Ziua Logo
  Nr. 4402 de sambata, 29 noiembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Timp liber
numai pentru femei
Parinti, intrati in greva
Oana Si liftierul, Marinela si minerul, etc. Zilnic se perinda pe ecrane, pe diverse canapele si canapelute, adevarate orori. Si oricat m-as gandi ca moderatorii se sustrag, zic ei, abil, judecatii aspre, fiind atat de destepti incat sa faca audienta si bani pe seama prostiei invitatilor si a fascinatiei pe care o exercita nemarginirea ei, tot nu dispare gustul amar al decadentei.
Se mediatizeazA excesiv, cu incalculabile consecinte, nonvaloarea. Se perverteste gustul public, si asa inform si cateodata diform, si se ofera contra-modele celor prea tineri sa poata discerne. Acest asediu continuu asupra bunului simt a dus la disparitia oricarui reper decent. Pentru ca nici macar televiziunea publica nu doreste sa devina instrumentul de trezire a romanilor, desi isi incepe zilnic programele cu imnul national. Nu mai exista emisiuni educative pentru tineri, lor li se dedica doar emisiuni comerciale, corupatoare. Cei merituosi, exemplari, nu fac rating si de aceea nu sunt invitati sa se exprime public. Nu e profitabil un format TV cu dezbateri pe problemele grave ale tinerilor. Despre scoala se vorbeste doar in campanii electorale, cand totul cade in derizoriu. Si generatiile continua a trece prin scoli viciate de diletantism si politicianism, si a iesi nepregatite, niste adevarate bombe cu efect intarziat.
AS vrea sa vorbesc despre nemultumirea parintilor, de obicei a mamelor, care se ocupa mai mult de copii decat tatii. Cata vreme aceasta nemultumire va ramane muta sau doar sporadic sonora, si efectele ei vor ramane la stanga nulului. Numeric, apartinatorii fiecarui copil pana la a doua generatie in urma, ar tripla numarul contestatarilor. Iata o masa fara constienta propriei forte, care se risipeste in comentarii pertinente, dar sterile, ratand zilnic sansa asanarii pasnice a unei societati tot mai bolnave. Pentru ca o greva a parintilor si bunicilor, la care, trasi de urechi sau de buna-voie, ar participa si elevii, ar zgaltai nu numai invatamantul, ci intreg sistemul.
Opriti televizoarele, nu mai platiti abonamente, dati un semnal ca asa nu se mai poate. Dar astea sunt utopii, cata vreme distopia e cea mai frecventa boala a romanilor.
Revenind la sursa acestor ganduri si randuri, sigur ca putem continua sa ne minunam sarcastic de grotescul vedetelor plimbate ca ursul pe la toate televiziunile. Or fi ele o sursa inepuizabila de umor involuntar, dar daca tot vrem sa ne descretim fruntile, de ce sa o facem fara sa ne incretim totodata si creierul? Visand la o greva a cel putin o treime din populatia Romaniei, un gand bun si pe curand.
Mihaela Carlan - mihaela.carlan@ziua.ro 
 Afisari: 103  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
Oameni obisnuiti ..   de Greywolf
Vesti din USA   de mcollan
Cata dreptate..   de samizdat
A r h i v a
  Cu elefantul si chihuahua la cinema    
  Festivalul dulciurilor    1 comentariu
  Brocoli previne cancerul pulmonar la fumatori    
  Hai-hui la sfArSIT de SAptAmAnA    
  Lectura de weekend    
 Top afisari / comentarii 
 Strategia Cotrocenilor (2543 afisari)
 Razboi intre spionii Romaniei (2491 afisari)
 Opriti ciuma rosie (2476 afisari)
 Cum a imbracat Bodnaras soldatul cu inca o izmana (2014 afisari)
 Exit-poll Felix pentru TVR (1583 afisari)
 Ea are cei mai frumosi sani din lume!  (6292 afisari)
 Un cosmonaut sovietic rupe tacerea cu privire la OZN-uri (4185 afisari)
 Trei politisti au batut cu salbaticie un soldat proaspat intors de pe frontul din Afganistan - VIDEO (3263 afisari)
 Carmen Electra mai provocatoare ca oricand... goala din nou pentru Playboy (2303 afisari)
 Exit-poll INSOMAR, ora 16.00: PSD - 37,8%, PD-L - 29,9%, PNL - 20,1% (1726 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00935 sec.