Ziua Logo
  Nr. 4385 de luni, 10 noiembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
17 presedinti in Biroul Oval
-- Biroul Oval de la Casa Alba a gazduit pana in prezent 17 presedinti americani. Din 1909, fiecare nou-venit a imprimat faimoasei incaperi propriul stil si este de asteptat ca si Barack Obama sa aiba o serie de optiuni de design, in ianuarie viitor cand se va instala la Casa Alba impreuna cu familia. Dailymail.co.uk a realizat "inventarul" inainte de plecarea lui George W. Bush.
1 - trei ferestre frantuzesti gratie carora camera este inundata de lumina. In timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, geamurile clasice au fost inlocuite cu unele blindate; 2 si 3 - locul steagului american, chiari in spatele biroului prezidential; 4 - fotoliul Gunlock a "sustinut", pana in prezent noua presedinti. A fost creat special pentru John F. Kennedy, care suferea de dureri cronice de spate; 5 - fotografiile cu familia presedintelui Bush sunt expuse pe una din marginile biroului; 6 - biroul HMS Resolute, realizat din lemnul fregatei britanice cu acelasi nume si daruit de Regina Victoria presedintelui Rutherford B. Hayes, in 1880; 7 - presedintele Franklin D. Roosevelt a comandat aceasta "portita" pentru a-si ascunde scaunul cu rotile; 8 - bustul presedintelui Eisenhower; 9 - "A Charge To Keep" lucrare a pictorului William Koerner; 10 - presedintele William Howard Taft, primul ocupant al biroului, a decis ca parchetul, considerat prea rece, sa fie acoperit cu un covor masliniu. Ulterior, fiecare presedinte a avut propriul covor; 11 - insemnele prezidentiale, intotdeauna in centrul covorului; 12 - butonul rosu sta intr-o caseta din lemn; 13 - dispuse de-o parte si de alta a biroului, cele doua scaune din lemn de trandafir sunt o "inventie" din vremea lui Roosevelt. Sunt folosite mai ales de secretare atunci cand iau notite. (C.C.)
 Afisari: 399  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Chiar!?. Cum o sa arate biroul oval cu palmieri si liane?   de Zenn
Tzara-i pe butuci si astora le arde de design   de NormanFinkel5
A r h i v a
  Copiii-vrajitori    
  Mafiot cu pistol "Versace" din aur    
  Kim Basinger revine    
 Top afisari / comentarii 
 Aventurile francmasoneriei pe pamanturile romanesti (3255 afisari)
 Vracii crizei mondiale (2876 afisari)
 Contraatac iranian la Obama (2378 afisari)
 Vom avea prima minicentrala nucleara (1632 afisari)
 Trianonul de la Floresti (1495 afisari)
 La 42 de ani, Cindy Crawford apare intr-un pictorial ce taie respiratia barbatilor (FOTO) (3732 afisari)
 Fotografii inedite cu OZN-urile ce au survolat Franta! (3673 afisari)
 Din dragoste, s-a trezit din coma dupa 30 de ani (3618 afisari)
 Topul celor mai spectaculoase fraude cu fonduri UE: Un italian si-a cumparat Ferrari, iar un spaniol si-a deschis un bordel (2554 afisari)
 Bush s-a dezinfectat dupa ce i-a strans mana lui Obama (2260 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01607 sec.