Ziua Logo
  Nr. 4504 de sambata, 4 aprilie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Actualitate
Foaia de temperatura
-- Mircea Geoana - dezgustator
Fotografie la minut pe coridoarele Parlamentului. Traian Basescu, cu pas triumfal. O idee in urma lui, de o parte si de alta - Mircea Geoana, Roberta Anastase. Arogant, cu aerul mereu invingator, Traian Basescu i se adreseaza unui ziarist cu "Mai, caraghiosule!" Mircea Geoana isi potriveste pasii cu ai presedintelui si comenteaza: S-au tabloidizat cu totii!...
Vorbele aparent intr-o doara ale lui Geoana aveau un rost. Rostul pe care-l are mai totdeauna linguseala dezgustatoare. Dezgustatoare, caci intareste din slugarnicie samavolnicia unui stapan, a unui puternic al momentului avand de partea sa forta institutiilor statului in relatia cu un om lipsit de aparare.
Mircea GeoanA nu este subalternul lui Basescu. Mai mult, ca presedinte al Senatului Romaniei poarta cocarda nobiliara a forului parlamentar, in traditie europeana. Este presedintele celui mai numeros partid al tarii. Nu peste multa vreme, va candida la magistratura suprema in stat. Tentatia de lingusire nu e consemnata in niciuna dintre cartile de utilizare a functiilor amintite. Este o trasatura personala a individului. O avem cu toTii. Sunt imprejurari cand nu neaparat din oportunism mangaiem pe crestet un necioplit. O facem de rusinea lui. Ii gasim o justificare pentru ca magaria sa-i fie diluata de dragul bunei convietuiri. Sa nu se incarce inutil atmosfera. Sa nu deterioram o solemnitate etc.
Nu este cazul lui Mircea Geoana. Fiindca nu-i prima oara. Omul acesta inzestrat cu noroc de la amalgamul vremurilor, harazit sa fie mai mereu cu o treapta mai sus decat il recomanda puterile,
n-are rabdarea sa construiasca, sa lupte, sa se bata deschis, sa infrunte viata. O ia de fiecare data pe sub linie, se fofileaza, amusineaza urmele de stapani puternici, care sa-l poarte in maneca.
O linguSealA perfidA. N-a zis: "Bine i-ati facut'!". Nu, cu aerul ca el insusi il repudiaza pe reporterul in exercitiul functiunii, a spus:
"S-au tabloidizat cu totii", adica e groaznic ce se petrece in presa de azi, aveti dreptate.
N-a pAstrat distanTa, cu verticalitatea intelectualului de stanga, fata de samavolnicia prezidentiala, ci s-a plecat las in fata acesteia. Disgratios, slugarnic. Spunand un adevar, prostituandu-l.
Nicolae Cristache 
 Afisari: 346  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Vorba lui Chirac ...   de Silviu Dumitrescu
Bine scris   de MTV
A r h i v a
  Eroul din Afganistan    6 comentarii
  Nica vrea acum angajari la DGIPI    
  Procurorii critica "haiducia" premierului    3 comentarii
  Stiri pe scurt    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 De doua ori presedinte (3709 afisari)
 Gigi la puscarie (2593 afisari)
 Staborul din Pipera (2249 afisari)
 G-20 stinge criza cu trilioane de dolari (1689 afisari)
 Atacul filmat (1479 afisari)
 Victor Becali: Sandu Geamănu este cel la ordinul căruia s-a furat mașina lui Gigi Becali (2670 afisari)
 Procurorii au descarcat, din telefonul unuia din bodyguarzii lui Gigi Becali, noi filme facute in barul din Pipera (2487 afisari)
 Traian Basescu: SUA vor aplica fara nicio rezerva articolul 5 al Tratatului Nord-Atlantic (1628 afisari)
 Becali, tinut in arest si pentru ca este ''un formator de opinie'' (1245 afisari)
 Sandu Geamanu despre Becali: Ce-a facut el acum am facut eu pentru Bucurenciu (1206 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00863 sec.