Ziua Logo
  Nr. 4460 de joi, 12 februarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Tariceanu se judeca pentru Sterling
-- Liderul PNL s-a suparat pe cei care il acuza * El ii cheama la tribunal pe Emil Boc si Iulian Iancu pentru calomnie si vrea daune consistente
Mircea Paun - ZIUA FOTO
Presedintele PNL, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat ieri ca nu va mai tolera minciunile si calomniile premierului Boc si ale deputatullui PSD Iulian Iancu legate de exploatarile din apropierea Insulei Serpilor ale firmei Sterling Resources si a decis sa-i dea in judecata pe cei doi.
"Toata povestea este o min´┐Żciuna de cea mai joasa speta. Fata de licitatia initiala organizata in 1990, nu exista nicio modificare in sensul favorizarii Sterling Resources. Nu stiu ce le-am dat in plus, nu le-am dat nimic. Sunt total false afirmatiile potrivit carora Guvernul Tariceanu a cedat perimetrele de exploatare in anul 2008 si cea potrivit careia firma Sterling Resources a intrat in Romania in timpul mandatului de ministru al Industriilor al lui Calin Popescu-Tariceanu. In 1998 a intrat Sterling Resources cu o participatiune de 16,67% in consortiul care detinea licenta pentru perimetrele Midia si Pelican", si-a inceput apararea liberalul. El a sustinut ca a hotarat impreuna cu avocatii sai sa-i dea in judecata pe toti cei care l-au calomniat, iar principalii vizati sunt premierul Boc si deputatul PSD Iulian Iancu. "Maine (n.r. - astazi) depun actiunea in instanta. Este o actiune in instanta civila, judecatorii urmand sa stabileasca adevarul. Voi cere daune materiale, dar nu simbolice de un leu. Problemele de imagine pe care mi le-au creat mie si PNL nu sunt doar de valoarea unui leu", a subliniat seful liberalilor.
Stolojan si PSD incriminati
"Contractul prin care s-a decis exploatarea in Marea Neagra apartine Guvernului Stolojan", a tinut sa precizeze liderul PNL. Conform acestuia, contractul de explorare si impartire a celor 15 perimetre de petrol si gaze a fost aprobat prin Hotararea de Guvern 570/1992 si a avut la baza o licitatie organizata in cursul anului 1990. "Partea romana a fost reprezentata la acea data de catre Rompetrol S.A., la acea data detinuta integral de stat. Dupa privatizarea Rompetrol din 1995, calitatea de reprezentant al statului roman in contractul de explorare si impartire a productiei a fost preluata de Agentia Nationala pentru Resurse Minerale", a adaugat fostul premier. Dupa ce a aruncat pisica in curtea lui Stolojan, Tariceanu a continuat sa loveasca in pesedisti. "Modificarea esentiala a legii a aparut in 2002, cand Iulian Iancu era secretar de stat la Ministerul Industriilor, iar prin OUG nr. 47/2002 s-a eliminat posibilitatea impartirii productiei si a fost inlocuita cu plata unei redevente cuprinsa intre 3,5% - 13% pentru exploatarile de gaze, respectiv 3,5 - 13,5% pentru exploatarile de titei. Drept urmare, afirmatia potrivit careia Guvernul meu ar fi putut opta intre procedura de impartire sau cea de plata a redeventei este total falsa", a explicat Tariceanu. El s-a aparat si in privinta redeventei, pe care a spus ca nu a putut-o mari pentru ca legea 238/2008, data de Guvernul Nastase interzicea acest lucru pentru o perioada de zece ani. Liberalul a afirmat ca totul este o conspiratie pusa la cale impotriva sa de PSD si PD-L si ca responsabilii pentru toate aceste evenimente trebuie sa raspunda in fata Justitiei si a Parlamentului. "Perimetrele de exploatare nu s-au schimbat prin Hotararea de Guvern din noiembrie 2008 si nici dupa decizia Curtii Internationale de la Haga", a conchis presedintele PNL.
Basescu vrea solutii
Presedintele Traian Basescu a cerut membrilor Guvernului, prezenti ieri la investirea lui Dan Nica in postul de ministru de Interne, sa "indrepte abuzurile din domeniul energiei" care s-au facut in perioada precedenta. El a afirmat ca desi in timpul guvernarii precedente a discutat intens despre "baietii destepti" din domeniul energiei, "nivelul de tranzactionare a energiei in Romania a ramas un mister". Basescu a spus ca Guvernul trebuie sa gaseasca atat solutii, cat si explicatii in cazul contractului Sterling, chiar daca acest lucru ar duce la o disputa
juridica. (I.S.C.)
Cristian ANDREI 
 Afisari: 1494  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 14 Afiseaza toate comentariile  
Mafiotul Tariceanu a vindut la massoni - neamu !   de jan dinu
tradiceanu simte   de pitu
Tradiceanu?   de Radu Dragan
Mai bine mai tarziu...   de Sorin_T
De pe alte meleaguri...   de alwis46
Ptr d-ul Cristian Andrei   de sisea
Domnule Stanescu, aveti cumva albeata la ochi ?   de alwis46
Tariceanu   de sisea
Ce vrea Tariceanu   de gheorghe vlasceanu
TARICENE ...nu te lasa ...aven inca ce fura ...!!!!   de jan dinu
Mai talibanii tatii, baiatul simte latul din jurul gatului si ca orice hot, jura ca-i curat!   de Un Agricultor
Tariceanu   de cosor ion
Da in ei    de FB
Stolo a plasat exploatarea dar de vina sint desigur liberalii   de green day
A r h i v a
  Felix parazit la Radio    3 comentarii
  Serviciile secrete nemultumite de Legile sigurantei nationale    5 comentarii
  Pica magistrati    3 comentarii
  Oprescu face curatenie    2 comentarii
  Nu calcati pe zebra!    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Canibalul cel mare il devoreaza pe canibalul cel mic (3202 afisari)
 Italia se tiganeste (2497 afisari)
 Felix parazit la Radio (2082 afisari)
 Oprescu face curatenie (1628 afisari)
 Tariceanu se judeca pentru Sterling (1494 afisari)
 Kate Hudson, de la filme XXX, la bara de striptease (13471 afisari)
 "Vulpea" a tradat PSD-ul (4127 afisari)
 Frumusetea care vrea sa faca sex, din nou, pe un stadion celebru! (VEZI FOTO) (3242 afisari)
 O fantoma ce bantuia casa unor britanici, filmata de un pusti de 12 ani! (VIDEO) (3182 afisari)
  Omul-arbore, operat a noua oara (VIDEO) (3159 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00989 sec.