Ziua Logo
  Nr. 4416 de marti, 16 decembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Finante
Acordul CESE
Agenda Lisabona trebuie sa ramana baza planului Uniunii Europene pentru contracararea crizei financiare, este concluzia trasa la plenara Comitetului Economic si Social European (CESE). La reuniunea desfasurata cu cateva zile in urma la Bruxelles au dezbatut problema, alaturi de membrii comitetului, presedintele CE, Jose Manuel Barroso, si francezul Jean-Pierre Jouyet, ministru de stat insarcinat cu Afacerile Europene.
"Planul de recuperare, care poate fi exprimat cel mai bine prin Agenda Lisabona, este bazat pe doua elemente: masuri pe termen scurt pentru a stimula cererea, a reduce somajul si a recastiga increderea populatiei, si investitii inteligente, care ar genera o crestere economica mai mare si prosperitate sustenabila pe termen lung", a explicat Barroso. Pe parcursul dezbaterii, membrii CESE au subliniat importanta proiectelor pe termen lung si a investitiilor in infrastructura. Liderul grupului patronatelor din Comitet, Henri Malosse, a facut un apel pentru parteneriate cu companiile private, iar liderul grupului sindicatelor, Georgios Dassis, a atentionat asupra problemei asociate pierderii slujbelor si anume reducerea fondurilor de pensii.
In cadrul aceleiasi intalniri a fost adoptat si avizul privind industria europeana de avioane civile, intocmit de Marius Opran, reprezentant al industriasilor romani la CESE. Evolutia sectorului aeronautic este necesara pentru dezvoltarea tehnologica si cresterea economica, dar si pentru crearea de locuri de munca inalt calificate. Recomandarile CESE privitoare la sprijinirea industriei includ, printre altele, promovarea de noi tehnologii, dezvoltarea IMM-urilor din sectorul echipamentelor din lantul de aprovizionare, participarea activa si directa a tarilor din UE la crearea unei retele europene de subcontractanti etc. CESE este o adunare consultativa compusa din reprezentanti ai patronatelor, sindicatelor si societatii civile. Romania are 15 membri in CESE, din totalul de 344.
Dan CARP 
 Afisari: 111  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Imposibil de desfiintat    2 comentarii
  Activitate reluata    
  Solutiile bancilor pentru locuinte    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Ceausescu ameninta URSS cu bomba atomica (5978 afisari)
 Guvernul Emil Boc (4831 afisari)
 Dreptate pentru generalul Iulian Vlad (4205 afisari)
 Efectul "draga Stolo" (3761 afisari)
 De ce s-a retras Stolojan (3604 afisari)
 Cu un san la vedere, Halle Berry ingroasa numarul vedetelor victime ale erorilor vestimentare (4122 afisari)
  Al Treilea Razboi Mondial incepe inainte de Craciun, iar Obama nu va apuca sa fie investit  (3731 afisari)
 Jennifer Aniston, prinsa ca poarta sfarcuri false! (3346 afisari)
 Atentie, bestiile se dezbraca! (3276 afisari)
 Avion ce efectua o cursa spre New York, disparut la 35 de minute dupa decolare (3263 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01029 sec.