Ziua Logo
  Nr. 4405 de miercuri, 3 decembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Analize si comentarii
Victoria noii generatii basarabene
Victor RONCEA 
Alegerea tanarului basarabean Eugen Tomac ca deputat al "Colegiului Basarabia-Bucovina" la chiar ceasul aniversarii a 90 de ani de la Marea Unire ar putea reprezenta si o optiune strategica pentru Romania. PD-L are sansa sa fructifice o victorie imensa pentru Romania, poate prima izbanda in spatiul rasaritean romanesc din ultima perioada, atat de greu incercata pentru relatiile romano-romane. Un tanar plecat din satul maresalului Averescu, din Basarabia de sud, a reusit sa lupte si sa castige peste 50% in fata unui intreg aparat militarizat format din oamenii KGB in Republica Moldova.
Campania pentru alegerea sa a constituit si un test major pentru serviciile secrete romanesti si planurile lor strategice de viitor: apele s-au despartit definitiv, cei care au jucat intotdeauna dublu sau chiar triplu - sugand de la tata Bucurestiului, a Moscovei sau si a Chisinaului - vor trebui abandonati definitiv. Este timpul unei noi generatii, o generatie curata reprezentata cu succes de Eugen Tomac si prietenii sai, printre care se afla si fiica cea mica a sefului statului, Elena Basescu, o tanara ca si el, care a batut Basarabia in lung si in lat, fara fite si cu rezultate spectaculoase peste tot unde s-a aflat. Victoria omului politic popular de numai 27 de ani se datoreaza indiscutabil exact acelor fosti elevi si studenti care au iesit in masa pe strazile Chisinaului, in Piata Marii Adunari Nationale, in timpul manifestatiilor pentru Istoria si Limba Romana. Tineri pentru care chiar el aducea, pe furis, steaguri tricolore din Romania, primite de la Primaria Capitalei unde se afla atunci un primar ajuns acum presedinte.
Ei, tinerii Basarabiei, sunt cei care au facut posibil, printr-o mobilizare totala si eforturi istovitoare, alegerea unuia dintre ei, pentru a reprezenta Basarabia si Rasaritul Romanesc in Parlamentul Romaniei. Lor li se datoreaza ca atare aceasta victorie si nu jivinelor cu pretentii de politicieni din judetul Republica Moldova, mafioti de joasa speta aflati pe statul de plata al oricui da mai mult. De fapt, aceasta este marea problema a Republicii Moldova: varful asa-zisei clase politice de opozitie si provincie populata cu lighioane cameleonice profitoare. Noroc cu alegerea lui Tomac, consilier al presedintelui Traian Basescu pentru relatiile cu romanii de pretutindeni. Alternativa, proletcultistul Nicolae Dabija, pentru care au muncit inclusiv comsomolistii moldo-liberali care pe fata se prefaceau ca-l sustin pe Eugen Tomac, era infioratoare: un produs al regimului bolsevic, leninist-comunist, ar fi ajuns, pe banii nostri, sa reprezinte Moscova in Parlamentul de la Bucuresti.
Acum, ca apele s-au limpezit, ramane ca Eugen Tomac si partenerul sau, presedintele Romaniei Traian Basescu, sa faca tot ce nu au reusit guvernarile tradatoare ale Romaniei in ultimii 19 ani. In primul rand, recunoasterea cetateniei romane a tuturor celor deposedati abuziv de ea si a urmasilor acestora. Apoi, conturarea unei strategii Romania-Republica Moldova, care sa tina cont de toti factorii existenti intre cele doua state romanesti. Una, doua sau mai multe Romanii, este provocarea geopolitica ce trebuie sa devina tema centrala a securitatii nationale a Romaniei post- aderare la NATO si UE.
In 1924, strategii Cominternului planificau spargerea in bucati a Romaniei. Tragic, astazi exista si neo-cominternisti si o formatiune cu aceleasi deziderate precum era primul instrument antiromanesc creat din minoritari pentru aceasta misiune, PCdR. In 1940 a urmat Acordul Stalin-Hitler cu toate consecintele sale active si astazi. In 1989, cand Ceausescu afirma ca a venit vremea denuntarii Pactului ticalos, in Basarabia, preventiv, miscarea scriitoriceasca pentru eliberare nationala era preluata pe capete de KGB. Si asa a ramas si pana astazi. A sosit momentul sa se taie din radacini toate legaturile ombilicale cu continuatorii politicii ohrano-kaghebiste. O noua politica trebuie sa tina cont de mostenirea istorica negativa; sa evite jocurile si capcanele intinse de indestructibilele servicii rusesti; sa asaneze terenul mai mult decat fertil pentru tradarile celor fara de patrie sau neam; sa aiba ca prioritate apararea Romaniei in intreg spatiul etnico-geografic romanesc.
 Afisari: 1182  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 7 Afiseaza toate comentariile  
PATRIA MAMA ROMANIA   de acvila
noua generatie basarabeana: TUDOR PANTIRU, 60 de ani!   de fagarasanul
luft jurnalistic   de fagarasanul
Mi-au dat lacrimile de emotie : avem din nou un Viteaz, Maretz ,Iubit Conducator    de Ghita Bizonu'
Nu stiu ce sa mai cred   de Paul din Ohio
Sa promovam patriotismul curat   de nime.n.lume
Bine faci.   de muresanu
A r h i v a
  Adio. La Vadim    15 comentarii
  Dupa Bush, Potopul    14 comentarii
  Lenin, la brat cu Tariceanu si Iliescu la Chisinau    2008-11-27
  Basarabia, "Yes, we can!"    2008-11-11
  Strategie nationala pentru cadavrul Romaniei    2008-10-21
  Pierdut stat roman. Il declar nul.    2008-10-07
  Singuri in fata Rusiei    2008-09-16
 Top afisari / comentarii 
 Marele licurici (4608 afisari)
 Ciofliceanu la mustata (3076 afisari)
 S-au fript cu uninominalul (2509 afisari)
 Adio. La Vadim (2080 afisari)
 PSD amusina ciolanul (1813 afisari)
 Busteanul de pe Marte infierbanta lumea stiintifica (3471 afisari)
 Buzele Priscillei Presley au luat-o razna (3303 afisari)
 Arheologii au descoperit in jungla amazoniana un oras construit de "Oamenii Norilor" (3114 afisari)
 Doua partide de sex cu un cal, trei ani de inchisoare (2985 afisari)
 Galati: Femeie violata pe un camp de trei barbati (2351 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.09994 sec.