Ziua Logo
  Nr. 4416 de marti, 16 decembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Finante
Imposibil de desfiintat
-- Fondul Proprietatea nu poate sa fie inchis, iar orice declaratii in acest sens sunt neserioase sustine directorul general Dana Lulache
Alexandra Mihale - Ziua foto
La mijlocul lunii octombrie, presedintele PSD, Mircea Geoana, declara ca listarea Fondului Proprietatea (FP) ar aduce pierderi statului si actionarilor, iar cea mai buna solutie ar fi desfiintarea acestuia. Numai ca acest lucru nu este posibil, reprezentantii Fondului declarand ca institutia a ajuns intr-un punct in care nu mai poate sa fie desfiintata.
Schimbarea Puterii nu da emotii conducerii FP. "Nu ma tem pentru viitorul Fondului", a declarat Dana Lulache (foto) in cadrul unei conferinte de presa, care a urmat Adunarii Generale a Actionarilor. Chiar daca a ajuns la putere, PSD nu isi mai poate pune in aplicare planul de desfiintare a Fondului Proprietatea. "Cred ca aceasta institutie este intr-un stadiu in care, eventual, poate fi ajustata, poate fi adaptata conform unei noi gandiri, unei noi politici. Dar nu am cum sa iau in serios acele declaratii care vizeaza desfiintarea Fondului, pentru ca mi se pare tehnic imposibil, oricat de intersanta ar fi unei categorii politice o astfel de decizie", a spus Lulache. De asemenea, renuntarea la administratorul indepent nu pare o solutie care sa se concretizeze in viitorul apropiat. "Nu este imposibil, dar nu am auzit pe nimeni niciodata gandind o asemenea abordare. Intotdeauna acest proiect a fost gandit ca fiind administrat de un tert", a precizat Lulache. Temerile cu privire la desfiintarea Fondului au aparut ca urmare a declaratiilor liderului PSD, Micea Geoana care a declarat in presa centrala ca, prin listarea Fondului la Bursa, atat statul cat si actionarii ar fi inregistrat pierderi. Geoana propunea, la acea vreme, ca activele Fondului sa reintre in proprietatea statului, iar despagubirile fostilor chiriasi sa fie platite de la buget.
Administrator din mai
Administratorul desemnat de Comisia de selectie va prelua efectiv conducerea FP in aprilie-mai 2009, intrucat contractul va trebui aprobat de CNVM si de actionarii Fondului, potrivit Danei Lulache. Ea a spus ca, dupa finalizarea licitatiei de desemnare a administratorului, la finele lunii februarie-inceputul lunii martie, vor mai fi necesare alte 30 de zile pentru a primi avizul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM). Dupa ce Comisia avizeaza contractul, Fondul Proprietatea va convoca Adunarea Generala a Actionarilor, care, potrivit legii, se va desfasura in 30 de zile de la anunt. De asemenea, directorul general al Fondului a declarat ca, pana in prezent, s-au facut toti pasii necesari pentru listare si care tineau de Fond. "Ne-am propus sa fie gata de listare intr-un timp foarte scurt, iar ceea ce tinea de Fond aproape s-a terminat. Tinand insa cont ca, odata cu numirea administratorului, conducerea existenta a FP va fi inlocuita, este greu sa estimam o data precisa pentru listare", a mai spus Lulache. In cadrul AGA de ieri a fost desemnat si un inlocuitor al lui Catalin Doica din functia de membru al consiliului de supraveghere al Fondului Proprietatea. In locul lui a fost numita avocata Flavia Teodosiu, la propunerea Ministerului Finantelor.
George BANCIULEA 
 Afisari: 242  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Cum sa se inchida, cand doamna sefa a Fondului   de demetrius
De ce sa se inchida?   de octaaa
A r h i v a
  Acordul CESE    
  Activitate reluata    
  Solutiile bancilor pentru locuinte    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Ceausescu ameninta URSS cu bomba atomica (5978 afisari)
 Guvernul Emil Boc (4831 afisari)
 Dreptate pentru generalul Iulian Vlad (4205 afisari)
 Efectul "draga Stolo" (3761 afisari)
 De ce s-a retras Stolojan (3604 afisari)
 Cu un san la vedere, Halle Berry ingroasa numarul vedetelor victime ale erorilor vestimentare (4122 afisari)
  Al Treilea Razboi Mondial incepe inainte de Craciun, iar Obama nu va apuca sa fie investit  (3731 afisari)
 Jennifer Aniston, prinsa ca poarta sfarcuri false! (3346 afisari)
 Atentie, bestiile se dezbraca! (3276 afisari)
 Avion ce efectua o cursa spre New York, disparut la 35 de minute dupa decolare (3263 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00996 sec.