Ziua Logo
  Nr. 4400 de joi, 27 noiembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Primarul Chiliman si-a reclamat partidul ca face instructaje cu paznicii alegerilor
Liberalii se dau in gat
Trei presedinti si un loctiitor ai unor sectii de votare din Sectorul 1 al Capitalei au declarat ca vineri seara au fost instruiti, referitor la atributiile pe care le au, la sediul PNL de pe bulevardul Aviatorilor. Cei patru ar fi urmat sa activeze in sectii din Colegiul 1, unde din partea PNL candideaza presedintele Camerei Deputatilor Bogdan Olteanu. Denuntul a fost facut tocmai de primarul liberal al Sectorului 1, Andrei Chiliman, dupa ce episodul a fost prezentat public de reprezentantul PD-L in Biroul Electoral Municipal (BEM), Marian Zlotea.
"Cele patru persoane - Florin Ioan Dan , Lavinia Simona Lazar, Ileana Miron si Daniela Stefanescu - au declarat in scris ca au fost convocate vineri, la ora 18.30, la sediul PNL de pe bulevardul Aviatorilor, pentru a fi instruiti, motiv pentru care consider ca este amenintata corectitudinea alegerilor", a dezvaluit Zlotea. El a adaugat ca primarul liberal Chiliman a aflat despre acest lucru si "nu a vrut sa fie partas" la o faradelege, motiv pentru care a facut o sesizare scrisa catre BEM.
Edilul sectorului a precizat, pentru Realitatea TV, ca in situatia data sesizarea sa catre BEM a fost un demers perfect normal, pentru ca, desi este membru PNL, responsabilitatea organizarii alegerilor ii apartine, in calitate de primar. "In momentul in care acei sefi de sectii au declarat ca au facut cursuri, am remarcat ca acestea au fost organizate la sediul unui partid si am sesizat BEM", a afirmat Chiliman, care a recunoscut ca singura formatiune politica cu sediul pe bulevardul Aviatorilor este PNL. Primarul liberal sustine ca a facut alte propuneri de sefi pentru sectiile din Colegiul 1, insa, la Prefectura, persoanele respective au fost inlocuite. "Singurul care poate da explicatii e prefectul. Declaratiile celor patru mi-au fost aduse la cunostiinta de functionarii din Primarie. Alte asemenea cazuri nu mai exista pentru moment", a adaugat Chiliman.
Colegiul lui Olteanu
Candidatul PNL in Colegiul 1, din care fac parte sectiile de votare conduse de cele patru persoane, este tocmai presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu. "E ciudat ca toate scandalurile se intampla tocmai in acest colegiu si nu inteleg de unde apar toate aceste probleme. Cred ca cel mai bine ar fi ca persoanele respective sa se retraga de indata si sa fie inlocuite. Prefectul poate sa aduca presedinti de oriunde, oricum potrivit legii, sefii sectiilor de votare sunt trasi la sorti dintr-o lista de functionari, juristi, care sunt apolitici. PNL si-a instruit doar reprezentantii in sectii", a comentat Olteanu.
Prefectul Capitalei, Jan Tincu, a anuntat aseara ca va solicita, joi, Tribunalului Bucuresti inlocuirea celor patru persoane care au participat la instructajul organizat de PNL.
In momentul in care acei sefi de sectii au declarat ca au facut cursuri, am remarcat ca acestea au fost organizate la sediul unui partid si am sesizat BEM - Andrei CHILIMAN
Indezirabil
Intre Bogdan Olteanu si Organizatia PNL sector 1, condusa de Vlad Moisescu, un apropiat al primarului Chiliman, exista un conflict vechi, motiv pentru care seful Camerei Deputatilor nu a fost dorit drept candidat in acea zona. (I.S.C.)
Irina S. CHIROIU 
 Afisari: 762  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 4 Afiseaza toate comentariile  
pro pnl   de andrada25
Bogdan Olteanu va castiga cu peste 50%   de pictor
ce realizari are PNLu`?   de butuc_paul88
restanta/shadow   de Marius Adrian Porojnicu
A r h i v a
  Chemare la urne    8 comentarii
  Biserica se tine departe de scrutin    3 comentarii
  Stiri pe scurt    
  Cine cumpara votul cu bani, are in plan recuperarea inzecita    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Nu votam securisti, turnatori si escroci (2512 afisari)
 Lenin, la brat cu Tariceanu si Iliescu la Chisinau (1822 afisari)
 Felix mincinosul (1652 afisari)
 Guvernarea Noii Ordini Mondiale (III) (1176 afisari)
 Efectul ZIUA asupra Fondului Proprietatea (1152 afisari)
 Cele mai ciudate locuri in care amorezii au fost prinsi facand sex (4244 afisari)
 Incredibil! Senatorul PC Marius Marinescu și deputata PD-L Anca Constantinescu s-au stropit cu apă in direct. VEZI VIDEO (3491 afisari)
 Incredibil: O fetita de un an, insarcinata cu fratele geaman! (3138 afisari)
 Specialistii SRI au reperat telefonul mobil al unuia dintre turistii disparuti pe Valea Caraiman (2364 afisari)
 Bombardiere ruse escortate de aparate americane F-15 deasupra Arcticii (2234 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01181 sec.