Ziua Logo
  Nr. 4404 de marti, 2 decembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Spectacol Mircea Baniciu si prietenii
Mircea Baniciu (foto) va concerta maine (ora 19.00) la Sala Palatului intr-o formula unica, alaturi de cativa dintre cei mai buni prieteni ai sai. Invitatii sai vor fi: Ioji Kappal, Costin Petrescu, Mircea Vintila, Marius Batu, Ioan Gyuri Pascu si Ana Baniciu. In cadrul acestui spectacol, artistul ii va avea alaturi pe cei de la trupa Pacifica, in componenta Teo Boar, Cristi Iorga, Marian Mihailescu si Vlady Cnejevici.
Mircea Baniciu a declarat ca "va fi un spectacol deosebit in care i-am invitat pe cei pe care i-am avut alaturi pe scena in diferite perioade si in diferite formule. Voi aborda un repertoriu special, cu piese cantate mai rar sau chiar deloc in spectacole, incercand sa aduc aminte fanilor de Pasarea Colibri, de Baniciu anilor '80 si bineinteles de Phoenix."
Toti spectatorii prezenti la concertul "Mircea Baniciu & prietenii lui" vor primi gratuit un CD - maxi single care contine o avanpremiera a unui viitor album ce va fi prima productie realizata impreuna de Mircea Baniciu si Josef Kappl. CD-ul va contine piesa "Pe Arges in jos" in trei variante: rock, folk si radio version.
Dupa despartirea de Phoenix, cei doi artisti au hotarat sa lucreze impreuna la un nou proiect explorand legenda binecunoscuta a Mesterului Manole. Celor doi li s-a alaturat Victor Carcu, autorul versurilor unor hituri celebre precum "Mugur de fluier" sau "Esarfa in dar", care a realizat in anii '70 un scenariu care va sta la baza versurilor acestui nou album. "Este un proiect de ultima ora, pe care nu l-as fi vazut posibil in urma cu un an, poate nici in urma cu trei luni. Joji mi-a facut propunerea de a realiza impreuna o opera rock bazata pe legenda Mesterului Manole, am acceptat cu mare bucurie, iar piesa pe care o facem cadou tuturor spectatorilor este prima finalizata de pe acest nou album", a precizat Mircea Baniciu. La randul sau, Josef Kappl a spus ca "aceasta piesa reprezinta piatra de temelie si totodata simbolul reunirii intr-o colaborare artistica de mare insemnatate intre trei prieteni vechi: Victor Carcu, Mircea Baniciu si Josef Kappl."
Lansare album de colectie
Cu aceasta ocazie se va lansa pe piata si un album de colectie "Mircea Baniciu - vinyl collection" care contine 4 CD-uri cu piesele originale aparute pe discuri vinil in anii '80 - '90: "Tristeti provinciale" (1981), "Ploaia" (1984), "Secunda 1" (1988) si "Secunda 2" (1992). Albumul a aparut ca urmare a cerintei publicului care si-a dorit o reeditare a pieselor consacrate. "Voiau piesele orginale, asa cum au fost inregistrate atunci. Le-am remasterizat si le prezint acum publicului intr-o colectie deosebita", a precizat Mircea Baniciu, spunand ca fiecare album are povestea lui. "De exemplu, primul EP iesit pe piata in 1979 contine 4 piese inregistrate de mine doar cu chitara intr-un studio de televiziune. Era o proba pentru emisiunea lui Vornicu. Am fost anuntat de cei de la Electrecord peste cateva saptamani ca voi avea disc si trebuie sa vin sa fac coperta. S-a vandut foarte bine si a fost in fapt debutul meu ca artist solo. Cel de-al doilea este cunoscut ca <<albumul galben>>, datorita copertii, pentru ca nici acesta nu a avut titlu. Ar fi trebuit sa se numeasca <<Tristeti provinciale>>, dar am fost rugat sa schimb titlul pentru ca in acea perioada nu era bine sa fii prea trist. <<Secunda 1>> si <<Secunda 2>> sunt doua albume realizate pe versurile lui Dan Verona, inspirate din basmul <<Tinerete fara batranete si viata fara de moarte>>. Intre ele este o diferenta notabila, primul a fost facut inainte de '90 si usor cenzurat, iar al doilea in plina tranzitie. <<Secunda 2>> a fost produs in doar 5000 de exemplare si pana acum nu a mai fost reeditat." (C.S.)
 Afisari: 222  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  "Actorul" se intoarce dupa 20 de ani    
  Succes la Stockholm    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Te-am infrant, Voiculescule! (8672 afisari)
 Ceata la PSD: Doamne, suntem iar pe primul loc! (4056 afisari)
 Cum l-am invins pe Felix (2614 afisari)
 Prostituata de Bombay (1719 afisari)
 Pana la capat (1449 afisari)
 UPDATE 20:50 - Numele noilor parlamentari, pe judete si colegii  (4871 afisari)
 Nu are buric, dar Karolina Kurkova compenseaza cu un posterior de nota zece! (VEZI FOTO) (3666 afisari)
 Marturie-soc a unei romance de 17 ani care vrea sa fie prostituata (2622 afisari)
 Tot mai multe OZN-uri dau tarcoale bazelor secrete din Berezovski si Ekaterinburg (2399 afisari)
 Statele Unite, Germania, Franta si Marea Britanie au ajuns la o solutie de compromis in problema aderarii Ucrainei si Georgiei la NATO (2164 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02270 sec.