Ziua Logo
  Nr. 4462 de sambata, 14 februarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Actualitate
Foaia de temperatura
-- Boc - un mot la rascruce
Emil Boc este victima propriului sau noroc. Caci norocul care l-a marit in tara lui i-a angajat mai ales defectele: versatilitatea, ipocrizia, fariseismul, vocatia demagogica. Si niciun moment natura sa fundamentala de mot. Nimic din ce-a lasat urmasilor sai Avram Iancu.
MicuTul personaj a urcat prin voia defectelor sale integrate in varful de unde poate privi tabloul complet al praduirii tarii: Romtelecom, Bancorex, Petrom, o lista fara sfarsit. Cu vinovatii la putere. In voga. E Romania o tara guvernabila? In urma cu cateva zile a iesit in public si a afirmat ca afacerea Sterling este urmarea unui plan elaborat in timp. Si ca se va ocupa personal sa arate vinovatii.
Zicerea, in gura domniei sale, suna ca tepele din Piata Victoriei in gura lui Traian Basescu. In sensul donchisotesc al amenintarii. Al inclinatiei spre gargara electorala. Va goli motul paharul cu apa chioara pana la fund?
Capodopera jafului din Marea Neagra doar s-a parafat sub guvernarea Tariceanu. Elaborarea ei a inceput o data cu noua lege a petrolului gandita intr-o cardasie socialisto-liberala in anii 2002-2004. Doar unul dintre autori este in opozitie. Celalalt, Adrian Nastase, este partener la guvernare. Adevarul gol-golut, adus la suprafata, ar cutremura alianta. Jaful de ultima ora este parte ombilicala a tuturor jafurilor. Petrom este ruda de sange cu Bancorex. Care Bancorex face punte spre afacerile doamnei Elena Udrea. Si tot asa intr-un lant cu verigi, in toata clasa politica. Casele din Elvetia si Spania si Monaco, intravilanele, conturile de sute de milioane de dolari, masinile de lux, tablourile, bijuteriile, imensele averi peste noapte n-au picat din cer. Sunt intretesute pe canavaua din care daca scoti un fir se desira toata. Practic, elanul premierului se va intoarce in apele teritoriale ale iezuitismului. Teoretic, natura umana are resurse din care se nasc Istoriile. Va avea motul taria inaintasilor de a se lua la tranta cu jefuitorii? De a da un bobarnac castelului de carti de joc, pe care el insusi s-a cocotat? Daca va auzi chemarea de a se alatura cu toata fiinta vorbelor pe care le rosteste, va ramane mot in veci.
Nicolae Cristache, cristas@clicknet.ro 
 Afisari: 300  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
"Calitati"pe care i le-a apreciat si presedintele!   de LENIO
mot la rascruce   de Viorica Ianc
A r h i v a
  Arestatii fara arme    3 comentarii
  Jaf armat la Cluj    1 comentariu
  Magistratii lui Gorbunov verificati    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 "S-ar putea sa mori" (7129 afisari)
 Voda in loboda (2581 afisari)
 Basescu pune secuimea pe jar (1802 afisari)
 Obama abandonat de locotenenti (1670 afisari)
 Rascoala baronilor (1623 afisari)
 Obama schimba regulile la Casa Alba (5484 afisari)
 Mai slab ca niciodata, Patrick Swayze sfideaza cancerul si fumeaza 60 de tigari pe zi (3906 afisari)
 Romania, spaima Austriei (2729 afisari)
 Monstrii din Congo (2528 afisari)
 Un OZN a fost filmat de turisti in Somerset, Anglia (VIDEO) (2351 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00918 sec.