Ziua Logo
  Nr. 4395 de vineri, 21 noiembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Actualitate
Ex-procuror DNA urmarit penal
Procurorii Sectiei de Urma�rire Penala a Par�che�tului Inaltei Curti de Casatie si Justitie au inceput urmarirea penala impotriva fostului procuror DNA, Constantin Balcan, pentru infractiunea de practicare fara drept a profesiei de avocat. Anche-tatorii PICCJ au descoperit ca Balcan a practicat ilegal avocatura, concomitent
cu functia de procuror la structura centrala a DNA.
Desi anuntase ca intentioneaza sa se pensioneze, Constantin Balcan nu a asteptat sa fie finalizate formele de pensionare si sa se emita decretul prezidential de eliberare din functia de procuror. Astfel, in timp ce era procuror la DNA, Balcan a reprezentat un important om de afaceri si un fost prefect, in cateva dosare. Cel mai grav lucru retinut este ca Balcan a reprezentat un client chiar intr-un dosar penal, aflat pe rolul Serviciului Teritorial al DNA Ialomita, aspect ce ridica suspiciuni legitime de influentare a unor colegi. Conform legii, functia de magistrat este incompatibila cu functia de avocat. Procurorii Parchetului Inaltei Curti au in vedere in ancheta lor si anumite persoane din consiliul Baroului Ialomita, care i-au acordat lui Balcan dreptul de a profesa avocatura, fara sa se verifice daca acesta demisionase din functia de procuror. Constantin Balcan a fost tinta a numeroase articole de presa, care au semnalat faptul ca acesta, in calitate de procuror DNA, a instrumentat dosare in favoarea unor persoane urmarite penal pentru mari fraude financiare. Balcan a reusit "performanta" de a-l inculpa pe procurorul Constantin Gherta, de la PICCJ, pentru un imaginar "trafic de influenta", reusind sa-l elimine pe respectivul procuror din dosarele vestitului Stefan Radulescu (trimis in judecata in mai multe dosare penale). Fara interventia responsabila a adjunctului procurorului-sef al DNA, Mircea Zarie, care i-a infirmat solutia, Balcan ar fi reusit sa-l trimita in judecata pe procurorul Gherta, care reusise sa-l aresteze pe Radulescu si sa-l inculpe in sapte dosare penale. Cazul a fost publicat pe larg de ZIUA, iar mai multi martori au relatat ulterior ca Balcan a fost vazut in repetate randuri la locuinta si la firmele afaceristului Stefan Radulescu.
Razvan SAVALIUC 
 Afisari: 534  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Expertiza exploziilor de la Petrila    1 comentariu
  Hacker roman condamnat la 27 de ani    1 comentariu
  Cosmonautul lui Geoana ramane la sol    3 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Obama dezlantuie rasismul in SUA (3271 afisari)
 Tupeul lui Magureanu (3208 afisari)
 "Confort 3" i-a dat flit lui Felix (2597 afisari)
 Criza mandra si prospera (1495 afisari)
 Vanatoarea de pirati (1364 afisari)
 Marijuana, "euforica" in emisiunea lui Maruta? (VEZI VIDEO) (7327 afisari)
 Daca stiati bancul cu Bula(va), va vine sa Borei: Moscova ne plictiseste din nou cu a "tzashpea" lansare a submarinului nuclear Iuri Dolgoruki (2212 afisari)
 Sexy Cheeky Girl - Monica se dezvaluie in paginile tabloidului "The Sun" (VEZI FOTO) (2164 afisari)
 In timp ce era operata de o tumoare, doctorii au gasit in creierul unei femei un... vierme (2162 afisari)
 Extraterestrii, foarte interesati de sperma si de ovulele umane (2144 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02217 sec.