Ziua Logo
  Nr. 4385 de luni, 10 noiembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Deputatul PRM Dumitru Avram, alias "Dumitrescu", l-a parat pe Vadim la Securitate
Turnat de locotenent
-- Deputatul PRM Dumitru Avram a dat Securitatii mai multe note informative despre fostii sai colegi de la Agentia de stiri Agerpres, printre care si presedintele PRM Corneliu Vadim Tudor. Notele au fost intocmite intre anii 1975 si 1981 si semnate cu numele de cod "Dumitrescu". Ele au fost depuse de CNSAS la Tribunalul Bucuresti. Conducerea PRM cunoaste de mult timp situatia, dar nu se declara deranjata ca printre membrii partidului se afla si un presupus turnator. La varful partidului, Avram a fost deja iertat.
Printre colegii urmariti de deputatul peremist se afla, potrivit NewsIn, directorul adjunct al Agerpres Adrian Ionescu, ziaristii Ion Rosca si Ioan Covaci, dar si actualul presedinte al PRM Corneliu Vadim Tudor, pe atunci angajat al agentiei de presa.
Despre acesta din urma, Avram ar fi redactat, in 1977, o nota informativa denumita "Corneliu Vadim Tudor", in care afirma ca actualul lider al PRM "de la inceput a socat in mod neplacut pe toata lumea prin lipsa sa de modestie, prin aerul superior cu care ne trata pe toti, indiferent de varsta". In plus, Dumitru Avram ar fi relatat ca Vadim Tudor vorbea foarte urat si isi jignea colegii folosind apelative precum "pigmeu", "turnator" ori "ratat". Mai mult, "Dumitrescu"s-ar fi aratat deranjat ca, desi nu era membru de partid, actualul sef al peremistilor participa la manifestari "de nivel inalt", si asta numai "datorita relatiilor bune cu directorul general". In aceeasi nota de la dosar, Avram ar fi relatat si despre un conflict intre Adrian Ionescu si Corneliu Vadim Tudor, pornit de la intarzierea la serviciu a acestuia din urma. "Redactorul Vadim i-a spus directorului general adjunct sa paraseasca biroul in care se afla pentru ca nu ii recunoaste nici un merit de gazetar", se precizeaza in documentul citat, mentionandu-se ca sanctiunea primita de liderul PRM - doua luni la <<Corectura>> - nu a fost aplicata. "Din cate stiu, cei doi se gasesc acum in relatii foarte bune", ar mai fi adaugat sursa Dumitrescu in nota informativa. Documentul fusese solicitat pentru a-l cunoaste mai bine pe Vadim Tudor, care in respectiva perioada facea parte din grupul de protocol care il insotea pe Ceausescu in tara si in strainatate, potrivit documentelor depuse la dosar de Directia de Investigatii a CNSAS.
Asumat de partid
Contactat de ZIUA pentru un punct de vedere, deputatul PRM Dumitru Avram, candidat pentru un nou mandat, a refuzat sa comenteze acuzatiile, precizand ca a atacat Ordonanta CNSAS la Curtea Constitutionala si ca abia dupa ce aceasta institutie va discuta despre acest subiect. Vicepresedintele executiv al PRM Lucian Bolcas ne-a declarat ca situatia deputatului Dumitru Avram este cunoscuta de mult timp de catre liderii partidului. "Cunoastem aceasta situatie de multa vreme si nu se pune problema de sanctionare a colegului nostru. Presedintele Vadim Tudor a spus ca intelege in ce context s-au dat aceste note informative de care vorbiti si nu poarta pica, nu poarta ranchiuna", a afirmat Bolcas. El a adaugat ca deputatul Avram a dat "declaratiile corespunzatoare" in care recunostea ca a colaborat cu Securitatea atunci cand s-a inscris in cursa electorala. "Toate acestea sunt lucruri publice. Noi nu suntem farisei ca Mona Musca, o informatoare categoric dovedita, care s-a apucat sa faca legea lustratiei si, ca sa puna capac la toate, si-a dat apoi demisia din Parlament", a mai spus vicepresedintele PRM.
Irina S. CHIROIU 
 Afisari: 598  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  In memoria Seniorului    7 comentarii
  Paruiala in colegiul lui Udrea    1 comentariu
  Egali la incredere    9 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Aventurile francmasoneriei pe pamanturile romanesti (3255 afisari)
 Vracii crizei mondiale (2876 afisari)
 Contraatac iranian la Obama (2378 afisari)
 Vom avea prima minicentrala nucleara (1632 afisari)
 Trianonul de la Floresti (1495 afisari)
 La 42 de ani, Cindy Crawford apare intr-un pictorial ce taie respiratia barbatilor (FOTO) (3732 afisari)
 Fotografii inedite cu OZN-urile ce au survolat Franta! (3673 afisari)
 Din dragoste, s-a trezit din coma dupa 30 de ani (3618 afisari)
 Topul celor mai spectaculoase fraude cu fonduri UE: Un italian si-a cumparat Ferrari, iar un spaniol si-a deschis un bordel (2554 afisari)
 Bush s-a dezinfectat dupa ce i-a strans mana lui Obama (2260 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01037 sec.