Ziua Logo
  Nr. 4451 de luni, 2 februarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Analize si comentarii
Cine plateste in Romania?
Octavian HOANDRA 
Cand presedintele a adus vorba despre inghetarea salariilor, poate singura masura de contracarare a crizei care ar fi putut da rezultate imediate,
toata lumea s-a agitat speriata. Aceasta masura presupunea, inainte de toate, o mare coeziune sociala, un grad ridicat de solidaritate, aproape inexistent la noi. Cei mai critici au fost, cum era de asteptat, marii urmasi carpato-dunareni ai lui Jimmy Hoffa.
Putred de bogati, necercetati niciodata de nici un organ (PNA, DNA, sau alte asemenea), dar maestri in arta deghizarii, studiindu-si cu mare atentie hainele ponosite cu care apar imbracati in public, au aratat si de data aceasta ca le pasa prea putin de dezastrul tarii si prea mult de propriile privilegii. Iar solidaritatea pentru ei inseamna doar castigarea razboiului sindical, fie si impotriva propriului popor. Iar despre plata, ce sa mai vorbim? Nu i-am auzit vreodata sa-si asume proasta calitate a muncii prestata de cei pe care ii reprezinta. Nici nu i-am auzit vorbind despre demnitatea individuala pierduta, undeva pe drumul desavarsirii "omului nou" al lui Ceausescu, nici despre absenta totala a liberului arbitru, nici despre absenta totala a unor minime principii sociale. Cand liberalii, culmea!, acei vajnici sustinatori ai Drepturilor Fundamentale ale Omului, cei care prin traditie pun pe primul loc siguranta cetateanului, inaintea sigurantei statului, au trecut "pe sest" legea stocarii convorbirilor telefonice si electronice, societatea civila nu a protestat vehement ca in atatea alte state ale Europei. A ramas sa plateasca in modul cel mai abject cu putinta tot poporul, acest animal decerebrat cu demnitatea distrusa de cei mai mult de patruzeci de ani de comunism. Atitudinea mai mult decat moderata a cetatenilor la acest asalt asupra intimitatii, mai ales intr-o tara care timp de patruzeci de ani a stat sub lupa Securitatii, demonstreaza cum nu se poate mai clar ca spre deosebire de occidentul Europei romanii nu traiesc, ci pur si simplu vegeteaza, vietuiesc asemenea ramelor, asumand astfel plata pentru "serviciile" de proasta calitate prestate de o societate civila angajata politic, cu discursuri amanetate, preocupate doar de propria imbogatire si propria imagine.
Am fost anuntati ca trebuie sa strangem cureaua. Cu alte cuvinte, sa strangem toti cureaua, nu doar cei care s-au ingrasat, si care asteapta acum ajutoare de stat, ca sa faca in continuare profit, asa cum au facut si pana acum, cu ajutorul contractelor cu statul. Cel mai revoltator caz e cel al intreprinderii frantuzesti "Dacia-Renault", care cu voce acuta, cere salvarea de la statul roman, desi ajutorul ar trebui sa vina, evident, de la cel francez.
Niciodata, nici un guvern, nici un ministru de douazeci de ani incoace nu a platit pentru vreo decizie eronata sau/si intentionat luata impotriva propriei economii nationale. S-au platit doar polite politice, invidia si ura personala intre personajele de la varful partidelor; iar faptul ca lumea nu mai are incredere in Justitie, este urmarea directa a acestui fel de "plata". Adevaratele plati au fost si vor ramane cele pe care le fac zilnic cei multi si saraci, zecile de "domni Lazarescu" care mor navetand intre spitale. Si, cu siguranta ca este o plata prea mare in fiecare caz. E de ajuns sa ne amintim de plata prea mare - cu viata - a eroului care a hotarat ca nu poate accepta ca in plina strada doi oameni sa fie impuscati si talhariti si a primit astfel un glont in piept. Prea multi platesc greselile celor putini, care confunda dreapta economica cu cea politica, a acelora care se inrobesc corporatiilor multinationale cu principii aidoma stangii celei mai dure, care fac posibile migratia populatiei, deznationalizarea, folosind "political corectness"-ul ca pe un aspru cod de ordine interioara in tot acest angrenaj care ne transforma in vesnici platitori ai oalelor sparte de altii.
 Afisari: 509  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 5 Afiseaza toate comentariile  
Cine plateste in Romania ?   de Arogantu'
Articol bun si lucid. Cine plateste ? Contribuabilul, pentru ca nu a stiut sa si cum sa voteze.   de Socrate
Mai ziarist decerebrat   de Ghita Bizonu'
Felicitari   de Tene Ionut
Fetele celui cu 59% INSOMAR,   de LENIO
A r h i v a
  Calutul troian    2 comentarii
  Riscuri de securitate pentru NATO    4 comentarii
  In cautarea poporului pierdut    2009-01-27
  Ce nu-i pot ierta domnului Iliescu    2008-12-24
  Violenta coboara in strada    2008-11-25
  Votul vrajbei noastre    2008-11-03
  Sa invatam romana in limba maghiara!    2008-10-22
 Top afisari / comentarii 
 Diversiunea Ciorogarla (3936 afisari)
 Statul fara caini (3793 afisari)
 Incest cu voie de la magistrati (2992 afisari)
 Severin: Guvernul curcubeu cade la anul (1907 afisari)
 Calutul troian (1238 afisari)
 Scene nud cu actrita Keira Knightley! (VEZI FOTO) (3835 afisari)
 Actorul Nick Nolte arata ca un vagabond! (FOTO) (3693 afisari)
 Enigma pentru lumea medicala: Fetita care refuza sa creasca (3498 afisari)
 Noua jucarie sexuala a Madonnei (FOTO) (2444 afisari)
 LIVE Liviu Dragnea: Imi depun demisia de onoare din functia de ministru de Interne (2270 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.09140 sec.