Ziua Logo
  Nr. 4376 de joi, 30 octombrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Finante
Romania curtata de Gazprom
-- Reprezentanti ai Transgaz, Romgaz si Gazprom au analizat, ieri, la Bucuresti, perspective de colaborare in privinta dezvoltarii capacitatilor actuale de tranzit, dar si dezvoltarea acestora, in contextul proiectului South Stream, precum si perspective de investitii in domeniul inmagazinarii de gaze in Romania.
"S-au analizat perspectivele de cooperare in domeniul inmagazinarii subterane de gaze in Romania, alternative de dezvoltare a capacitatii de tranzit existente si constituirea de noi capacitati de tranzit pe teritoriul Romaniei, luand in considerare aspectele privind sistemul de conducte South Stream pe care Gazprom il are in analiza. (...) S-a discutat analiza posibilitatilor", a declarat, ieri, directorul general al Transgaz, Ioan Rusu (foto), la finalul intalnirii cu delegatia Gazprom. Urmatoarea intalnire intre Transgaz si Gazprom a fost convenita pentru luna decembrie.
Reamintim, Romania este implicata in proiectul gazoductului Nabucco, sustinut de Uniunea Europeana, care ar urma sa transporte gaze din zona Marii Caspice, pentru a reduce dependenta de resursele energetice rusesti. In proiect sunt implicate, pe langa Transgaz, Botas (Turcia), Bulgargaz (Bulgaria), Mol (Ungaria), OMV (Austria), RWE (Germania). South Stream este un proiect condus de grupul rus Gazprom si cel italian ENI, care are ca obiectiv constructia unui gazoduct prin care vor fi livrate gaze rusesti catre Europa. Gazprom a incheiat deja acorduri cu Bulgaria, Serbia, Grecia si Ungaria pentru realizarea proiectului South Stream, iar Slovenia si Austria ar putea sa participe de asemenea. (G.M.)
 Afisari: 259  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
pina vin americani.....   de timiseu
A r h i v a
  Promotii bancare    
  Factoring in crestere    
  UE dubleaza fondul de criza    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Romania sub asediu (5190 afisari)
 Fiintele supranaturale si craniile lor (2551 afisari)
 Cravasa lui Basescu (2189 afisari)
 Noiembrie negru (1908 afisari)
 PSD in propria capcana (1872 afisari)
 Strasbourg : Dezmat si prostituate pentru parlamentarii europeni (3859 afisari)
 In atentia barbatilor Columbeni: Nevasta tanara cu soferi se... intretine! (3628 afisari)
 Inima lui Brad Pitt bate pentru Diane Kruger, cea care l-a vrajit in timpul filmarilor la Troia (3344 afisari)
 A inteles ca de Halloween trebuie sa te dezbraci! (2966 afisari)
 Textila albastra cu semiluna a fluturat degeaba in Harghita: Referendumul pentru autonomie a "picat" la Sfantu Gheorghe (2490 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00757 sec.