Ziua Logo
  Nr. 4484 de joi, 12 martie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Actualitate
Hackerii romani ataca NASA
-- 22 de persoane au fost retinute, ieri, in urma unor descinderi organizate in Timis, Caras-Severin, Hunedoara si Pitesti, in cadrul unei actiuni de combatere a criminalitatii informatice.
Anchetatorii au confiscat calculatoarele suspectilor (Foto: MEDIAFAX)
Lucratorii DIICOT, BCCO, DGIPI, politisti si jandarmi, au organizat douazeci de actiuni in Timis si Caras-Severin, la locuintele unor persoane suspectate ca ar fi accesat ilegal serverele unor universitati din SUA, ale NASA, dar si ca ar fi clonat site-urile unor banci din UE pentru a obtine datele clientilor acestora. Au fost identificati douazeci de membri ai retelei de infractiuni informatice, care au fost retinuti pentru a fi prezentati procurorilor DIICOT in vederea audierii si a continuarii cercetarilor. "Exista doua dosare, unul la Timisoara si unul la Caransebes. In primul, este vorba despre accesarea unor servere ale unor universitati din SUA, dar si accesarea serverelor NASA. Mai multe persoane din Timisoara si Caransebes au accesat fraudulos aceste servere. Ei au intrat ilegal in reteaua informatica, dar la un moment dat au reusit sa faca in asa fel incat sa li se piarda urma", a spus procurorul Mircea Andres, coordonatorul DIICOT pentru judetele Arad, Timis si Caras-Severin. Al doilea dosar este mai important din cauza prejudiciului creat, fiind vorba despre clonarea site-urilor unor banci din UE si obtinerea de date despre clientii acestora, lucruri care au facut ca depozitele de economii ale mai multor persoane sa fie golite de grupul infractional. "Aceste persoane au intrat in serverele bancilor, au luat datele clientilor, dupa care au clonat paginile de internet ale institutiilor bancare, iar apoi au trimis mailuri clientilor bancilor spunandu-le sa acceseze, din motive tehnice, pagina clonata", a spus Mircea Andres. In momentul in care clientii bancilor intrau pe pagina clonata, acestia isi dadeau toate datele confidentiale pentru ca, in final, pe pagina sa apara o eroare.
Grupul infractional obtinea astfel date despre conturi bancare si coduri pin, dupa care facea tranzactii bancare sau ridica bani din cont, dar nu mai mult de o mie de euro. Potrivit anchetatorilor, prejudiciul ar fi de 350.000 de euro. (A.N.P.)
Alte articole
  Aradeanul Victor Faur recunoaste ca a accesat serverele NASA    (2007-10-18 18:28)
 Afisari: 416  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Scandalul permiselor se extinde in Harcov    4 comentarii
  Razboiul ghioceilor    
  CNA prefera ROM    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Doctori in stele (5765 afisari)
 Occidentul face misto de Felix (4179 afisari)
 Bomba FMI cu ceas (2543 afisari)
 Rusinea lui Orban (1933 afisari)
 Masacre in Germania si in Statele Unite (1712 afisari)
 Legea unica a salarizarii bugetarilor se va aplica din 2010  (4284 afisari)
 Un bebelus s-a nascut cu doua penisuri (2897 afisari)
 Socant: Patru minori au violat, pe rand, o batrana (2464 afisari)
 Elena Basescu, portret Associated Press: "Topaie pe podium si mutileaza gramatica" (2324 afisari)
 Imagini Socante! Sinuciderea tanarului care a impuscat mortal miercuri 15 persoane in Germania  (2290 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01055 sec.