Ziua Logo
  Nr. 4376 de joi, 30 octombrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Actualitate
Contopistii din primarii in slujba rechinilor imobiliari
-- Cinci functionari din Primaria Capitalei si primariile sectoarelor 1 si 2 sunt implicati in inselaciuni cu tranzactii de proprietati * Acestia sunt complici cu o retea condusa de interlopul Gigi Boeru
Anchetatorii (DGA, Politia Capitalei, DGIPI, Tribunalul Bucuresti) arata ca este vorba de o grupare specializata in comiterea de inselaciuni imobilare. Membrii gruparii erau sprijiniti de functionari din cadrul Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara, Directiilor de Impozite si Taxe Locale ale primariilor sectoarelor 1, 2 si 3, precum si ai Primariei Municipiului Bucuresti, care primeau in schimb diverse sume de bani sau alte foloase materiale.
Au fost efectuate 17 perchezitii domiciliare si la locul de munca, fiind identificate si conduse la sediul organelor judiciare 15 persoane, procurorii dispunand retinerea acestora pe o perioada de 24 de ore pentru comiterea de infractiuni imobiliare prin fals si uz de fals. In cauza, mai sunt cercetate, in stare de libertate, alte sase persoane, arata Directia Generala Anticoruptie. In urma cercetarilor, s-a stabilit ca, in perioada 2007-2008, membrii gruparii, cu sprijinul unor functionari din cadrul Directiilor de Impozite si Taxe Locale ale primariilor sectoarelor 1 si 2 Bucuresti, obtineau date privind anumite terenuri si proprietarii acestora, precum si copii dupa documentele privind inscrierile succesive la rolul fiscal. Folosindu-se de datele astfel obtinute, membrii gruparii intocmeau documente falsificate privind transferul proprietatii terenurilor catre ei sau persoane interpuse si tot cu sprijinul functionarilor din cadrul Directiilor de Impozite si Taxe Locale ale primariilor obtineau inscrierea pe rolul fiscal a falsului proprietar. In cazul in care proprietarul terenului era statul, datele necesare erau furnizate de catre functionari din cadrul Primariei Capitalei sau primariei sectorului 1.
Pentru furnizarea datelor mentionate si a copiilor dupa documente, functionarii primeau sume cuprinse intre 100 lei si 100 euro si diferite cadouri, iar pentru inscrierea la rolul fiscal si obtinerea istoricului de rol avand ca ultim platitor de impozite falsul proprietar, primeau 1000 euro. Dupa inscrierea falsului proprietar ca platitor de impozite, membrii gruparii solicitau Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara intabularea dreptului de proprietate.
Cu sprijinul unor functionari care primeau sume de bani si alte atentii, membrii gruparii obtineau informatii privind actele care apar in dosarul cadastral al terenurilor, cat si date necesare pentru intabularea dreptului de proprietate. Ulterior, membrii gruparii incercau sa gaseasca cumparatori pentru terenurile respective.
Antecedentele lui Boeru
Gheorghe Constantinescu, zis "Gigi Boeru", este acuzat de tentativa de inselaciune, dare de mita si instigarea unui functionar la furnizarea de date care nu sunt destinate publicitatii, in vederea obtinerii unui folos material. Anchetatorii precizeaza ca gruparea a fost descoperita la timp, astfel ca s-a putut evita un prejudiciu grav. Gigi Boeru mai cercetat, in libertate, dar cu interdictia de a parasi tara, intr-un alt dosar in care este acuzat ca a obtinut, prin inselaciune si santaj, de la o societate, un teren de 3,6 hectare pe insula Lacului Fundeni. Potrivit anchetatorilor, Constantinescu, impreuna cu alte cinci persoane, ar fi obtinut, prin inselaciune, fals si amenintari, un teren de 3,6 hectare aflat pe insula Lacului Fundeni, in valoare de 800.000 de euro, care se afla in proprietatea legala a unei societati comerciale.
Tudor BORCEA 
 Afisari: 378  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Mde pre vremea lu comunismu   de Ghita Bizonu'
A r h i v a
  Procurorul Doru Tulus, ramane problema DNA    
  Mailat condamnat la 29 de ani    1 comentariu
  Stiri pe scurt    1 comentariu
  "Procesiunea durerii" la Cimitirul Evreiesc    20 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Romania sub asediu (5190 afisari)
 Fiintele supranaturale si craniile lor (2551 afisari)
 Cravasa lui Basescu (2189 afisari)
 Noiembrie negru (1908 afisari)
 PSD in propria capcana (1872 afisari)
 Strasbourg : Dezmat si prostituate pentru parlamentarii europeni (3859 afisari)
 In atentia barbatilor Columbeni: Nevasta tanara cu soferi se... intretine! (3628 afisari)
 Inima lui Brad Pitt bate pentru Diane Kruger, cea care l-a vrajit in timpul filmarilor la Troia (3344 afisari)
 A inteles ca de Halloween trebuie sa te dezbraci! (2966 afisari)
 Textila albastra cu semiluna a fluturat degeaba in Harghita: Referendumul pentru autonomie a "picat" la Sfantu Gheorghe (2490 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00981 sec.