Ziua Logo
  Nr. 4416 de marti, 16 decembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
Olimpici juniori
Elevii romani care au participat la Olimpiada Internationala de Stiinte pentru juniori, in Coreea de Sud, in perioada 7 - 16 decembrie, au obtinut cinci medalii: doua de aur, una de argint si doua de bronz, anunta Ministerul Educatiei. Tudor Giurgica - Tiron, elev in clasa a VIII-a la Colegiul National din Iasi si Tudor Balan, elev in clasa a IX-a la Colegiul National "Costache Negruzzi", tot din Iasi, au obtinut medaliile de aur la cea de-a cincea editie a Olimpiadei. Disciplinele de concurs au fost chimia, biologia si fizica. La Olimpiada Internationala de stiinte din acest an au participat 249 de elevi din 46 de tari.(M.S.)
Autostrazi pentru la anul
Ministerul Transporturilor (MT) va semna, in 2009, contracte pentru construirea a 958 kilometri de autostrada, dupa ce anul 2008 a fost dedicat pregatirii studiilor de fezabilitate si incheierii licitatiilor pentru desemnarea celor care vor realiza aceste studii. "Si daca 2009 va fi dedicat semnarii contractelor, in 2010 vor fi date in folosinta mai multe tronsoane de autostrada, precum Bucuresti-Ploiesti, 116 kilometri pe Autostrada Transilvania, intre Cluj si Bors, dar si Centura Ploiesti Vest, centura ocolitoare a Bucurestiului si Centura Constantei, precum si tronsonul Cernavoda-Constanta", anunta MT. (C.P.)
Dioxina cu progrese
Criza importurilor de carne de porc din Irlanda, contaminata cu dioxina, a aratat progresele facute de autoritati, dar si unele "neajunsuri persistente", legate, printre altele, de urmarirea loturilor de produse pe intregul lant alimentar, potrivit Asociatiei Romane a Carnii (ARC). Totodata, patronatul considera ca Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) trebuia, inca de la inceputul crizei, sa ofere mai multe detalii despre efectele consumului de carne de porc in cazul acestui nivel de contaminare, in loc sa raporteze ce cantitati de carne provenita din Irlanda a descoperit, pentru a preveni intrarea populatiei in panica. (L.M.)
A r h i v a
  Scandalul laptelui murdar    2 comentarii
  Criza se vede in somaj    1 comentariu
  Adrian Sarbu in varful CME    
  Rabla in declin    
 Top afisari / comentarii 
 Ceausescu ameninta URSS cu bomba atomica (5978 afisari)
 Guvernul Emil Boc (4831 afisari)
 Dreptate pentru generalul Iulian Vlad (4205 afisari)
 Efectul "draga Stolo" (3761 afisari)
 De ce s-a retras Stolojan (3604 afisari)
 Cu un san la vedere, Halle Berry ingroasa numarul vedetelor victime ale erorilor vestimentare (4122 afisari)
  Al Treilea Razboi Mondial incepe inainte de Craciun, iar Obama nu va apuca sa fie investit  (3731 afisari)
 Jennifer Aniston, prinsa ca poarta sfarcuri false! (3346 afisari)
 Atentie, bestiile se dezbraca! (3276 afisari)
 Avion ce efectua o cursa spre New York, disparut la 35 de minute dupa decolare (3263 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00852 sec.