Ziua Logo
  Nr. 4440 de marti, 20 ianuarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
Istoria ursilor panda
Premiera spaniola a piesei "Istoria ursilor panda povestita de un saxofonist care avea o iubita la Frankfurt", a dramaturgului roman Matei Visniec, are loc astazi, la sala La Cuarta Pared din Madrid. Institutul Cultural Roman Madrid sprijina prezentarea productiei teatrale in cadrul "MADferia" - cea de a V-a editie a Targului de Arte Scenice din capitala Spaniei. Traducerea in spaniola a fost realizata de Angelica Lambru. (C.S.)
Site cultural
Compania de Teatru Art Act lanseaza de azi www.artactmagazine.ro, un site de actualitate si analiza culturala ce va cuprinde: cronici de teatru, film, dans si carte, interviuri video si audio, programele teatrelor si operelor. Site-ul va fi tradus in limba japoneza, fiind postat in Japonia, incercandu-se astfel informarea publicului de acolo despre activitatile culturale romanesti. De asemenea, maine (ora 19.00), Constantin Draganescu (foto) va citi in Sala de Lectura a Teatrului Act despre "Facerea Lumii", in cadrul proiectului "Povesti din trecut - aduse in prezent". (C.P.)
Solidari cu Romania
La Muzeul National de Istorie a Romaniei are loc astazi (ora 12.00) vernisajul expozitiei "Solidari cu Romania", organizata de Institutul Polonez. Vor fi expuse fotografii realizate de cei cinci participanti la expeditia pornita din Poznan, prin care au fost transportate ajutoare romanilor in perioada 1989/1990. Expozitia se vrea o completare importanta a patrimoniului memoriei istorice romanesti. Cu prilejul vernisajului va avea loc lansarea albumului cu fotografii din expeditie, editat de Institutul Memoriei Nationale din Varsovia. (C.P.)
Saptamana astronomiei
Asociatia Culturala "Noua Acropola" impreuna cu partenerii sai Observatorul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" si "Astroclubul Bucuresti" au demarat de ieri proiectul "Saptamana Astronomiei in liceul tau". Campania este initiata cu ocazia Anului International al Astronomiei si consta in vizitarea a zece licee din capitala pentru o saptamana, timp in care elevii pot vizita o expozitie cu specific, pot asista la conferinte si show-uri de planetariu si pot observa cerul cu ajutorul instrumentelor astronomice. Proiectul va poposi in aceasta saptamana in Colegiul National "Mihai Eminescu". (C.S.)
A r h i v a
  Patimile cameristei    
  Savoarea amintirilor    
  Alex Stefanescu iubeste miturile    2 comentarii
  Prabusire la Ateneu    
 Top afisari / comentarii 
 Alo, ne asculta! (4342 afisari)
 Dupa Gaza, vine randul Iranului (2409 afisari)
 Vanzatorii de suflete (2027 afisari)
 Pensiile speciale capusele bugetului (1723 afisari)
 S-au incheiat doua crize. Continua razboiul sferelor de influenta (I) (1433 afisari)
 Lumea peste 100 de ani: UE va disparea, Rusia va reface URSS (5879 afisari)
 La 45 de ani, starul din "Neveste disperate", Nicolette Sheridon ne convinge pe dezbracatelea ca are 35 (3782 afisari)
 Senzational: Magda Ciumac, gasita in trening si in papuci la Voluntari (3773 afisari)
 Cea mai dorita femeie din lume, Marisa Miller, isi dezvaluie secretul! (FOTO) (3570 afisari)
 "Virgina" de 2,8 milioane de lire a avut experiente sexuale (3536 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00817 sec.