Ziua Logo
  Nr. 4471 de miercuri, 25 februarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Editorial
Iancu, noi si lumea
Cristian UNTEANU 
-- Cred ca pare penibil, stupid si inocent sa te mai intrebi ce mai face domnul Iancu, demnitar roman in viata. Caci face bine. Evident ca face bine pentru ca, logic, nu se putea sa faca altfel. Nu ar fi fost logic, in logica Dambovitei etrene, sa fi avut altceva de suferit decat o agresiune trecatoare si venind mai ales din partea unei prese aservite, oricum ostile si servind interesele obscure ale adversarilor malefici. Instrumentati, poate nu in ordine exacta, de farcmasoni, FSB, DST, Mossad...toti dusmani si, in general, invidiosi pe succesul probat de ascensiunea noastra ca natie in Europa si in lume.
CAci cine altcineva si oare din ce alte motive s-ar fi putut intreba cum dracului se poate ca un cetatean roman cu un dosar penal deschis de inca acum trei sau patru ani in lume sa fi fost selectat pentru a ocupa o functie esentiala in aparatul de stat al Romaniei? Caci, din nefericire pentru Romania, chiar asta este situatia, deoarece functia pe care inteleg ca inca o ocupa dl. Constantin Iancu, are o legatura directa cu zona din care baietii de la Bruxelles, inca din vara trecuta, ne-au blocat disciplinar fondurile din programul SAPARD.
PAi chiar aici, pe una dintre dimensiunile SAPARD, ar fi trebuit sa se situeze si zona de decizie a domnului Iancu, atoatestapan in Romania pe ceea ce inseamna (ma rog, ar trebui sa insemne) procesul de imbunatatire funciara, parte integranta din ceea ce specialistii de la Bruxelles numesc "refacerea structurilor din zona rurala".
Iar acum, din vina unei prese iresponsabile si ticalosite, le vine celor de la Bruxelles informatia ca dansul ar fi cercetat pentru apartenenta la un clan de onorabile persoane care se ocupau cu sechestrarea unor indivizi in scop de recuperare a datoriilor, atat in Romania cat si in alte tari din UE. Si, intr-un prim moment, tot la Bruxelles a ajuns vestea ca dansul ar fi demisionat din motive de onorabilitate personala si pentru a nu face rau partidului. Frumos, s-a spus, uite ca romanii, sanctionati cum sunt, tot au o urma de demnitate si nu vor sa ne puna in fata unei situatii jenante si foarte greu de gerat. Dar, uite ca nu-i asa.
DAnsul rAmAne. Romania, prin sistemul sau administrativ si decizional suprem, nu zice nimic. Nici contra si nici pro. Dansul, domnul Iancu, a fost introdus in sistem, asa cum atat de frumos Radu Berceanu, seful sau direct de partid din Dolj, la pachet, conform logicii tintarului coalitiei guvernamentale. Din acest moment, nu dl. Iancu are vreo vina. Doar ticalositii din presa cu acelasi nume vor vrea sa mai dea aceasta explicatie. Sistemul, jocul de tintar are o problema. Nu el s-a pus. Ei l-au pus. Ei l-au selectat din rezerva de cadre, ei s-au intristat ca n-a fost sa ajunga ales al neamului, ei au decis ca i se cuvine o recompensa.
Si atunci, urma dreapta si fireasca judecata. Limbi straine stie? Nu, ca n-a avut ocazia. Atunci bine, nu-l bagam la eurparlamentari ca oricum trebuie sa-l relocam la Bruxelles pe tanarul Rares Niculescu. 7500 euro net salariu pe luna, plus 15.000 euro net cheltuieli pentru intretinerea biroului din capitala europeana. Ministru! Greu, draguta, ca e cam mult pentru el, sa-l lasam sa mai creasca pentru ca, odata cu el, conform poeziei Veronicai Porumbacu, vom creste si noi odata cu tara. Atunci, unde sa-l punem? De unde vin fondurile. La imbunatatiri.
Acum avem o problema. Fondurile au ramas blocate iar domnul Iancu se afla in extrem de ciudata si hilara ipostaza de a explica tuturor ca este nevinovat si ca atare, cu competenta recunoscuta de sistem, va imbunatati funciarul. Responsabilitatea presei ar trebui sa fie a tace malc si igonra ceea ce se poate sa fi fost un mic si neinsemnat pacat al tineretilor tumultoase. Problema nu-i la noi, la scarta-scarta pe hartie si sticle-n ochi, vorba lui Conu' Iancu. Problema e la doamna Kovesi si subordonatii sai. Aia, care va sa zica, sunt nebuni si vor raul cui stim noi?
 Afisari: 776  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 12 Afiseaza toate comentariile  
Nene Untene, ce se intimpla?   de gheorghe vlasceanu
Bataia de joc trebuie sa inceteze! Avem nevoie de un conducator adevarat!   de Pribeagul
Off topic - dar ce mult lipsea !   de Arogantu'
Raman la aceeasi parere dintotdeauna.   de muresanu
caravana trece,,,cainii latra   de rosu.costel55
Lasati banditii sa vina la Mine !! Mod de recrutare, intrebuintare    de Ghita Bizonu'
Hantzy.   de alwis46
De ce plinge, oare, matrozu' la Cotroceni ?   de Arogantu'
Domnule ziarist ai uitat sa precizezi esentialul, ca C. Iancu cu dosar penal, e membru PDL!!!!!!!!!!   de Hokusai san
De unde se vede ...   de spaiu'
Vai de mine, domnule Unteanu, da' se poate ? De mortuis ...   de Arogantu'
Dece plange oare gospodina Norica si alti atleti PNL   de Alex.Pandrea
A r h i v a
  Radicalizare si escaladare    2009-02-19
  Valiza sau sicriul!    2009-02-16
  Lipsa de viziune pentru un sistem auto-handicapat    2009-02-13
  Absenta "Proiectului Romania"    2009-02-10
  Renationalizarea Europei    2009-02-09
 Top afisari / comentarii 
 Politia sterge urmele mafiotilor (3020 afisari)
 Intrebari care impun o ancheta ministeriala (2147 afisari)
 Ucigasul tacut (1835 afisari)
 Politia da explicatii jenante (1787 afisari)
 Sef de aviatie numit ilegal (1657 afisari)
 Megan Fox, sexy si disponibila! (VEZI FOTO) (3378 afisari)
 Mihaela Radulescu: "Sunt inca o femeie inselata de un milionar, chiar daca toata lumea m-a aratat pe mine cu degetul!"  (3221 afisari)
 Oferta XXX de 1 milion de dolari pentru mama octupletilor americani (3130 afisari)
 Kate Winslet, asa cum n-ati mai vazut-o niciodata! (FOTO) (2944 afisari)
 Guvernul vrea sa elimine 18 sporuri, salariul de merit, premiile si plata orelor suplimentare (2808 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.08000 sec.