Ziua Logo
  Nr. 4438 de sambata, 17 ianuarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Interviu
Parintele Iustin Parvu contra cipului Fiarei
-- Un apel facut de duhovnicul de la Petru Voda a ridicat obstea monahala din Moldova la lupta contra unor masuri UE introduse in Romania fara dezbatere publica
Introducerea obligativitatii inserarii de cipuri biometrice in actele romanilor incepand de la 1 ianuarie, masura reglementata chiar miercurea aceasta de Parlamentul European, fara a fi insa dezbatuta si in Romania majoritar ortodoxa, a starnit o reactie dura in manastirile romanesti. Parintele Iustin Parvu de la Manastirea Petru Voda, fost detinut politic cu 17 ani de temnita grea si frate in duhovnicie cu regretatii parintii Ilie Cleopa, Ioanichie Balan sau Gheorghe Calciu, a intocmit un apel catre ortodocsi pentru a se impotrivi acestui act, care anuleaza libertatea omului instaurand controlul total asupra miscarilor sale, considerat o masura "premergator pecetluirii cu numarul Fiarei, 666". In numai o singura zi la petitia initiata de Apelul Parintelui s-au adunat 1500 de semnaturi iar manastirile din Moldova, unde au mai semnat sute de calugari, au pus in circulatie un formular de adeziune la aceasta chemare afirmand ca poporul roman nu a fost consultat si solicitand dreptul de a alege si de a ii fi respectate convingerile religioase. In exclusivitate, parintele Iustin Parvu ne-a impartasit din temerile sale - care au declansat deja un scandal surd in interiorul Bisericii - si a facut un apel la trecut.
Parinte, ati facut un apel grav la ortodocsi cu o nota critica fata de "mai marii Bisericii", care tac. Afirmati ca este, din nou "vremea muceniciei" si ca trebuie sa se "lupte pana la capat" impotriva acestui demers de introducere a unor cipuri in documentele de identitate. De ce?
Fiule, cum am spus in mesajul meu catre poporul ortodox roman, ma simt dator in fata lui Dumnezeu si constiinta si inima nu ma lasa sa trec nepasator pe langa acest val primejdios care s-a ridicat sa inghita toata suflarea omeneasca, chiar si pe cei alesi, de este cu putinta. Si vad cum bietii oameni nu sunt pregatiti sa faca fata acestor capcane ale vrajmasului, a carui noua lucrare acum este sa pecetluiasca sufletele voastre cu semnul Fiarei - 666. Toti am citit Apocalipsa si infricosatoarea profetie - scrisa cu 2000 de ani in urma: "si ea (fiara) ii sileste pe toti, pe cei mici si pe cei mari, si pe cei bogati si pe cei saraci, si pe cei slobozi si pe cei robi, ca sa-si puna semn pe mana lor cea dreapta sau pe frunte. Incat nimeni sa nu poata cumpara sau vinde decat numai cel ce are semnul, adica numele fiarei, sau numarul numelui fiarei" (Apocalipsa 13:16-17).
Dar cipul acesta nu merge pana intr-acolo, este doar in acte.
Eu asta si spun: vremea in care ne aflam acum este premergatoare acestei profetii. Prin lege, prin ordonanta de guvern, romanii sunt obligati sa se incadreze intr-un plan de urmarire si supraveghere la nivel national si mondial, proiect care le rapeste de fapt oamenilor libertatea. Romanilor li se cere sa-si puna pe pasapoartele, permisele auto si orice alt act personal cipul biometric ce contine amprenta digitala, imaginea faciala si toate datele personale. Poate pentru multi dintre dumneavoastra acest cip pare un lucru nesemnificativ, dar in spatele acestui sistem de insemnare a oamenilor, de codare si stocare a datelor de identificare se ascunde o intreaga dictatura, un intreg plan demonic, prin care de buna voie iti vinzi sufletul diavolului. Insemnarea oamenilor, ca pe vite, este primul pas al unor alte masuri luate pentru controlul absolut al fiintei umane.
Si credeti ca aceasta va duce la slabirea credintei?
E vorba de despartirea apelor! Cititi apelul meu. Dupa cum prorocesc Sfintii Parinti, primirea acestui semn este lepadarea noastra de credinta. Sa nu credeti ca putem sluji si lui Dumnezeu si lui mamona. De aceea am si spus: este vremea muceniciei! Dupa parerea mea ne aflam in vremurile in care singura cale de mantuire este mucenicia. Eu am mai trai vremuri asemanatoare. Asa incercau sa ne reeduce comunistii rosii de atunci, si tot astfel fac acum cu poporul nostru comunistii de azi imbracati cu haine albe. Cer, asadar: in numele Mintuitorului Hristo, Care a spus "Oricine va marturisi pentru Mine inaintea oamenilor, mar�turisi-voi si Eu pentru el inaintea Tatalui Meu, Care este in ceruri. Iar de cel ce se va lepada de Mine inaintea oamenilor si Eu Ma voi lepada de el inaintea Tatalui Meu, Care este in ceruri." (Matei 11: 32-33), sa cereti autoritatilor romane sa abroge legile care permit indosarierea si urmarirea electronica a crestinilor, renuntarea la libertatea cu care ne-am nascut. Asa cum a inceput crestinismul, asa va si sfarsi - in dureri si in suferinta. Pecetluiti crestinismul cu mucenicia voastra, ca aveti de la cine invata: generatia martirilor din inchisori.
Ce ne puteti spune
despre acestia, despre Sfintii Inchisorilor?
Socotesc ca Dumnezeu a ales niste oameni pentru vremea in care s-a deschis asupra neamului nostru. Din 1948 pana in 1964, mucenici au fost acesti barbati, acesti tineri, masurati si cantariti asa cum si greutatile pe care le lasa Dumnezeu omului mai intai le cantareste si dupa aceea le da in greutatea Crucii. Dumnezeu ii da fiecaruia dupa puterea lui. De aceea si neamul nostru i-a ales pe acesti tineri ca o jertfa curata de sacrificiu pentru neamul nostru. Ati auzit la predica despre jertfa aceasta frumoasa si minunata, cu Dumnezeu care l-a adus pe Fiul Sau sa Il junghie. Asa a venit si vremea cand neamul nostru cerea aceasta jertfa pentru salvarea si spalarea pacatelor noastre. Caci trebuie sa stim un lucru: ca toate greutatile care vin, toate incercarile care vin asupra noastra, vin din pricina caderii noastre, a pacatului. Noi suntem intr-adevar ortodocsi cu mare renume de dreapta credinta, dar in ce masura suntem noi gata de sacrificiu?...
Ce ar trebui sa se faca pentru fostii detinuti politici si cei care au fost ucisi in masa, la Aiud de exemplu?
Una dintre greselile mari pe care le-au facut detinutii care au iesit din inchisoare a fost ca au intrat la fund. S-au multumit cu o pensie. Ii cred ca au fost uzati, obositi. Unii au trecut dincolo, altii s-au pierdut in viata aceasta. S-au casatorit, au intrat in lume si s-au pierdut, uitand ca exista inca o datorie a lor dupa ce au iesit din puscarie. Ei au socotit ca si-au facut datoria si de acum fie ce-o fi. Au facut o greseala mare pentru ca trebuia ca ei, din acel moment, sa puna sa incolteasca si sa rodeasca pomii pe care i-au sadit. S-ar fi putut face foarte mult, nu numai la Aiud, ci la toate puscariile si locurile de martiraj ale poporului si ale tinerilor nostri crestini ortodocsi. Peste tot trebuiau facute niste asezaminte temeinice, pentru ca se puteau atunci face si biserici si manastiri ca sa aiba acolo marturii pentru viitor. O biserica la Aiud este in�contestabila. Nu se poate ca o localitate asa de frumoasa, ca si Gherla, plina de jertfe, fara o manastire. Aiudul este puscaria disciplinarilor. Aiudul era inchisoarea celor suprapedepsiti, care aveau de ispasit 18, 20 de ani iar unii chiar 200 de ani. Asa incat, va dati seama cam cati tineri si-au gasit acolo locul si rangul lor de sfintenie de-a drepta lui Dumnezeu Tatal. Generatia aceasta a tinerilor care s-a stins si a ramas numai ici-colo ramane o marturie pentru toti, si pentru tineri si pentru varstnici. Pentru ca ei nu mai sunt oameni. Ei sunt de acum trecuti in alta lume, sunt trecuti in Biserica aceasta care il lauda permanent pe Dumnezeu, in Biserica biruitoare.
Insa tinerii de astazi
sunt altfel.
Aceasta satana care a venit peste noi i-a strambat pe tinerii nostri prin spusele acestea cu drepturile omului, pe care vor se la transforme intr-o noua "religie". Acestea au adus cel mai mare rau, apoi prin partea tehnica, cu televizorul, calculatorul si toate acestea. Se poate trai foarte bine si fara acestea sau, daca sunt, atunci trebuie folosite cu foarte mare atentie, catre drumul cel bun. Toate acestea trebuie sa fie asezate cu foarte mare frica de Dumnezeu, pentru ca aici este vorba de viata si de moartea generatiilor. Tinerilor le mai trebuie insa un pas ca sa mai prinda putin curaj si sa intre si in lumea mai apropiata ca sa dovedim ca generatiile noastre nu au fost capabile de jertfa degeaba. Nu e nevoie sa vorbim noi prea mult ca sa ii salvam din gheara aceasta a intunericului. Iata, acest moment cu impotrivire fata de instaurarea controlului total prin aceste masuri pre�mergatoare pecetluirii cu numarul Fiarei va spune mai multe pentru viitorul lor, al ortodoxiei si neamului nostru. Comunismul si-a adus elementele de forta dupa ce au terminat cu noi si i-au format pe ai lor. Acuma ce sa facem daca toate lepadaturile sunt in continuare sus? De abia anul acesta, prin alegerile si bulibaseala asta care s-a nascut este un semn bun ca poporul, ca neamul nostru, nu mai vrea sa mai auda de ei. Steaua rosie comunista, cu care au stantat bolsevicii popoare intregi, a fost un alt semn premergator, ca si aceste cipuri cu care ne insemneaza ca pe animale. D-asta spun: daca li se pune cineva in cale tinerilor nostri, cinului monahal si dreptcre�dinciosilor crestini-ortodocsi care se ridica impotriva semnelor Fiarei, cu buldozerul sa ii dea la o parte.
A consemnat Victor RONCEA 
 Afisari: 7843  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 43 Afiseaza toate comentariile  
Primul chemat la apel....   de Ion Caramache
adevar   de paun costel
Atamild   de Doina96
Apelul parintelui Justin Parvu   de Atamild
ADEZIUNE   de aurel teodorescu
Caramache   de Doina96
D ANTON II   de enzo
Apreciez curajul Parintelelui Iustin Parvu   de Deratizarea
D ANTON II   de enzo
GOSPODIN RASPUTIN   de D ANTON II
Cum functzioneaza CIP-ul...   de rasputin
Cipul din CI este primul pas spre controlul total al populatziei.   de rasputin
Deja exista oameni care si-au lasat un cip implantat, despre asta nu ati aflat?   de Atamild
cipul   de naem
Ma ierti Mache draga   de Doina96
Mache draga   de Doina96
Mache Caramache   de Doina96
Caramache,Caramache   de Doina96
   de CALUGARU
Romanul kamikadze   de Ion Caramache
Pentru D Anton II   de Klaus Steinberg
Pentru George   de Doina96
Nu va mai chinuiti cu D Antonica   de Doina96
DANTON shi Robesppiere ..   de jan dinu
dreptul de a avea sau a nu avea CIP   de enzo
mesajul parintelui   de Anca2008
http://www.petitiononline.com/mod_perl/signed.cgi?NU666&1   de Artistul2007
Sa ne rugam sa evitam dezastrul   de Artistul2007
Are dreptate, dar daca va fi obligatorie implantea unui cip, fiecarui om, va fi si pentru evrei la    de Hokusai san
@viorel2006   de D ANTON II
Pentru Anton II   de viorel2006
Anton   de Doina96
antoane   de dreaptacredinta
D ANTON II   de Doina96
D ANTON 666 baiatule   de Doina96
DE MILENII   de D ANTON II
Lui Demetrius si Doru maruntu   de Doina96
SATANA IUSTIN PIRVU   de D ANTON II
sa il tina Dumnezeu pe parinte !   de robert72
Nu cipul e cel mai important mesaj, ci mentiunea cu drepturile omului ca 'noua religie'   de Liliac
Omul asta e dus bine de acasa   de demetrius
alte prostii...   de dorumare
Cine are urechi de auzit sa auda   de dreaptacredinta
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Parintele Iustin Parvu contra cipului Fiarei (7843 afisari)
 Planul secret de eliberare a Europei de Est (3214 afisari)
 Oficial ne merge rau (2732 afisari)
 Grijile lui Basescu (1937 afisari)
 Marian Gramaticul (1456 afisari)
 La numai 8 ani, un baietel din Macedonia i-a lasat cu gura cascata pe expertii Microsoft (5060 afisari)
 Ce iubita sexy are Borat! (VEZI FOTO) (2608 afisari)
 Ea este "Bestia" blindata care il apara pe Obama (FOTO) (2138 afisari)
 Socant! Soldati britanici filmati in timp ce smulg cu gura capetele unor gaini vii! (VIDEO) (2022 afisari)
 Un barbat ce inghite un sobolan socheaza Marea Britanie! (VEZI VIDEO!) (1846 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01377 sec.