Ziua Logo
  Nr. 4451 de luni, 2 februarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Triumful maratonistei
-- Constantina Dita a avut castig de cauza in fata celorlalte campioane olimpice de la Beijing, adjudecandu-si "Premiul national pentru sport" pe 2008
Gala sportului romanesc organizata sambata la Izvorani de catre MTS si COSR i-a dat prilejul proaspatului ministru Monica Iacob Ritzi sa fie in premiera gazda a elitei performantei neaose. Vadit emotionata de festivitatea celebrarii "celor care ne-au umplut de respect la Beijing", Iacob Ridzi a inmanat, alaturi de presedintele COSR, Octavian Morariu, onorantul premiu.
Pentru intaia data in istoria sportului tricolor, ministrul TS a emis in acest sens ordinul 34/29.01.2009, care se va publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
Cum anul trecut a avut o sem�nificatie speciala in viata spor�tului nostru, Romania clasandu-se pe un onorant loc 17 in ierarhia stabilita la JO de la Beijing, festivitatea desfasurata in Sala Polivalenta din cadrul Complexului Olimpic de la Izvorani a fost vizionata de personalitati marcante autohtone, chit ca a fost vorba despre sportivi, antrenori, conducatori fosti si actuali ai domeniului. O prezenta inedita la ceremonia organizata cu staif a fost Elena Basescu, fata presedintelui urmand sa ocupe un post de subsecretar de stat la MTS. De altfel, pentru a i se lamuri detaliile eve�nimentului, ea a luat loc langa consilierul tatalui in materie, celebra antrenoare de gimnastica, Mariana Bitang. Flancata in cealalta parte de fostul presedinte al defunctei ANS, Octavian Bellu, cel mai titrat tehnician al lumii din "covorul magic". Alaturi de membrii Comitetului Executiv al COSR, de secretarul general al acestui organism, Ioan Dobrescu, au fost invitati toti conducatorii federatiilor nationale, ai DJS-urilor cu rezultate notabile, dar si ai cluburilor sportive cu faima. Ca de obicei, liderii fiind Steaua si Dinamo, repre�zentate de catre comandantul George Boroi, respectiv, de chestorul Marcel Popescu. Atractia mass-media au fost, de departe, Mircea Sandu si Cristian Gatu, presedintele FRF fiind la prima aparitie publica dupa adjudecarea finalei Europa League din 2012, in timp ce Cristian Gatu a avut posibilitatea sa ofere detalii despre prestatia nationalei masculine la Mondiale. De consemnat si amfitrionii din str. Vasile Conta. O bila neagra s-ar putea acorda in acest sens omisiunii unor cuvinte firesti la despartirea de vicepresedintele ANS, Valentin Vasilescu, cel care a contribuit din plin la rezultatele obtinute in China.
Revenind la premianti, distinctii oferite la mai multe categorii, individual si echipe sporturi neolimpice si olimpice, masculin, feminin, Jocurile paralimpice, antrenori si alti specialisti, structuri sportive, in prim plan-ul camerelor de luat vederi s-au aflat campioanele competitiei desfasurate sub semnul celor cinci cercuri ingemanate, gimnasta Sandra Izbasa, judoka Alina Dumitru, canotoarele Georgeta Damian si Vorica Susanu. Ca si spadasina Ana Maria Branza, sabrerul Mihai Covaliu fiind absent, plecat din tara la Atena, in noua-i postura de antrenor la un concurs de Cupa Mondiala. Echipa feminina de gimnastica, medaliata cu bronz, ca si echipajul fetelor de la 8A1 s-au numarat, de asemenea, printre laureati. Barca in care a tras se pare pentru ultima oara multipla campioana olimpica si mondiala Doina Igant, gratulata cu premiul fair-play. Celebrele noastre canotoare s-au imortalizat intr-un instantaneu foto, poza de la care nu a lipsit nici Elisabeta Lipa, chestorul fiind imbracat in uniforma de parada. Pentru intreaga cariera a fost recompensata Maria Simionescu. Cea care a pus bazele primei scoli de gimnastica artistica feminina, cea de la Onesti, "locul de nastere" al inegalabilei Nadia Comaneci.
Sportul creeaza modele - Iacob Ridzi
Cristina VLADU 
 Afisari: 193  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Tartorul de la Liga    1 comentariu
  Hagi si-a luat Copil din Scotia    1 comentariu
  Romanii fac treaba in Germania    
  Mara spre Timisoara    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Diversiunea Ciorogarla (3936 afisari)
 Statul fara caini (3793 afisari)
 Incest cu voie de la magistrati (2992 afisari)
 Severin: Guvernul curcubeu cade la anul (1907 afisari)
 Calutul troian (1238 afisari)
 Scene nud cu actrita Keira Knightley! (VEZI FOTO) (3835 afisari)
 Actorul Nick Nolte arata ca un vagabond! (FOTO) (3693 afisari)
 Enigma pentru lumea medicala: Fetita care refuza sa creasca (3498 afisari)
 Noua jucarie sexuala a Madonnei (FOTO) (2444 afisari)
 LIVE Liviu Dragnea: Imi depun demisia de onoare din functia de ministru de Interne (2270 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01856 sec.