Ziua Logo
  Nr. 4402 de sambata, 29 noiembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Ochiul lui Bedros
Fotbal, criza, alegeri si vaccin
Destule posturi de televiziune, de toate soiurile, romanesti sau straine, ne-au tinut racordati la viata politica. Cu alegerile din SUA, dar care privesc pe toata lumea, cu degringolada sistemului financiar occidental, care produce efecte si la Bucuresti, cu atentate ucigase, turisti rataciti si vedete TV care ne omoara zilnic cu prostiile debitate in flux continuu. Nici politica romaneasca si internationala nu ne-a lipsit. Criza necriza, mai trebuie sa si traim. Ne-am dedulcit si la campania electorala pentru alegerile parlamentare de care ne-am tot apropiat - Realitatea TV, TVR1 - mai ales, dar si B1 sau N 24 au relatat relativ obiectiv, iar Antena 3 agresiv partizan - insa doar ProTV-ul ne-a tinut la mare tensiune vreo doua luni.
Mai puTin cu alegerile, ci cu fotbalul cel de toate zilelele. Care ne livreaza in Rai sau ne trimite rapid in Iad in doar 90 de minute. Restul e literatura de care se ocupa uneori si dl. Nicolae Manolescu. Am sperat ca vom rupe gura Europei de care nu voia sa stie Catavencu, faimosul lider politic de mai bine de un veac. Daca geniul si sensibilitatea lui Caragiale au ramas nestirbite, timpurile s-au schimbat. Ca si oamenii. Echipele noastre de fotbal angajate in lupta de calificare in optimile din Champions League au dat iar chix. Frumoasele iluzii si sperante itite dupa primele meciuri nu au fost de ajuns: unde nu e cap, vai de picioare. S-a vazut limpede. Mereu ne-a lipsit cate un "cap limpede" in terenul de joc, un "brain" lucid, calm si tenace, care sa organizeze atacurile echipelor romanesti si sa potoleasca abil napusteala vedetelor pline de glorie si euro ale mult mai titratelor echipe din Europa. Din care si noi facem parte. S-a dovedit iar, ca doar entuzismul - cat este, si norocul - cat a fost, sa bati AS Roma acasa la ea si sa faci meci nul cu Chelsea au fost rezultate unde si bunul Dumnezeu si-a dat binecuvantarea - nu sunt suficiente. Sigur ca vom trage singuri "concluziile ce se impun" si ne vom pregati de marile sarbatori.
Pentru CrAciun, Anul Nou si sfintii colaterali, cu tot dichisul de rigoare. Criza nu ar fi ceva nou pe meleagurile noastre, suntem adaptati la supravietuire si in conditii extreme. Nu doar la ingreunarea conditiilor de creditare sau la planurile de combatere a crizei de un guvern de unitate nationala. Duminica vom vota dintre candidatii propusi, in timp ce fotbalul se va retrage in plan secund: vine iarna! Apare insa vinul fiert.
Ne-am procopsit in schimb cu un subiect ce strabate toata suflarea romaneasca; ne vaccinam doar de gripa sau si de cancer de col uterin? O campanie extrem de agresiva, oricat ar fi ea de necesara - cu rezervele si riscurile enuntate de experti - nu are cum sa nu ne puna pe ganduri: n-o fi iar o manarie la mijloc? Vreun ghiseft discret care sa umple de parai pe nu se stie cine? Am zis si noi, nu am dat cu parul. Cui nu-i place, sa se uite la "Etno". Acolo e fara vaccin. Altminteri dormim bine si fara televizor.
Bedros Horasangian 
A r h i v a
  Capitala Cocosului    
  Noroc ca sunt roman!    
  Radu Beligan '90 (I)    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Strategia Cotrocenilor (2543 afisari)
 Razboi intre spionii Romaniei (2491 afisari)
 Opriti ciuma rosie (2476 afisari)
 Cum a imbracat Bodnaras soldatul cu inca o izmana (2014 afisari)
 Exit-poll Felix pentru TVR (1583 afisari)
 Ea are cei mai frumosi sani din lume!  (6292 afisari)
 Un cosmonaut sovietic rupe tacerea cu privire la OZN-uri (4185 afisari)
 Trei politisti au batut cu salbaticie un soldat proaspat intors de pe frontul din Afganistan - VIDEO (3263 afisari)
 Carmen Electra mai provocatoare ca oricand... goala din nou pentru Playboy (2303 afisari)
 Exit-poll INSOMAR, ora 16.00: PSD - 37,8%, PD-L - 29,9%, PNL - 20,1% (1726 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00927 sec.