Ziua Logo
  Nr. 4437 de vineri, 16 ianuarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Bistro
Piept de curcan umplut
-- O reteta mai complicata, dar care merita toate eforturile unui bucatar amator, dupa cum ne asigura autorul acesteia, Andrei Crivat, de la website-ul specializat www.ebucataria.ro. Potrivit bucatarului, acest fel de mancare e potrivit pentru ocazii speciale, fiind in acelasi timp si gustos si sanatos.
Pentru patru portii avem ne�voie de urmatoarele ingrediente: 2 kg piept de curcan, 4 felii groase de sunca de Praga, 2 cepe verzi, 1 ardei gras rosu, 2 felii groase de mozzarella (nu de mozarella di bufalla), un castravete murat, 500 grame bulion, o lingura de faina, o crenguta uscata de busuioc, o lamaie, un pahar de vin alb demisec si 25 grame unt.
Mai intai, pieptul de curcan se taie in felii groase de un deget (evident, vor ramane cateva bucati, pe care le vom numi "capete"). In fiecare felie, se taie un "buzunar", cu atentie, sa nu taiem peretii exteriori. Apoi feliile si capetele se pun la marinat intr-un amestec format din zeama lamaii, ulei de masline, sare si piper, si se lasa la frigider cel putin o zi. Umplutura se prepara in felul urmator: se dau la robot sau la masina de tocat capetele ramase la taiere, 2 felii de sunca, o fasie de ardei gras si cele doua cepe verzi. Cele de mai sus, amestecate, se calesc in putin unt, intr-o tigaie antiaderenta. Apoi, cu acest amestec calit se umplu feliile de curcan marinate, care se pun in tigaia grill cu foarte putin ulei, pana se albeste carnea. Dupa care se pun intr-o tava cu ulei. Peste ulei se pune vinul alb si niste apa. Eu am pus si cateva fire de busuioc, dar asta e optional. Tava se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor, la foc mediu. La cuptorul meu, au stat cam o ora. Cand erau aproape gata (le-am verificat si erau suficient de fragede) am scos folia de aluminiu si le-am mai lasat vreo 10 minute, sa se rumeneasca, dupa care le-am intors, sa se rumeneasca si pe cealalta parte. Cat timp se face curcanul la cuptor, se pregateste sosul. Intr-o oala, punem la incins putin unt, in ulei de masline, la foc minim. Dupa ce se topeste untul, punem o lingura de faina si amestecam incontinuu, pana se rumeneste faina. Apoi punem bulionul si dam focul un pic mai tare, pana la mediu. Amestecam des. Cand da in clocot, adaugam castravetele murat, taiat cubulete mici. Dupa ce fierbe din nou, adaugam celelalte doua felii de sunca, taiate fasii subtiri (ca niste bete de chibrit). Eu am pus si un strop de vin alb in sos, dar asta e optional. Sosul se fierbe pana capata consistenta unei smantani groase. In ultimele 5 minute, punem crenguta de busuioc, pe care apoi o scoatem. Dupa ce luam oala de pe foc, adaugam mozarella, taiata in cubulete de marimea unor boabe de porumb. La final, curcanul se asaza in farfurie si peste ele se pun cateva linguri de sos.
Pagina realizata de Cezar IOAN 
 Afisari: 1531  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
O reteta mai complicata ...   de Olga Khan
A r h i v a
     1 comentariu
  Vinitaly Deluxe in Romania    
  Un an de Hard Rock Cafe    
 Top afisari / comentarii 
 Invinsi de Securitate (2083 afisari)
 Gaza City sub senilele Israelului (2066 afisari)
 Adio, sange proaspat! (2016 afisari)
 Mama eroina (1609 afisari)
 Piept de curcan umplut (1531 afisari)
 UPDATE 19:36 Romania va putea incepe exploatarea hidrocarburilor din zona Marii Negre dupa anuntarea deciziei Curtii de la Haga (4374 afisari)
 UPDATE 19.34 - Poetul Grigore Vieru va fi transportat la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala (ATENTIE! IMAGINI SOCANTE!) (3722 afisari)
 Parintele Justin Parvu a ridicat Moldova impotriva cipurilor biometrice (VIDEO) (2657 afisari)
 Ministrul Apararii l-a schimbat pe seful serviciilor secrete din Armata (2302 afisari)
 Peste 3 milioane de computere raspandesc acelasi virus (1982 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01627 sec.