Ziua Logo
  Nr. 4443 de vineri, 23 ianuarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
Artisti surpriza
Artisti din tara si din strainatate se vor afla in aceasta seara, de la ora 18.30, pe scena Operei Nationale Bucuresti (ONB), in "Trubadurul" de Giuseppe Verdi. Rolurile principale vor fi interpretate de mezzosoprana Andrada Nas (Azucena) si tenorul columbian Ernesto Grisales (Manrico). Alaturi de acestia, vor evolua solistii ONB, Mariana Colpos, Stefan Ignat, Mihnea Lamatic, Antonela Barnat, Vlad Mirita, Liviu Indricau si Adrian Ionescu. Intregul spectacol se va desfasura sub conducerea muzicala a dirijorului Tiberiu Soare. (A.V.)
Centenarul pe simeze
Aniversarea centenarului artistei Medi Wechsler Dinu are loc, azi, la Galeriile Fundatiei Nationale pentru Stiinta si Arta (FNSA), odata cu vernisajul (orele 13.00) expozitiei "O contemporana interbelica". Expozitia retrospectiva va cuprinde lucrari de pictura si grafica realizate in perioada 1931-1983, iar deschiderea o vor face acad. Eugen Simion, presedintele FNSA, acad. Maia Simionescu si criticul de arta Luiza Barcan. (L.D.)
Noul look al polonilor
Institutul Cutural Polonez s-a innoit: logo nou, adresa noua, viziune noua si o noua provocare. Pana in a doua parte a lunii aprilie, artisti "profesionisti" sau "amatori", desenatori, pictori, graficieni, muzicieni etc sunt invitati sa vina cu o idee noua in campania de promovare a noului logo al Institutului Polonez. Conditia care se cere respectata, indiferent de prelucrare, este ca personajul din logo trebuie sa fie recognoscibil in relatie cu originalul. Castigatorul va fi recompensat cu o excursie in Polonia. (E.P.)
Unirea la muzeu
Muzeul National de Istorie a Romaniei gazduieste azi, de la ora 13.30, vernisajul expozitiei dedicata evenimentului care marcheaza implinirea a 150 de ani de la Unirea Principatelor Romane, moment esential al constituirii Statului Roman modern. In cadrul expozitiei se regasesc o serie de artefacte emblematice pentru momentul Unirii, precum tronurile domnitorului Alexandru Ioan Cuza si al doamnei Elena Cuza sau o serie de steaguri purtand stema reunita a Moldovei si Tarii Romanesti. De asemenea, vor putea fi admirate obiecte personale ce au apartinut domnitorului si sotiei sale. Expozitia va ramane deschisa pana la 1 martie. (A.V.)
A r h i v a
  Provocare furtunoasa    
  I se spunea Artistul    
  Domnului Profesor, cu dragoste    
  Drama lui Claudiu Saftoiu    4 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 File de pangasius la gratar (5486 afisari)
 Cea mai dorita femeie (2178 afisari)
 Orasul-gemenilor creat de Mengele (1877 afisari)
 Portareii la poarta Stelei (1732 afisari)
 Becali: Nu o sa risc averea familiei pentru Steaua (1644 afisari)
 Cu eleva porno la "exorcizare" (2940 afisari)
 Scandalul sexual la nivel inalt intre Franta si Spania continua (2227 afisari)
 Atacat de cerbul pe care-l credea mort - VIDEO (1803 afisari)
 Mai sexi in lenjerie intima decat Kate Moss este Rosie Huntington-Whiteley! (FOTO&VIDEO) (1772 afisari)
 O studenta de la Virginia Tech a fost decapitata de un coleg  (1768 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.16248 sec.