Ziua Logo
  Nr. 4378 de sambata, 1 noiembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Actualitate
ANI calare pe Felix
-- Inspectorii Agentiei Nationale de Integritate il suspecteaza pe Dan Voiculescu ca nu si-a declarat o serie de bunuri si conturi bancare
Foto: agerpres
Averea presedintelui de onoare al Partidului Conservator, Dan Voiculescu care si-a depus candidatura pentru un fotoliu de senator, este verificata de inspectorii de integritate, informeaza surse oficiale din cadrul Agentiei Nationale de Integritate (ANI). Potrivit informatiilor furnizate, Dan Voiculescu este suspectat ca nu si-a declarat intreaga avere detinuta si ca ar fi ascuns o serie de bunuri si conturi bancare pe care le detine.
Nu este exclus ca sesizarea pe baza carora inspectorii ANI au declansat verificarea averii liderului PC sa aiba la baza elemente iesite la iveala in anchetele din cele doua dosare penale in care Dan Voiculescu este cercetat de procurorii DNA. Este vorba de dosarul privind modul fraudulos de privatizare al Institutului de Cercetari Alimentare, despre care ZIUA a facut ample dezvaluiri, precum si despre dosarul "Loteria 2" in care acelasi Voiculescu este urmarit penal alaturi de omul de afaceri George Copos, directorul Grivco, Mihai Lazar (fost ofiter de Securitate) si alte persoane invinuite de spalare de bani in legatura cu transferul unor sume de bani prin diferite conturi ale familiei Voiculescu.
Draghici-PC amendata
Averea avocatei Alice Draghici, reprezentanta Partidului Conservator in Consiliul National de Integritate (CNI), care reprezinta forul superior al ANI, este la randul ei cercetata de inspectorii de integritate. Ca urmare a dezvaluirilor ZIUA despre Alice Draghici, aceasta a fost amendata cu 500 lei pentru nedepunerea in termenul legal al declaratiilor sale de avere si interese. Desi masurile luate contra lui Draghici au fost anuntate ieri de catre ANI, avocata a declarat ca indiferent daca intre ea si ANI va exista un proces, nu se va autosuspenda din CNI, intrucat "trebuie sa duc la capat mandatul primit de la Partidul Conservator". La randul lui, CNI a emis un comunicat in care a anuntat ca se delimiteaza "de orice manifestari care pot aduce atingere indeplinirii atributiilor ANI in conditii de impartialitate si obiectivitate".
Saptefrati - sapte venituri camuflate
Alice Draghici nu este insa singurul membru al CNI, a carui declaratie de avere lasa de dorit. Avocatul Mihai Radu Saptefrati, reprezentantul PNL in CNI si-a depus anul acesta declaratia de avere, fara sa-si precizeze cuantumul veniturilor obtinute. In dreptul venitului anual incasat din functiile detinute, Mihai Saptefrati a declarat invariabil "conform fisei fiscale", in conditiile in care fisa fiscala nu are regim public si nu poate fi consultata decat de organele abilitate in cadrul unor anchete oficiale. Netransparenta membrului CNI este cu atat mai dubioasa cu cat el detine numeroase functii importante la diverse institutii si societati comerciale de stat, de pe urma carora castiga poate atat de mult, incat se jeneaza sa-si declare sumele obtinute, pentru a nu isca indignarea opiniei publice. Mihai Saptefrati a incasat pe 2007 sume de bani "conform fisei fiscale" de la: SC Electrica SA, unde este membru in Consiliul de Administratie ; SC Romaero SA, unde este membru in CA; SC BTT SA, unde este membru in CA; Eximbank SA, unde este membru al Comitetului Interministerial de Finantari, Garantii si Asigurari; Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Bancare, unde este consilier. De asemenea si veniturile sotiei sale, expert la Camera Deputatilor sunt declarate "conform fisei fiscale". Avocatul Mihai Saptefrati a fost in perioada 2006 - 2007 consilier parlamentar la grupul PNL din Camera Deputatilor si la Cabinetul presedintelui Camerei, Bogdan Olteanu. Declararea veniturilor "conform fisei fiscale" a devenit in ultimul an o adevarata moda la persoanele prezente prin toate AGA-urile si CA-urile institutiilor de stat de la care sug sume grase de bani.
Chiar si functia de membru in CNI este aducatoare de profituri grase. Pentru o simpla participare la o sedinta, in care nu se face mare lucru, un membru al CNI castiga 500 euro net (circa 17 milioane lei). Adica cam cat castiga un inspector de integritate de nivel mediu intr-o luna intreaga.
Razvan SAVALIUC 
 Afisari: 914  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 6 Afiseaza toate comentariile  
Dl. Timoc are perfecta dreptate.   de acvila
ma fratilor lasati MOTANUL IN PACE   de gorcea
venituri   de mediator
dupa cea furat vre sa n-e si conduca?   de pop.teodor
Solutia: Legi noi pentru a separa interesele publice de cele particulare   de Constantin Timoc
He, he, he - ia vedeti pe cine mai calareste "DRAGA DE ani" ! dAR LA ziua E SURDINA !   de Arogantu'
A r h i v a
  CSM nu poate judeca un procuror    3 comentarii
  Gigi Boeru si contopistii somnambuli    2 comentarii
  Masoneria Feminina    7 comentarii
  Foaia de temperatura    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Leonte Rautu si purificarea stanilista a limbii romane (2103 afisari)
 Comisarul roman si multilingvismul tinutului Secuiesc (2083 afisari)
 Taxa radio: ai, n-ai, dai (1639 afisari)
 Stalin cel mic. Si o propunere (1504 afisari)
 Masoneria Feminina (1154 afisari)
 Show erotic cu Monica Columbeanu (3235 afisari)
 Iasi: Un student a murit pentru ca a stat prea mult in fata computerului (1630 afisari)
 Accident grav in Ungaria: Un roman a murit iar alti doi se zbat intre viata si moarte (1614 afisari)
 Saddam Hussein a fost injunghiat de șase ori după execuție (1574 afisari)
 Romania si Bulgaria au reclamat la CE abuzurile la care sunt supusi transportatorii in Ungaria (1561 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01138 sec.