Ziua Logo
  Nr. 4439 de luni, 19 ianuarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
cauza NoastrA
Camera neagra
-- CAnd cu scandalul Gabriel Oprea, doua zile nu m-am dezlipit din fata televizorului. Ma incotopenise acolo presentimentul ca in jurul mereu crestea o lume straina, cu care nu mai comunicam.
Chipul generalului de carnaval Gabriel Oprea, pogorat parca din panoplia cu dictatori ai Americii Latine. Leul o luase razna. Somajul inghitea bucata cu bucata din corpul social. In adaposturi nu mai erau locuri libere. La suprafata, lacrimile femeilor de la Mioveni. Ordonante de urgente reinventau lupta de clasa. Intr-un campionat de fotbal, pe zi ce trece mai viciat de ticalosii si coruptie, liderului Corleone Mitica i se sporea leafa de la 3000 la 15.000 de euro. In fata sediului PSD, fulare, sepci, geci rosii ca sangele proaspat, lozinci indelung pigalite, pancarte multicolore, fanii generalului venisera sa protesteze spontan. Un catavencian, Netoiu si nu mai stiu cum, purtator de stindard si caricatura. Accentele patetice ale unei fetite: schisma, tradare, lovitura de palat, bursa zvonurilor, se rupe coalitia, criza guvernamentala...
Un protestatar: am venit sa-l aparam pe primul ministru, domnul Oprescu... Reporterul il corecteaza: Oprea. - Da, da, Oprea. Reporterul: si nu-i prim-ministru, ci doar ministru de Interne. - Da, da, cel mai bun ministru de Externe al tarii...
Pe ecranul televizorului se perinda functii politice, fruntasi din gazetarie, comentatori ad-hoc, elita intelectua-litatii activiste, fosti, personalitati de ocazie, Radu Vasile, Rodica Tatoiu, Petre Roman, Victor Ciorbea vin, isi depun prinosul de vorbe goale si altii si altii isi asteapta randul in culise. Ne invartim orbeste intr-o camera neagra, alergam dupa o pisica neagra care nu exista si strigam, iat-o, am vazut-o, e acolo!
Si cauti un punct de sprijin, ti-e dor de o vorba dreapta si cand ea vine iei seama ca vorba dreapta cand e prea dreapta acopera o perfidie. Si nu mai e nimic. Doar criza.
Spre deosebire de un tsunami oceanic, care apare brusc, pe neasteptate, criza financiara o vezi ca vine, o simti, ii banuiesti consecintele, te cuprinde incetul cu incetul, strigi in van, strigatul tau se alatura altor milioane, esti sub val. Singura arma pe care o avem in lupta cu monstrul este solidaritatea. Care apare, dar, din pacate, intotdeauna dupa ce dezastrul s-a produs.
Nicolae Cristache - cristas@clicknet.ro 
 Afisari: 469  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
"Singura arma pe care o avem in lupta cu monstrul este solidaritatea."   de Liviu2002j
Apar justitiarii ?   de Marius Adrian Porojnicu
A r h i v a
  Bazac opreste vaccinarea anti-cancer    3 comentarii
  Elena Udrea ademeneste turistii nemti in Romania    6 comentarii
  Stiri pe scurt    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Tiriac cercetat pentru tulburare de posesie (3321 afisari)
 Republica lui Traian Basescu (2228 afisari)
 Macel de criza (2162 afisari)
 Extremisti unguri in excursie prin Transilvania (1625 afisari)
 Molestata in ambulanta (1347 afisari)
 Din ciclul "mi-am bagat coltii in gatul lui": Lui Miron Mitrea i se pregateste ceva! (5548 afisari)
 Cat valoreaza Madonna dezbracata si cu par la subtiori! (4305 afisari)
 Pe Pamela Anderson nici macar bikini-i nu mai stau (VEZI FOTO) (4081 afisari)
 Ion Caraion in notele catre Securitate: Marin Preda facea sex pe dusumea cu Nina Cassian (3890 afisari)
 Olivia Newton-John arata senzational si la 60 de ani! (3487 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00854 sec.