Ziua Logo
  Nr. 4502 de joi, 2 aprilie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
DNA isi sacrifica imaginea pentru Lificiu
-- Procurorii anticoruptie ii iau apararea sefului ANRE, cel prin semnatura caruia a aparut dosarul penal "Lacul Vacaresti"
Petru Lificiu a fost chemat in sedinta de ieri a Guvernului, pentru a prezenta situatia tarifelor la gazele naturale. ANRE a decis sa mentina si dupa 1 aprilie acelasi pret la gazele naturale furnizate populatiei, desi Lificiu a admis ca ar fi fost posibila o reducere a preturilor cu pana la 3%.
In cadrul investigatiilor demarate de ZIUA cu privire la Petru Lificiu, actualul presedinte al Agentiei Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), am solicitat Biroului de informare si relatii publice al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) sa ne transmita situatia dosarului privind concesionarea terenurilor din zona Lacului Vacaresti din 2003. Fara a pomeni, in nici un fel, in solicitarea respectiva, numele Petru Lificiu. Cu toate acestea, Biroul de informare al DNA il introduce in raspunsul sau si pe Petru Lificiu. In afara de faptul ca DNA raspunde la ceva ce redactia ZIUA nu a solicitat, pe parcursul unei alte corespondente, Biroul de informare al DNA se transforma intr-o agentie care spala imaginea lui Lificiu! Nu raspunde, in schimb, la o afirmatie facuta in editia de ieri a ZIUA, ca dosarul concesionarii Lacului Vacaresti este tergiversat de DNA de aproape trei ani!
Pe data de 30 martie 2009, la ora 12,42, am transmis Biroului de informare al DNA, pe e-mail, urmatoarea solicitare: "Va rugam sa ne transmiteti situatia dosarului referitor la concesionarea, in 2002-2003, a terenului din "acumularea Lacul Vacaresti". Din informatiile noastre, dosarul este inregistrat sub nr. 30/P/2005 si a fost transmis Sectiei de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie. Prin rezolutia nr. 30/P/2005 din 23 iulie 2007 s-a dispus inceperea urmaririi penale pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice, existand indicii ca Ministerul Apelor, Padurilor si Mediului a procedat la concesionarea obiectivului de investitii <<Acumularea Lac Vacaresti>> cu incalcarea regimului juridic de concesiune, precum si a bunurilor aflate in proprietatea publica a statului."Cu toate ca avea timp suficient sa ne raspunda intr-un interval rezonabil pentru ca raspunsul sa poata fi inserat in ancheta care urma sa apara, Biroul de Informare ne raspunde de-abia a doua zi, in ziua in care a aparut ancheta "Penalul Lificiu-gaze, un nou Costel Iancu." Transmis la ora 14,16 pe adresa de posta electronica, raspunsul Biroului de informare al DNA spune ca "dosarul penal la care faceti referire este in curs de instrumentare"si ca "informatii suplimentare nu va putem furniza in acest moment(...)". Dar in cadrul acestui prim raspuns, Biroul de informare al DNA ne transmite ceva ce noi nu cerusem in solicitarea noastra: "In legatura cu articolul publicat in cotidianul ZIUA din 31.03.2009, "Penalul Lificiu-gaze, un nou Costel Iancu", facem precizarea ca in dosarul mentionat mai sus domnul Petru Lificiu nu are calitatea de invinuit sau inculpat". Raspunsul a fost parca intentionat transmis mai tarziu cu o zi pentru ca DNA sa afle despre ce personaje poate fi vorba in ancheta noastra despre Lacul Vacaresti! Si, apoi, cum ramane cu afirmatia ca "informatii suplimentare nu va putem furniza in acest moment"?
Asta "drept la replica"
Redactia a omis sa insereze, in urmatoarea ancheta, publicata ieri, sub titlul "Hotia Lificiu-Vacaresti tergiversata de DNA", informatia pe care nu o ceruse, respectiv cea referitoare la calitatea lui Lificiu de invinuit sau inculpat. Ei bine, se pare ca DNA tine mortis la imaginea lui Lificiu, astfel ca ieri trimite un drept la replica special pentru "fata" lui Lificiu. "Cu referire la articolul "Hotia Lificiu - Vacaresti tergiversata de DNA", publicat in cotidianul Ziua la data de 1 aprilie 2009, Biroul de Informare si Relatii Publice este abilitat sa transmita urmatorul drept la replica: In articolul mentionat mai sus, continutul raspunsului furnizat in ziua de 31 martie 2009, de catre Directia Nationala Anticoruptie, la solicitarea ziaristului Marian Ghiteanu, a fost reprodus intr-o forma incompleta. Imprejurarea ca jurnalistul respectiv a omis sa insereze precizarea referitoare la faptul ca domnul Petru Lificiu nu are calitatea de invinuit sau inculpat este de natura sa conduca la denaturarea adevarului si la inducerea in eroare a cititorilor ziarului dumneavoastra. Fata de cele consemnate mai sus, solicitam reproducerea integrala a raspunsului cu numarul 468/VIII/2 furnizat in data de 31 martie 2009 ziaristului Marian Ghiteanu". Asadar, grija mare a DNA este ca nu cumva fostul ministru al Mediului sa apara in postura proasta. In schimb, Biroul de informare nu se sinchiseste de propria imagine a Directiei si nu raspunde la acuzatia ZIUA ca DNA tergiverseaza, de ani de zile, dosarul escrocheriei Lacul Vacaresti!
"Ar trebui condamnat!"
Traian Pat, vicepresedinte al Asociatiei fostilor proprietari din zona Lacului Vacaresti si unul dintre sutele de pagubiti prin tunul imobiliar tras de Lificiu cand era ministru al Mediului, ne-a declarat ca Petru Lificiu ar trebui sa intre la inchisoare pentru ceea ce a facut: "In opinia mea, Petru Lificiu ar trebui sa fie condamnat la inchisoare pentru ceea ce ne-a facut! Noi, membrii asociatiei, l-am reclamat
la DNA pentru faptul
ca nu a tinut cont de Lege
si de drepturile nostre. Eu, cunoscandu-l de pe vremea cand lucram amandoi la IMGB, i-am spus, in 2000, cand el a candidat la Primaria Capitalei din partea fostului PSD, al domnului Cunescu, despre situatia terenurilor de pe Vacaresti, in amanunt. I-am explicat ca terenurile n-au fost expropriate niciodata, ca ele apartin proprietarilor, deci el stia exact situatia, deja, fara sa mai aiba nevoie de documente. Cu toate acestea, fara sa tina cont de informatiile noastre si nici de acte, a semnat, cand a ajuns ministru al Mediului, contractul de concesiune
cu australianul Tony Mikhael de la Royal Romanian Corporation SA, pentru a face un urias cartier de vile si nu complex cultural-sportiv. Se pare ca australianul i-ar fi promis lui Lificiu ca-i da doua vile pentru ca, ulterior, Lificiu ar fi spus, fata de cineva, ca daca-l vede pe Tony Mikhael ii da un pumn in fata, pentru ca nu s-a tinut de cuvant!".
Marian GHITEANU 
 Afisari: 1180  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
Bare Necessities   de Baloo 1k
ii doare undeva pe dna   de pat
Lificiu - Lacul Vacaresti .......   de ricuta24
A r h i v a
  Numai Minca-i norocoasa!    9 comentarii
  Aparatorul banului public    4 comentarii
  Felix cu penalul Seres, Geoana cu Popa    4 comentarii
  Salariile profesorilor marite la sfantu' asteapta    5 comentarii
  UE cu ochii pe manevrele comunistilor de la Chisinau    3 comentarii
  Polonia vrea sa bage Rusia in NATO    9 comentarii
  Ciuvica loveste in Traian prin Mircea    17 comentarii
  Toate casele presedintelui    19 comentarii
  A murit Marga Barbu    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Numai Minca-i norocoasa! (2311 afisari)
 A murit Marga Barbu (2233 afisari)
 Toate casele presedintelui (2014 afisari)
 Ciuvica loveste in Traian prin Mircea (1317 afisari)
 Soacra cu trei nurori sclave (1187 afisari)
 Poze inedite cu Lady GaGa: A aratat funduletul fanilor!  (3171 afisari)
 UPDATE 15:00 Gigi Becali a fost retinut de procurori (2932 afisari)
 I-au taiat penisul si i l-au crescut din antebrat (2873 afisari)
 Ne-a placut spectacolul cu Becali! Asteptam ca Mircea Basescu sa-i faca loc de veci lui Ciuvica!  (2182 afisari)
 Femeile afgane, obligate sa faca sex cu sotii lor  (2015 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.10680 sec.