Ziua Logo
  Nr. 4488 de marti, 17 martie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Finante
Stiri pe scurt
Se ieftinesc gazele
Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) estimeaza ca pretul gazelor naturale furnizate consumatorilor in regim reglementat, inclusiv populatiei, va fi in trimestrul al doilea al anului de 68,55 lei/MWh, mai mic cu 11,9% fata de nivelul de 77,77 lei/MWh in primul trimestru. Aceasta valoare nu include acciza si TVA-ul, dar acopera integral cheltuielile de achizitie a gazelor de catre furnizori si cele de transport. Pentru trimestrul al doilea al anului, ANRE a luat in calcul un pret neschimbat al gazelor din productia interna de 45,71 lei/MWh. Totodata, pretul gazelor importate este estimat sa scada in perioada aprilie-iunie la 370 dolari/1000 metri cubi, de la 480 dolari/1000 mc in perioada ianuarie-martie. (G.M.)
Ansola va fi inlocuit
Reprezentantul Fondului Monetar International (FMI) pentru Romania si Bulgaria, Juan Jose Fernandez-Ansola, va fi inlocuit la expirarea mandatului sau, la finalul lui martie 2009, de catre Tonny Lybek, senior-economist, anunta NewsIn. Lybek a facut parte, de asemenea, din echipa FMI pentru cele doua state. Juan Jose Fernandez-Ansola lucreaza la FMI din anul 1991, iar in perioada
1999-2006 a fost sef de misiune in Bosnia-Herte�go�vina, Republica Ceha, Slo�vacia si Slovenia. (G.B.)
Promovarea cardurilor
In perioada urmatoare bancile din Romania, cu suportul organizatiilor internationale Visa si Mastercard, vor derula o serie de campanii menite sa ii indrume pe clienti sa plateasca cu cardul in detrimentul retragerilor de numerar. Adrian Chichita, directorul diviziei de carduri din Cadrul OTP Bank sustine ca aceasta campanie se va derula in perioada martie-mai, iar cei care isi vor uti�liza cadurile vor intra intr-un fel de tombola, la care pot castiga premii. (G.B.)
Mantog a demisionat
Directorul Complexului Energetic Turceni, Ionel Mantog, fost lider al PDL Gorj, a demisionat, ieri, din functie, invocand atat motive personale, cat si politice, informeaza Mediafax. Mantog a declarat, intr-o conferinta de presa, ca, inainte de a aparea in fata jurnalistilor, l-a sunat pe ministrul Economiei, Adriean Videanu, si i-a comunicat ca are de gand sa demisioneze din functie. Ionel Matog a fost numit in functia de director general la CE Turceni in luna ianuarie a acestui an. Mantog a fost liderul PDL Gorj intre anii 2005- 2008. (G.M.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Era si cazul   de octaaa
A r h i v a
  Box electoral cu "manusile" FMI    
  Cameleonii de la Bucuresti    
 Top afisari / comentarii 
 Distrusi de banci (5502 afisari)
 Executorii se imbogatesc (2817 afisari)
 Lichidati-l si pe Maresalul Averescu (1894 afisari)
 "Acvila" si Jandarmeria vorbesc limbi diferite (1220 afisari)
 Publicitate muta (1189 afisari)
 Stewardesa ziua, vedeta porno noaptea! (3516 afisari)
 Astrologul rus, Paul Globa: Criza economica va dura pana in 2020 si va recroi harta politica a lumii (3174 afisari)
 Predator X, cel mai fioros monstru marin descoperit vreodata (VEZI FOTO) (2958 afisari)
 Oricat ar fi de eleganta, Sarah Jessica Parker nu-si poate ascunde mainile de pensionara! (FOTO)  (2659 afisari)
 Elisabeth Fritzl: Venea, ma viola ore in sir si pleca fara sa scoata un cuvant (2581 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00867 sec.