Ziua Logo
  Nr. 4467 de vineri, 20 februarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Actualitate
Armele furate de la UM 01916 Ciorogarla fac noi victime
Rocada generalilor
Deocamdata in plasa anchetatorilor au picat doar sergentii si caporalii (Lucian Curelariu - Ziua foto)
Dupa furtul de arme, avem o multime de militari cu grade mari destituiti, schimbati sau rotiti din functie. Alti sapte militari cu grade foarte mici sunt arestati, considerati de procurori ca sunt autori furtului sau au favorizat acest lucru. In schimb, peste 60 de arme au intrat parca in pamant.
Dupa cum am anuntat in exclusivitate in editia noastra de ieri, furtul armelor de la Ciorogarla continua sa produca efecte in interiorul Ministerul Apararii Nationale. Cea mai spectaculoasa decizie a lui Stanisoara a fost numirea generalul-maior Ion-Aurel Stanciu in functia de sef al Statului Major al Fortelor Aeriene. In 30 ianuarie, Mihai Stanisoara, ministrul Apararii, a anuntat destituirea generalului locotenent Constantin Croitoru, seful Statului Major al Fortelor Aeriene (SMFA). Tot atunci, au mai fost destituti inca 16 militari, printre care si seful Directiei Contrainformatii si Siguranta Militara din cadrul DGIA, general de brigada Ion Ungureanu.
Chiar daca nu este pilot, generalul Stanciu, noul sef al SMFA, va avea un cuvant de spus in privinta viitorului model de avion multirol pe care Romania il va alege pentru fortele aeriene. Tot prin prin ordin al ministrului Apararii Nationale, incepand de ieri, generalul-maior Stefan Oprea a fost numit in functia de loctiitor al sefului Statului Major General.
Conform unui comunicat de presa al MApN, in baza propunerilor comisiilor de selectie din Ministerul Apararii Nationale, prin ordin al ministrului, mai multi generali au fost numiti in functii de comanda in structuri centrale ale institutiei.
Ministrul Apararii a semnat ordinele de numire in noi functii pentru inca sapte generali. Astfel, generalul-maior Niculae Tabarcia ocupa functia de director al Statului Major General, generalul-maior Ion Stefan este director adjunct al Statului Major General, o functie similara fiind ocupata si de generalul de brigada Valeriu Nicut.
Generalul de brigada Dumitru Seserman a fost numit in functia de sef al Directiei Management Resurse Umane, generalul de brigada Valentin Petre in functia de sef al Directiei Logistice din Statul Major General, generalul de brigada Alexandru Rus in functia de sef al Directiei Planificare Strategica din Statul Major General, iar generalul de brigada Mihai Chirita in functia de sef al Directiei Operationalizare, Generare si Evaluare Forte din Statul Major General.
Tensiuni in randul militarilor
La sfarsitul lunii ianuarie, conducerea Statului Major al Fortelor Aeriene (SMFA) a fost preluata de catre generalul-maior Ion Stefan, pana atunci loctiitorul sefului SMFA, dupa eliberarea din functie a general-locotenentului Constantin Croitoru.
Ministrul Apararii Mihai Stanisoara a anuntat, in 30 ianuarie a.c., destituirea sefului Directiei Contrainformatii si Siguranta Militara de la SMFA, lt. col. Maricel Popa, precum si ofiterul de contrainformatii de la Brigada, maiorul George Uta. A fost eliberat din functie si seful Resurse la SMFA, generalul de brigada Costel Tataru. De asemenea, a fost eliberat din functie seful Serviciului Politie Militara din Statul Major General, colonel Marcu Plesanu, si seful sectiei Paza si Securitate in serviciul Politiei Militare din SMG, colonel Constantin Pupaza.
Toate aceste miscari de trupe au indus o stare de incertitudine in randul militarilor deoarece, acestia nu vad cu ochi prea buni anumite decizii ale ministrului Stanisoara si ale amiralului Gheorghe Marin, seful SMG. Mai multi militari ne-au precizat ca nu toate destituirile din functie au fost justificate.
Doru DRAGOMIR 
Alte articole
  Ciorogarla: a fost sau nu furt?    (Actualitate, 2009-03-16)
  Sapte muste dintr-o lovitura    (Eveniment, 2009-02-18)
  15 retinuti vor fi prezentati magistratilor cu propunere de arestare preventiva    (2009-12-24 09:43)
  Cei sapte arestati din dosarul furtului de arme de la Ciorogarla au fost eliberati    (2009-12-23 14:02)
  Din cei sapte militari retinuti pentru furtul de arme, au mai ramas doar trei. In arest    (2009-02-13 20:05)
 Afisari: 1327  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
SCHIMBARI POLITICE!.   de DAN VUCEA
Cand e bine, cand e gresit?   de scorillo decebal
A r h i v a
  Ali Imran a luat sase ani pentru trei morti    
  Scandal la procesul permiselor    
  Postarita talharita in Botosani    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Sexul liber castiga teren (3738 afisari)
 Cristian Diaconescu kamikaze in Italia (3328 afisari)
 Liberalii s-ar fi vandut pe 40.000 de euro (2434 afisari)
 Sobolan cat o pisica (2325 afisari)
 Reabilitarea termica ne scapa de gazul rusesc (2302 afisari)
 Filmul cu gimnastele romance care fac exercitiile la paralele topless concureaza la Ziua Mondiala Nud! (6404 afisari)
 Viata de puscarias: Sex cu politiste si asistente medicale (6343 afisari)
 Pamelei Anderson ii place sa se dezbrace si pe podium (FOTO & VIDEO) (2568 afisari)
 Ups! Natalie Imbruglia cu chiloteii la vedere  (2165 afisari)
 Un inginer aeronautic sustine ca a descoperit Atlantida cu ajutorul Google Ocean (2137 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02022 sec.