Ziua Logo
  Nr. 4439 de luni, 19 ianuarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Tiriac cercetat pentru tulburare de posesie
Parchetul de pe langa Judecatoria Marghita il cerceteaza pe Ion Tiriac (foto) pentru tulburare de posesie chiar pe domeniul de vanatoare Balc. Plangerea ii apartine unei mostenitoare a printesei Diana Ghica, pusa in posesie in 2006 pe 113 hectare din domeniul de vanatoare Balc, inchiriate firmei Wild Boar (controlate de Tiriac). Maria Cocea acuza ca nu are acces deplin la proprietate deoarece 110 hectare din cele 113 cu care a fost improprietarita, se afla in spatele gardului electric care protejeaza domeniul de vanatoare Balc.
Cocea Algne Balasa Ioana Maria, una dintre urmasele printesei Diana Ghica, a intrat in posesia unui teren forestier din domeniul Balc, in suprafata de 113,75 hectare, la data de 20 iunie 2006. Dupa ce a primit titlul de proprietate, mostenitoarea a semnat cu Directia Silvica Oradea un contract de paza si prestari servicii, fara a i se aduce la cunostinta ca cea mai mare parte a terenului cu care fusese pusa in posesie era deja inchiriata, inca din anul 2005, asociatiei private de vanatoare "Wild Boar", controlata de omul de afaceri Ion Tiriac. Ulterior, Maria Cocea a reclamat ca mandatarii sai ar fi incercat, in repetate randuri, sa intre pe teritoriul al carui proprietar este, dar reprezentantii Wild Boar nu le-au permis accesul in spatele gardului electric, fapt care i-ar fi adus o grava atingere dreptului de proprietate.
Chirie mai mica decat tariful de paza
Repetatele demersuri ale proprietarei nu au avut ecou, Directia Silvica eschivandu-se de la respectarea legii. In urma cu un an, Romsilva l-a somat pe Ionel Popa, directorul Directiei Silvice Oradea, sa incheie un act aditional prin care sa micsoreze suprafata din contractul de inchiriere si sa vireze doamnei Cocea chiria pe care a incasat-o "pentru perioada de dupa 20.06.2006 pentru terenul forestier care ii apartine". Ionel Popa a incercat sa o impace pe Cocea, fara sa-l supere pe Tiriac. El a propus sa o "reprezinte" pe proprietara intr-un contract de inchiriere cu Wild Boar, prin care mostenitoarea familiei Ghica urma sa primeasca de la firma lui Tiriac aceeasi chirie pe care acesta o platea statului, de numai 9,5 euro/hectar/an. In cazul in care ar fi acceptat, proprietara ar fi primit o chirie mai mica decat platea Romsilva pentru paza si servicii silvice - 15 euro/ha/an!
Proprietara terenului a refuzat "manevra" si le-a facut plangere penala lui Ion Tiriac, Ionel Popa si altor factori de decizie din Directia Silvica Oradea, pentru tulburare de posesie si abuz in serviciu. Plangerea s-a constituit in dosarul penal inregistrat la Parchetul de pe langa judecato�ria Marghita, sub numarul 917/P/2008, potrivit Marinelei Ciupercar, prim-procuror al Parchetului Marghita.
Gheorghe Mirica, admi�nistratorul Wild Boar, ne-a declarat ca firma nu mai exploa�teaza cele 110 hectare de teren apartinand doamnei Maria Cocea. El ne-a mai spus ca nu a primit nicio propunere de a semna un act aditional cu Directia silvica si ca nu poate fi tras la raspundere pentru gardul electric ce ingra�deste accesul Mariei Cocea la proprietatea sa, deoarece este proprietatea statului. Mirica apreciaza ca acuzatiile la adresa lui Ion Tiriac sunt nefondate, acesta neavand o calitate oficiala in Wild Boar, unde actionari sunt doua companii "casute postale" inregistrate in Cipru. Ion Tiriac nu a putut fi contactat pentru a i se consemna punctul de vedere, desi Mirica ne-a promis ca il va instiinta asupra demersului nostru jurnalistic.
De cealalta parte, Ionel Popa a recunoscut ca nu i-a platit doamnei Cocea chiria incasata de la Tiriac pentru terenul acesteia, deoarece nici aceasta nu i-ar fi platit paza pentru terenul "ocupat" de Wild Boar.
Catalin ANTOHE 
 Afisari: 3321  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 12 Afiseaza toate comentariile  
Re: Ne legam de Tziriac...   de Pribeagul
Ne legam de Tziriac...   de JohnGreen1
vinatoarea   de tzara
Lectie de afaceri. Lector Tiriac   de Pribeagul
Este foarte grav cecse intampla !   de terzi_p
CE CIOK ARE CRIVATZUL ASTA DE EVREU   de iobagul roman
UN PORC NESIMTIT   de ZANA
da ' Tiriac stie ca e "cercetat'.?   de FB
vanatorul sef   de partizanul
Stefan Caliga   de Stefan Caliga
Talentul temporar (la tenis) continuat cu alte prajituri securiste.   de Aladin
Halal !   de Nicu Pruna
A r h i v a
  Macel de criza    13 comentarii
  Armistitiu pe muchie de cutit    64 comentarii
  Summit special la Sharm el Sheikh    5 comentarii
  Razboiul cu miza electorala    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Tiriac cercetat pentru tulburare de posesie (3321 afisari)
 Republica lui Traian Basescu (2228 afisari)
 Macel de criza (2162 afisari)
 Extremisti unguri in excursie prin Transilvania (1625 afisari)
 Molestata in ambulanta (1347 afisari)
 Din ciclul "mi-am bagat coltii in gatul lui": Lui Miron Mitrea i se pregateste ceva! (5548 afisari)
 Cat valoreaza Madonna dezbracata si cu par la subtiori! (4305 afisari)
 Pe Pamela Anderson nici macar bikini-i nu mai stau (VEZI FOTO) (4081 afisari)
 Ion Caraion in notele catre Securitate: Marin Preda facea sex pe dusumea cu Nina Cassian (3890 afisari)
 Olivia Newton-John arata senzational si la 60 de ani! (3487 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01059 sec.