Ziua Logo
  Nr. 4410 de marti, 9 decembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Analize si comentarii
"Demiterea lui Basescu e importanta pentru democratie"
Victor RONCEA 
Declaratia de mai sus apartine unuia dintre "negociatorii" noului Guvern, Marko Bela si reflecta de fapt adevarata convingere atat a conducatorilor UDMR cat si a fostilor lor aliati PNL si PSD. Coabitarea PSD-PD-L - de fapt, refacerea FSN -, anuntata ieri, nu are insa cum sa reziste prea mult, si din acest motiv. Eliminati, momentan, in premiera dupa 1989, din peisajul guvernamental, maghiarii nu vor accepta situatia creata prea usor. Pentru ca altfel aceasta ar putea reprezenta inceputul sfarsitului pentru formatiunea maghiara de front, daca ne gandim ca nasul ei adevarat este tot Ion Iliescu.
Aproape ilegala, pentru ca UDMR e constituita ca o ONG - desi mai curand ar putea fi o SA - , organizatia se face ca nu stie ca in Uniunea Europeana segregarea pe criterii etnice, chiar si in politica, nu se incadreaza cu valorile universal acceptate ale democratiei. Cum ar suna Uniunea Democrata a Romanilor din Romania? Evident, o organizatie politica exclusa ungurilor, pentru ca ei au zilnic si concomitent cosmaruri din cauza Romaniei care le-a taiat nu stiu ce si vise erotice cu o Ungarie cat mai labartata? Iata, o spune acelasi "negociator", Marko Bela-Kuhn, care ameninta sa-i ia locul "variantei maghiare a lui Hrebenciuc" - apud Basescu-, multi-milionarul Verestoy Attila: "Pata rosie de pe harta putea fi si mai mare daca nu exista Trianonul in 1920. Trebuie sa intoarcem roata istoriei... Ne doare Trianonul si ne doare 1918". Adica Marea Unire!
La nici un an de la 1918, dupa cum ne spun istorici de anvergura ca Florin Constantiniu si Dinu C Giurescu, Armata Rosie a lui Lenin si brigazile de aceeasi culoare ale lui Bela Kuhn planuiau distrugerea Romaniei prin atacuri simultane, de la Rasarit si Apus. Acum, dupa 90 de ani, tactica s-a schimbat doar cu putin: de data aceasta atacurile sunt planuite din interior, intr-o Romanie reocupata, pentru a cata oara?. Autorii viitoarei lovituri la adresa statalitatii Romaniei se deconspira singuri. Acelasi "negociator" al sortii tarii: "Dupa alegeri e sarbatoarea nationala a Romaniei, dar evenimentul nu ne bucura, ne doare, pentru ca acea intorsatura a insemnat 70 de ani de agonie". Asadar, agonia s-a sfarsit la data infiintarii UDMR, care are in statutul si programul sau politic dezideratul distrugerii statului national unitar roman in acelasi timp cu "revizuirea" Constitutiei si "reorganizarea" administrativ-teritoriala a Romaniei, practic revenirea la "raionarea" facuta de URSS, care cuprindea si Regiunea Autonoma Maghiara, asa zisul "Tinut Secuiesc" de astazi.
In 1924, Guvernul liberal desi avea unele reticente in a interzice Partidul Comunist din Romania, pana la urma o face. Pentru ca PCdR milita pentru dezintegrarea Romaniei Mari prin ruperea Basarabiei de tara. Ce credeti: viitorul Guvern va avea totusi, acelasi curaj in ce priveste UDMdR?
Ma tem ca ruleta prosteasca pusa in mainile unui Guvern tradator, sprijinit de o societate civila servila si aservita, ar putea duce chiar la gaurirea Romaniei si a Constitutiei ei ca urmare a imbecilitatii actualei Legi a uninominalului. Adevarul este ca de abia acum vedem de fapt cine pe cine reprezinta. Daca ar mai fi existat onoare in politica, o buna parte dintre actualii parlamentari ar fi trebuit sa-si predea mandatul in mainile adevaratilor castigatori. Dupa ce ca doar putin mai mult dintr-o treime a electoratului a votat, treizeci la suta dintre politicienii de maidan iesiti din jobenul uninominalului sunt demnii alesi ai unei scari de bloc sau, in cazul extremistului maghiar Kato Iosef, doar a unui palier. Si-atunci, cine le va permite acestora sa atenteze la Partidul Romania, al imensei majoritati care i-a respins total prin lipsa prezentei la vot? Vocea majoritatii tacute si-a spus cuvantul. In numele cui vor vorbi vechii vesnic noi dregatori cu papion?
Eu sper ca Basescu nu a uitat ce a afirmat dupa ce a scapat - si prin sprijinul majoritatii ignorate azi - de la Referendumul decapitarii: "Artizanii mafiei sunt Hrebenciuc, Olteanu si Verestoy", alianta anti-Romania PSD-PNL-UDMdR la care acum se asociaza indirect si PDL.
Momentan, FSN-ul revine de unde, de fapt, nu a plecat niciodata. Ramane sa vorbeasca, intr-o buna zi, si Partidul Romania.
 Afisari: 3430  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 20 Afiseaza toate comentariile  
Poza cu Basescu cu cascheta? Nu stiu daca ar aduce cu Antonescu, zau ca nu stiu!   de cercetas
UDMT-isti, fa fiti eroi pana la capat! Capatul mai acutit al glontului.   de cercetas
UDMR-ul insa, trebuie sa aiba cinstea sa treaca primii prin Tribunalul Militar. SA FIE EROI, INSA !   de cercetas
Eliberarea Covasnei de sub ocupatia maghiara este o idee buna!   de cercetas
demiterea....   de nf
Tot cu Armata se rezolva problema ungureasca, avem gloante berechet   de cercetas
Facem o Hora a Unirii noua "Mai oltene, mai vecine...? DAR DACA ISI IA PRAZU SI PLEACA???   de cercetas
De fapt ce face Romania cu Ardealul si jumatetea de Moldova? VINE ANUL NOU, LE FACEM CADOU SI GATA   de cercetas
Deci nu mai facem referendum de demitere? MERGEM DIRECT LA REFERENDUM DE DONAREA ARDEALULUI?????????   de cercetas
Apropo de SFANTA CONSTITUTZIUNE republicana...   de moroianu
Suna a la - Magyarorszgi Tancskztrsasg - i.e. Republica Sovietica Ungara - 1919.. UDMR ...   de Omul cu Picioare foarte Paroase
Matali chiar crezi ce spui?   de emigrstul
Domnule Roncea, fie-mi permisa o mica adaugire.   de alwis46
Devii penibil ViKtoras   de Ghita Bizonu'
cica uninominal   de scepticus clusiensis
Arestarea manechinului e chiar mai importanta....   de Onesti
Da de unde pana unde aparea aceasta problema   de acv99
Alegeri din toamna 2009   de neamtu tiganu
Demiterea lui Ba'sescu e impartanta pentru democratie    de Danny
Demiterea lui Ba'secu ie impartanta pentru democratie ?!   de gili
A r h i v a
  Criza ca necesitate inteleasa    1 comentariu
  Vrem Prim-Ministru! Ce facem cu el?    1 comentariu
  Victoria noii generatii basarabene    2008-12-03
  Lenin, la brat cu Tariceanu si Iliescu la Chisinau    2008-11-27
  Basarabia, "Yes, we can!"    2008-11-11
  Strategie nationala pentru cadavrul Romaniei    2008-10-21
  Pierdut stat roman. Il declar nul.    2008-10-07
 Top afisari / comentarii 
 PSD s-a predat (4033 afisari)
 "Demiterea lui Basescu e importanta pentru democratie" (3430 afisari)
 2009 - vremea tepelor din Piata Victoriei (3005 afisari)
 Programari la RAR dupa marirea taxei (1897 afisari)
 Profetiile lui Patriciu (1521 afisari)
 Lucy Liu, obraznica si dezbracata! (VEZI FOTO) (2797 afisari)
 SURSE: Lista membrilor viitorului Guvern (2683 afisari)
 UDMR refuza sa arboreze drapelul Romaniei (2444 afisari)
 Financial Times: Lumea se indreapta catre un guvern mondial  (2183 afisari)
 Un milionar si-a ucis fetita, dar nu a stiut pana cand nu l-a sunat nevasta (1975 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.09821 sec.