Ziua Logo
  Nr. 4453 de miercuri, 4 februarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Analize si comentarii
Violul asupra Romaniei
Cristian UNTEANU 
Eterna si fascinanta Romanie! Va mai amintiti de acest titlu, frumos de altfel, devenit mai apoi sinonim cu un scandal de proportii si simbol pentru nenumaratele smenuri desfasurate sub toate guvernele in joaca cu buzunarul vesnic gaurit si cu larghete alimentat al politicilor privind "promovarea corecta a imaginii Romaniei in lume"?
Imbecilitatea guvernantilor de pana acum, fara deosebire de culoare politica, a facut ca acest domeniu esential pentru credibilitatea Romaniei sa fie lasat in voia Domnului, cu rezultatele realmente catastrofale de acum cand tara noastra a ajuns sa fie asimilata pe plan international cu noua sursa de violatori in serie, bestii neanderthaliene punand in primejdie ordinea sociala a partenerilor nostri de identitate europeana.
Noi stim ca nu e asa. Si ce conteaza asta in raport cu valul de atrocitati care sunt raportate zilnic provenind din Romania, corelate cu faptele de o extrema gravitate ale caror autori sunt in Italia sau altundeva purtatorii de pasaport romanesc? Chestiunea este extrem de serioasa pentru ca tinde deja sa se proiecteze in zona simbolisticii nationale, in imaginea standard care este asociata numelui fiecarei tari. Am fost, rand pe rand, tara ororii orfelinatelor, tara din care se vindeau copii cu oferte pe internet, tara coruptiei institutionalizate, tara unei justitii bolnave, tara de provenienta a bandelor de spargatori de locuinte, tara de unde se opereaza fraude in sistemele bancare internationale. Acum suntem tara de unde provin violatorii.
In urma cu cativa ani, la Bruxelles era organizat primul mare forum mondial privind migratia ilegala. La intrare, pe un ecran gigant, era difuzat in bucla continua un filmulet in care se prezentau cazurile unor femei cazute prada retelelor transnationale de crima organizata si fortate sa practice prostitutia. In comentariu se afirma ca Romania se afla pe locul doi in lume ca furnizor pentru retelele de carne vie... Si a venit ministrul de Interne de atunci, insotit de o suita regala de specialisti care mai de care imbibati de valorile europene. Nimeni n-a schitat niciun gest de protest, nimeni n-a zis nimic, cu toate ca fiecare avea in mapa un DVD cu filmuletul respectiv. Veti spune: atunci asa ne trebuie! Poate, numai ca ministrul respectiv a disparut demult in ceata, dar povestea a ramas. Nu ministrul a avut ceva de suferit ci, din nou, ca si acum, prestigiul si credibilitatea unei tari, a noastra a tuturor, colegi de pasaport cu stema Romaniei cu toti criminalii scosi acum in fata intr-un tip de operatiune care ar trebui sa puna pe cineva pe ganduri. Pentru asta am avea organe specializate, pentru asta am avea ambasade, pentru asta am avea ministere si sunt platite cohorte de functionari. A facut cineva vreodata un raport de eficienta privind munca lor in acest domeniu? S-a facut vreodata public un raport de activitate a echipelor de politisti trimise in Italia sau a personalului diplomatic de acolo unde se afla, pe posturi inalte, reprezentanti ai tuturor structurilor cu atributii in domeniul sigurantei si securitatii nationale?
Chiar nu vrea nimeni sa vada ca in cazul Romaniei se aplica un scenariu stravechi, cel al tragediei grecesti, in care erau prezentate crime atroce si care se incheia cu aducerea in scena a unui tap cu coroane de flori la gat si care era sacrificat ritual intr-o jertfa care avea menirea sa purifice societatea de tot sangele varsat? Fara ca guvernantii nostri sa doreasca a baga de seama, de ani de zile, Romania accepta sa fie sacrificata ritual in scenariul imaginii publice europene. Pacatele celorlalti se uita, se dilueaza, se estompeaza si pier in momentul in care victima este adusa in scena. Victima expiatoare odata sacrificata, pentru spectatori totul poate reveni la normal, viata-si poate relua cursul firesc. Dar in cazul in care o tara se ofera nevinovat si tembel sa indeplineasca acest rol, oare de ce n-ar deveni asta obicei?
GuvernanTilor nu le pasA de violul asupra Romaniei. Victimele nu sunt ei, ca au alta treaba si contractele banoase nu de aicea vin. Victimele suntem noi, imaginea noastra si, ganditi-va bine la asta, cea a copiilor nostri care vor accesa pietele de munca europene. Noi suntem victimele violului asupra Romaniei...
 Afisari: 801  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 5 Afiseaza toate comentariile  
Minunat titlu si excelenta analiza!...   de moroianu
Da si gal;eriile de arta latriniera exportate de ICR cum sunt?   de Ghita Bizonu'
Cam nebulos.   de muresanu
FORMAREA VOINTEI SI TEMPERAREA CARACTERULUI   de JMJ
Invingatori suntem noi caci copii straini vor accesa piata de munca din Romania   de JMJ
A r h i v a
  Apa si pamant romanesc    11 comentarii
  S-au incheiat doua crize. Continua razboiul sferelor de influenta (III)    2009-01-22
  S-au incheiat doua crize. Continua razboiul sferelor de influenta (II)    2009-01-21
  Vecinatatile impredictibile ale UE    2009-01-15
  Israelul risca sa piarda razboiul mediatic    2009-01-13
  Ce se asteapta la Bruxelles din partea Romaniei?    2008-12-23
 Top afisari / comentarii 
 Am invins la Haga. Cum impartim potul? (4523 afisari)
 Dragnea l-a vandut pe Geoana (3295 afisari)
 Tara celor 100 de sporuri de la stat (3179 afisari)
 Film porno la gala Super Bowl (2531 afisari)
 Urmariti-l pe Vanghelie (2474 afisari)
 Academicianul Florin Constantiniu: Dubii cu privire la succesul de la Haga (3540 afisari)
 Lui Daniel Morar i-a scapat o informatie ce ne lumineaza de ce se dau atatea lupte pentru controlul serviciului secret al Internelor (3494 afisari)
 Barack Obama: "Cred ca am dat-o in bara"!  (3145 afisari)
 Analist ucrainean: Decizia CIJ deschide calea către "noi revendicări teritoriale" ale Romaniei  (2552 afisari)
 Canibalism in secolul 21: Doi rusi au gatit o adolescenta, cu cartofi, la cuptor (2216 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.08223 sec.