Ziua Logo
  Nr. 4502 de joi, 2 aprilie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Ciuvica loveste in Traian prin Mircea
-- Grupul pentru Investigatii Politice acuza ca familia Basescu a aplicat la Constanta metoda pe care Puiu Popoviciu a folosit-o in cazul afacerii Baneasa
Grupul pentru Investigatii Politice (GIP), condus de Mugur Ciuvica (foto), denunta prevederile asocierii intre o firma controlata de fiul lui Mircea Basescu, fratele sefului statului, si o institutie agricola de stat. Ciuvica sustine ca aceasta este o noua afacere de tipul "Baneasa Investment" si cere investigatii.
In decembrie 2006, firma familiei Basescu, Global Business & Investments, a incheiat un contract de asociere in participatiune cu o institutie de stat, Statiunea de Cercetare - Dezvoltare pentru Pomicultura (SCDP) Constanta. Global Business este detinuta si administrata de copiii si apropiatii lui Mircea Basescu, fratele presedintelui Traian Basescu, arata Mugur Ciuvica. In asocierea dintre SCDP Constanta si Global, statiunea de cercetare participa cu un teren de 30 ha, terenul Fermei nr. 10 Agigea, iar firma familiei Basescu participa cu promisiunea ca va finanta activitatea asociatiei. Terenul este situat intre Agigea si Eforie Nord pe Drumul European 87 Constanta-Mangalia. Potrivit contractului de asociere, SCDP, asociatul principal, are dreptul la 30% din profit, iar asociatul secundar Global beneficiaza de 70% din acesta. Contractul are ca obiect exploatarea agricola a terenului, desi principalul obiect de activitate al Global este "dezvoltare (promovare) imobiliarai, spune GIP.
Nepotii lui Traian
Actionarul majoritar al SC Global Business este Dragos Basescu, fiul lui Mircea Basescu. Dragos detine 85% din actiuni si este si cenzor al societatii. Restul de 15% din actiuni sunt detinute de Adriana Opreanu, care este administratorul societatii. Adriana Opreanu este director la firma SC Plusfood Constanta SRL, firma de procesare de carne de pui condusa de Mircea Basescu. Raluca Basescu, fiica lui Mircea Basescu, este si ea cenzor al Global. Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultura este o institutie de stat care functioneaza in subordinea Academiei de Stiinte Agricole si Silvice "Gheorghe Ionescu Sisesti" (ASAS) si in directa coordonare a Institutului de Cercetare-Dezvoltare Maracineni Arges. GIP publica Contractul de asociere in participatiune nr. 9277 din 22.12.2006. Obiectul contractului este reprezentat de cercetarea stiintifica si productia in agricultura, dar, potrivit alineatului 6.6 al art. 6 din contract, obiectul de activitate poate fi completat oricand intr-o sedinta extraordinara a Consiliului de Administratie.
Big Brother la garduri si puturi
GIP publica procesul verbal nr. 8/18.12.2008 incheiat in sedinta Consiliului de Administratie al SCDP Constanta. Acest document demonstreaza ca Mircea Basescu este cel care negociaza direct cu reprezentantii SCDP pana si "realizarea unui gard" si "decolmatarea unor puturi" pe terenul Fermei Agigea. "Mircea Basescu este de altfel si cel care plateste personal aceste lucrari", arata Ciuvica. In cazul fermei Agigea, familia Basescu a urmat pana acum reteta Popoviciu-Baneasa, spune presedintele GIP. "In ambele cazuri avem de a face cu:
* un contract de asociere intre o institutie de stat care se ocupa cu cercetarea agricola si o societate privata care se ocupa cu dezvoltari imobiliare;
* o asociere in care institutia de stat participa cu un teren urias, iar firma privata cu promisiuni de investitii; * un teren agricol, dar excelent situat si cu un potential imobiliar foarte ridicat;
* un teren aflat pe unul dintre cele mai circulate drumuri din tara.
Exista totusi si o deosebire intre cele doua afaceri. In timp ce Puiu Popoviciu a lasat Universitatii de Stiinte Agricole 49,88% din profit, Mircea Basescu nu lasa Statiunii de Cercetare din Constanta decat 30% din profit". GIP solicita autoritatilor statului anchetarea transferului celor 30 de hectare de teren ale Fermei Agigea.
Mircea Basescu: N-am legatura cu afacerea
Fratele sefului statului, Mircea Basescu, sustine ca nu are nicio legatura cu firma la care face referire GIP, Global Business & Investments, fiul sau fiind de aproximativ o luna actionar majoritar al acestei societati. "Era nevoie de cineva care sa stie contabilitate si l-am recomandat pe fiul meu,
care de o luna a devenit unul din actionarii societatii. Din cate stiu este actionar majoritar, cu 70-80%, administrator a ramas doamna Oprea", a spus Mircea Basescu.
Tudor BORCEA 
 Afisari: 1317  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 17 Afiseaza toate comentariile  
colcaie de portocalii   de lastexit
Azi am auztt,la radio,analisti spanioli care puneau celeasi intrebari,privind ipotecile..   de vida clara
Iliescu a mirosit crinul,pana la fund.A cazut in freza,de incantare.   de vida clara
Pt Niky Calugarita .   de sorge
Domnule jurnalist ,   de Sofocle
O intrebare pentru Mr. Ciuvica   de Sofocle
LAMURITI-MA SI PE MINE,CEI CARE STITI.....   de Calugarita
La al 40 mlea confres un basescu reales !! basescu campionu anticomunismului comunist   de Ghita Bizonu'
Majoritatea comentariilor sunt despre ciuvica !!!!   de Silviu Dumitrescu
Ce inseamna CIUVICA?   de veres
Ciuvica   de Mona G.
Pentru raspindacul "Pandrea"   de Arogantu'
???   de Mariteea
Sistemul mafiot este disperat!   de MarianDaniel
ciuvica   de naem
DEPARTAMENTUL DE MINCIUNI L-A LUAT IN COLIMATOR PE DL.BASESCU   de Alex.Pandrea
Ciuvica...   de vida clara
A r h i v a
  Numai Minca-i norocoasa!    9 comentarii
  Aparatorul banului public    4 comentarii
  Felix cu penalul Seres, Geoana cu Popa    4 comentarii
  DNA isi sacrifica imaginea pentru Lificiu    3 comentarii
  Salariile profesorilor marite la sfantu' asteapta    5 comentarii
  UE cu ochii pe manevrele comunistilor de la Chisinau    3 comentarii
  Polonia vrea sa bage Rusia in NATO    9 comentarii
  Toate casele presedintelui    19 comentarii
  A murit Marga Barbu    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Numai Minca-i norocoasa! (2311 afisari)
 A murit Marga Barbu (2233 afisari)
 Toate casele presedintelui (2014 afisari)
 Ciuvica loveste in Traian prin Mircea (1317 afisari)
 Soacra cu trei nurori sclave (1187 afisari)
 Poze inedite cu Lady GaGa: A aratat funduletul fanilor!  (3171 afisari)
 UPDATE 15:00 Gigi Becali a fost retinut de procurori (2932 afisari)
 I-au taiat penisul si i l-au crescut din antebrat (2873 afisari)
 Ne-a placut spectacolul cu Becali! Asteptam ca Mircea Basescu sa-i faca loc de veci lui Ciuvica!  (2182 afisari)
 Femeile afgane, obligate sa faca sex cu sotii lor  (2015 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01071 sec.