Documentul redactat in 1999 de SRI si publicat alaltaieri de ZIUA, in care e vorba de nu mai putin de 10(zece) spioni romani aflati in slujba CIA, m-a pus real�mente pe ganduri. Si cum ar putea fi altfel de vreme ce cu vreo trei dintre ei am stat de-a lungul timpului, in diverse asezaminte, la un pahar de vorba, fara macar sa le banuiesc adevarata misiune? Am facut un efort de memorie si am incercat sa-mi amintesc ce dracu' le-oi fi spus, fiindca acum mi-e clar ca ei ma trageau de limba. Si mi-am dat seama, cu groaza, ca, inconstient, le-am tradat cel putin patru secrete din patrimoniul carpato-danubiano-pontic, si anume: 1. Reteta secreta, stiuta numai de mama mea, a ciorbei de fasole cu ciolan afumat (si-o lingurita de tarhon); 2. Reteta haiosului, prajitura de inspiratie udemerista, care, de la trei bucati in sus, adoarme simtul national (cred ca asta i-am spus-o lui Dan Pavel); 3. Reteta fripturii de porc cu sos de rosii autohtone; 4. Reteta pieptului de pui ecologic. Din cate observ acum, numai una din ele, a patra, a fost preluata de CIA si integrata sistemului ame�rican, dupa modelul integrarii in industria de peste ocean a descoperirilor facute in O.Z.N.-ul prabusit la Roswell. Asa a aparut in toate McDonald's-urile din lume sandviciul numit "McChicken" si - mai grav! -"McPuisor". "McPork"-ul, din fericire, n-a prins.
Imi fac mea culpa. Asa e daca nu stii sa-ti tii gura.