Ziua Logo
  Nr. 4443 de vineri, 23 ianuarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Bistro
File de pangasius la gratar
-- Pestele este un aliment excelent pentru persoanele care vor sa piarda in greutate, din trei motive: carne slaba, cu putine calorii, este o importanta sursa de proteine si contine omega 3. Asadar, carnea de peste este alimentul cu cele mai putine calorii, dar care asigura o cantitate mare de proteine, fiind perfect de consumat in perioadele de dieta.
Insa alegerea pestelui ca aliment in cadrul unei diete nu este totul. Este important tipul de peste folosit, modul de preparare/conservare a acestuia contand foarte mult pentru numarul de calorii.
Un astfel preparat dietetic ne propune Mara Constantin, www.bucatariaromaneasca.ro: File de pangasius la gratar.
Pangasius este un peste exotic cu carne alba si o textura delicata, oferind o varianta accesibila iubitorilor de mancaruri savuroase si sanatoase, foarte usor de procurat.
Pentru prepararea acestei retete avem nevoie de 4 fileuri de pangasius, sare, piper si ulei, praf de usturoi si busuioc, zeama de lamaie. Inainte de a se pune pe gratarul incins fileurile de pagngasius se maseaza cu ulei si se condimenteaza cu sare, piper, praf de usturoi si busuioc. Aromele de usturoi si busuioc merg foarte bine impreuna, completandu-se reciproc, busuiocul imblanzind nuantele ascutite ale usturoiului. Se pun fileurile pe gratarul incins si uns in prealabil cu putin ulei si se intorc pe ambele parti, pentru ca frigerea sa fie uniforma. Foarte mare atentie la timpul de frigere, deoarece carnea de pangasius se destrama daca este fripta excesiv. In timp ce stau pe gratar fileurile trebuiesc stropite cu zeama de lamaie.
Fileul de pangasius la gratar se poate asocia cu salate usoare sau cu garnitura de legume fierte.
Sauvignon Blanc 2007 - Negrini
Fileul de pangasius la gratar merge perfect alaturi de un Sauvignon Blanc Negrini 2007, un vin din Dealurile Olteniei, cu 13,5% vol. alc. Este un vin, sec, foarte atractiv datorita carac-terelor sale proaspete, invioratoare, de citrice. Aromele de limete si iarba sunt nuantate de tonurile suave de lactate si miez de paine. Se asaza foarte bine in gura si lasa sa se intrevada o amareala placuta pe final.
Tonuri gustative de grapefruit, mar verde si condimente. Un vin sustinut de aciditatea ridicata, cu un final lung si condimentat.
Pagina realizata de Cezar Ioan 
 Afisari: 5486  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 4 Afiseaza toate comentariile  
Gospodinelor...   de dumisor2002
da   de unica
Pangasius? Asta trebuie sa fie un peste nou adus. Sa fie din incrucisari?:) Ca si Negrini?   de Atamild
A mai auzit cineva de acest peste?   de Olga Khan
A r h i v a
  Hugh Johnson impresionat de Syrah - Cramele Recas    4 comentarii
  Weekendul sticlelor deschise la Iasi    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 File de pangasius la gratar (5486 afisari)
 Cea mai dorita femeie (2178 afisari)
 Orasul-gemenilor creat de Mengele (1877 afisari)
 Portareii la poarta Stelei (1732 afisari)
 Becali: Nu o sa risc averea familiei pentru Steaua (1644 afisari)
 Cu eleva porno la "exorcizare" (2940 afisari)
 Scandalul sexual la nivel inalt intre Franta si Spania continua (2227 afisari)
 Atacat de cerbul pe care-l credea mort - VIDEO (1803 afisari)
 Mai sexi in lenjerie intima decat Kate Moss este Rosie Huntington-Whiteley! (FOTO&VIDEO) (1772 afisari)
 O studenta de la Virginia Tech a fost decapitata de un coleg  (1768 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00878 sec.