Ziua Logo
  Nr. 4404 de marti, 2 decembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
Revista de muzica clasica
Primul numar al revistei "MC - Muzica Clasica", va fi lansat in aceasta saptamana si isi propune sa intre pe piata drept o publicatie noua de o calitate deosebita pentru oamenii care iubesc muzica clasica si vor sa se bucure mai mult de ea, afland mereu lucruri noi. Revista va aparea odata la doua luni, va avea 100 de pagini color foarte bine ilustrate, continand articole interesante si foarte bine scrise, despre compozitori, artisti, instrumente, sali de concerte, orchestre etc. Fiecare numar al revistei va fi insotit de un CD gratuit cu Colectii Clasice MC, o combinatie rafinata a celor mai minunate compozitii din toate timpurile. (A.V.)
Premiera radiofonica
Sala de lectura a Ceainariei Teatrului Act gazduieste azi, de la ora 17.00, conferinta de presa urmata de auditia unui fragment din premiera radiofonica "Calatorie la Buenos Aires". Spectacolul radiofonic va fi difuzat in premiera la Radio Romania Cultural, joi, de la ora 19.00, si in reluare la Radio Romania International, sambata de la ora 13.15. La intalnire vor participa regizorul Cristian Dumitru, actrita Luminita Gheorghiu, traducatoarele Luiza Savescu si Sabra Daici, iar discutiile vor fi prefatate de Jaroslaw Godun, Directorul Institutului Polonez la Bucuresti. (A.V.)
Digitizarea culturii
Incepand de azi, in fiecare zi de la ora 10.00 si in reluare de la ora 14.45, scriitorul Daniel Cristea Enache va prezenta emisiunea editRomania.ro. Pe parcursul a doua editii, editRomania.ro isi propune sa le explice telespectatorilor ce presupune digitizarea resurselor culturale din tara noastra, fie ca vorbim despre crearea Bibliotecii Digitale a Romaniei sau digitizarea patrimoniului de muzee, colectii, monumente, etc. Emisiunea va aduce invitati precum Mircea Regneala, director al Bibliotecii Centrale Universitare, Andrei Avram, arhitect, Irina Negraru, realizator TVR, Razvan Penescu, redactor sef Liternet sau Doru Pascu, directorul unei firme de arhivare. (A.V.)
Silvestri ne-a parasit
Scriitorul Arthur Silvestri (1953 - 2008) s-a stins in zorii zilei de 30 noiembrie, de Sfantul Andrei. Raman in urma lucrarile sale ca scriitor, istoric al civilizatiilor si promotor cultural cu activitate enciclopedica si mai ales credinta sa ca exista acea "Romanie Tainica" despre care vorbea neincetat. Ideea "originismului" care s-a configurat in perioada consacrarii ca scriitor, a capatat un cuprins teoretic in 2005, odata cu aparitia cartilor sale "Pentagramma" si "Semne si peceti. Sapte lectii despre originism". Dumnezeu sa-l odihneasca! (A.V.)
A r h i v a
  "Actorul" se intoarce dupa 20 de ani    
  Spectacol Mircea Baniciu si prietenii    
  Succes la Stockholm    
 Top afisari / comentarii 
 Te-am infrant, Voiculescule! (8672 afisari)
 Ceata la PSD: Doamne, suntem iar pe primul loc! (4056 afisari)
 Cum l-am invins pe Felix (2614 afisari)
 Prostituata de Bombay (1719 afisari)
 Pana la capat (1449 afisari)
 UPDATE 20:50 - Numele noilor parlamentari, pe judete si colegii  (4871 afisari)
 Nu are buric, dar Karolina Kurkova compenseaza cu un posterior de nota zece! (VEZI FOTO) (3666 afisari)
 Marturie-soc a unei romance de 17 ani care vrea sa fie prostituata (2622 afisari)
 Tot mai multe OZN-uri dau tarcoale bazelor secrete din Berezovski si Ekaterinburg (2399 afisari)
 Statele Unite, Germania, Franta si Marea Britanie au ajuns la o solutie de compromis in problema aderarii Ucrainei si Georgiei la NATO (2164 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01714 sec.