Ziua Logo
  Nr. 4462 de sambata, 14 februarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
Prefecti de partid
Presedintele PSD Suceava, senatorul Gavril Mirza, a declarat ieri ca proiectul de lege prin care prefectii, subprefectii si sefii institutiilor deconcentrate vor fi numiti cu sustinere politica a fost intocmit si urmeaza sa intre in dezbaterea Parlamentului. Mirza a explicat, citat de Mediafax, ca acest act normativ nu face altceva decat sa legalizeze modul actual in care se fac aceste numiri: "Sa nu ne mai ascundem ca numirile de functionari publici in aceste functii nu se fac cu sustinere politica". Proiectul de lege urmeaza sa fie dezbatut in regim de urgenta, in plenul celor doua Camere, in cursul saptamanii viitoare. (L.S.)
Antifrauda politizata
Presedintele PSD Mircea Geoana sustine ca ordonanta prin care Departamentul de Lupta Antifrauda (DLAF) a fost trecut de la Cancelaria premierului in aparatul de lucru al Guvernului poate fi vazuta ca "o politizare a unei structuri care trebuie sa fie perfect profesionista". Potrivit Mediafax, Transparency International Romania a atras atentia asupra gravelor atingeri aduse independentei DLAF, prin faptul ca Executivul a eliminat dispozitiile potrivit carora seful Departa�mentului nu va solicita si nici nu va primi instructiuni de la nicio autoritate sau persoana in realizarea atributiilor. (O.B.)
Kosovo ameninta
Kosovo reprezinta primul risc de instabilitate in Europa in anul 2009, se arata in raportul anual privind securitatea, prezentat joi Congresului SUA de noul director al Informatiilor Nationale (DNI), Dennis Blair. "Evenimentele din Balcani vor continua sa reprezinte principalul risc de instabilitate in Europa in 2009, in pofida evolutiei pozitive de anul trecut, in special declaratia de independenta a Kosovo, alegerea unor lideri pro-UE in Serbia si propunerile de aderare la NATO prezentate Croatiei si Albaniei", se mai arata in raport. Documentul reaminteste ca doar 22 dintre cele 27 de tari membre ale UE au recunoscut independenta Kosovo, autoproclamata unilateral la 17 februarie 2008. (M.I.)
Hamas proarmistitiu
Egiptul va anunta in urmatoarele 48 de ore un acord in privinta unui armistitiu pe o perioada de 18 luni in Fasia Gaza, in schimbul ridicarii blocadei impuse de Israel teritoriului palestinian controlat de Hamas, a anuntat joi miscarea islamista, relateaza Reuters. "Ne-am dat acordul pentru un armistitiu cu partea israeliana pe o durata de un an si jumatate", a afirmat Moussa Abu Marzuk. Acordul, negociat de Egipt de la incetarea ofensivei in Gaza prevede deschiderea a sase puncte de trecere intre Gaza si Israel si incetarea oricarei activitati militare si agresiuni. Marzuk a adaugat ca problema eliberarii militarului franco-israelian Gilad Shalit, retinut de Hamas, nu face parte din armistitiu. (M.I.)
 Afisari: 123  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Basescu pune secuimea pe jar    25 comentarii
  Presa germana: Romania si Bulgaria prea devreme in UE    21 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 "S-ar putea sa mori" (7129 afisari)
 Voda in loboda (2581 afisari)
 Basescu pune secuimea pe jar (1802 afisari)
 Obama abandonat de locotenenti (1670 afisari)
 Rascoala baronilor (1623 afisari)
 Obama schimba regulile la Casa Alba (5484 afisari)
 Mai slab ca niciodata, Patrick Swayze sfideaza cancerul si fumeaza 60 de tigari pe zi (3906 afisari)
 Romania, spaima Austriei (2729 afisari)
 Monstrii din Congo (2528 afisari)
 Un OZN a fost filmat de turisti in Somerset, Anglia (VIDEO) (2351 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00871 sec.