Ziua Logo
  Nr. 4391 de luni, 17 noiembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
cauza noastrA
Domnule, e lege!
-- Am ajuns la Londra, spre seara, pe o vreme ranchiunoasa, povesteste profesorul Gabriel Pomoje. Ploua de doua zile cu obstinatie. Am tras la vechea mea gazda, in apropierea garii. A doua zi urma sa incep predarea unui curs nou, ceva nu mergea, nu eram in apele mele. De obicei veneam cu cel putin doua zile inainte de cursuri. In anul acela nu s-a putut. Vremea ma indispunea si ea, ma astepta o noapte alba. Era si frig. Si-n casa era frig. Gazda mea, o femeie singura, facea economii si nu incalzea in toata casa decat in cazuri deosebite. Casa mare, se incalzea anevoie. A adus si un resou, fara urmari imediate; m-am apucat sa lucrez tarziu.
Cu puTin timp Inainte de miezul noptii, am auzit soneria de la intrare. Scurt, de doua ori. Cum suna prietenii cand sunt obligati sa deranjeze la o ora nepotrivita. Mi-am pus halatul pe mine si am iesit in hol. Aproape imediat a aparut si gazda. Revenit in camera mea, incercam sa-mi reiau lucrul intrerupt. Susoteli, susoteli, incepeam sa-mi pierd rabdarea. Cei care sunasera nu intrau, nu plecau. M-am apropiat cu urechea de usa, parea o cearta. Pe langa vocea gazdei mele, pe care o recunosteam usor, mai razbatea o voce de femeie. Cand si cand, se intercala in discutie si o voce de barbat. Vocile, atat a femeii, cat si a barbatului, sunau rugator, implorau, dar nu-mi dadeam seama in legatura cu ce. Liniste si apoi zgomotul yalei care se inchide. Dupa putin timp, soneria a rasunat din nou, de data asta o singura data, scurt, as zice timid. Am iesit eu, decis sa fac ordine. De-acum stiam ca musafirii aceia nu erau agreati.
Am nimerit peste doua mo�galdete rebegite de frig, cu hainele siroind de apa: un barbat si o femeie. Mi-am invins tonul de harta si i-am ascultat. Venisera in noaptea aceea la Londra si oficiul de turism din gara le indicasera adresa aceasta, singura care figura ca ar fi disponibila. Aici abia au aflat ca se ocupase intre timp prin telefon de un vechi client, probabil eu. Intelegeau situatia, cereau iertare pentru deranj, dar poate ca, daca eu as fi amabil, totul depinde doar de mine... Situatia era urmatoarea: legea engleza nu permitea ca o gazda care poseda un singur grup sanitar sa inchirieze mai mult de o camera, indiferent cate incaperi libere are apartamentul.
Am intervenit in favoarea bietilor oameni. Gazda nu voia sa cedeze la niciun argument. Nu, nu, nu! Doamna, i-am zis, ne cunoastem de ani buni, va stimez, va pretuiesc profund, dar trebuie sa recunosc, de data asta nu va inteleg. Cedez eu drepturile asupra grupului sanitar. Pur si simplu aruncati in noapte, pe ploaia asta bezmetica, niste oameni urgisiti. Am vazut-o cum isi inalta spatele, cum e rigla, englezoaica veritabila, stana de piatra, cu ochi scaparatori. Domnule, a zis raspicat, e lege! Era indignata. Abia astazi, in anii din urma, i-am inteles reactia...
Nicolae Cristache - cristas@clicknet.ro 
 Afisari: 1890  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 8 Afiseaza toate comentariile  
Mesaj bun ,dar alterat de un exemplu cu implicatii umanitare.   de Aladin
Eufrosin - de acord..   de sty
adevarat..   de sty
Celui sau celei care semneazaThalia   de emigrstul
Asa, si?   de Liliac
Corcodel - vezi d'aia merg treburile BINE la engleji. Ca"unde'i lege - nu'i tocmeala.."..Individul   de Omul cu Picioare foarte Paroase
Si care ar fi mesajul?    de Thalia
domnule Cristache   de vranceano
A r h i v a
  Un nou scandal al "diplomelor ilegale"    6 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 PSD sufla in ceafa PD-L (3111 afisari)
 Noua ordine mondiala dupa G20 (2316 afisari)
 12 morti la Petrila (2304 afisari)
 Tinta lui Iliescu (2276 afisari)
 Domnule, e lege! (1890 afisari)
 La 17 ani, Andreea Marin s-a iubit cu un preot: "Era ca o caprita vesela si frumoasa" (10498 afisari)
 Asta da curaj! Susan Sarandon pozeaza dezbracata la 62 de ani (3266 afisari)
 Mihaela Radulescu a fost exmatriculata din facultate (2941 afisari)
 Balmajeala KGB: Turcia vrea Crimeea (2735 afisari)
 Intalnirea de gradul trei se apropie: In 2025 vom putea comunica cu extraterestrii (2502 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00843 sec.