Ziua Logo
  Nr. 4376 de joi, 30 octombrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
LifeStyle
Cui ii este frica de varsta critica
-- Exista un prag psihologic, cel al implinirii varstei de 40 de ani, peste care trec la fel de greu si femeile, si barbatii. E un moment de bilant, dar nu trebuie sa devina si un moment de criza, indiferent de concluzii, care sa duca la rataciri sau excese.Nu lasati loc disperarii, anxietatii sau depresiei, pentru ca adevarata viata abia acum incepe. Doamnelor, sunteti la apogeul feminitatii - uitati de naiva Emma Bovary, si dumneavoastra, domnilor, abia acum ati devenit interesanti!
Daca timpul s-a scurs cu oarece folos, pana la anii astia ar fi trebuit sa stiti ca frumusetea si sensul vietii se dezvaluie treptat doar celor care au forta s-o traiasca si tenacitatea sa-si urmeze visurile vechi sau indrazneala sa viseze altele noi. Tanjala si resemnarea n-au ce cauta intre atatea alternative optimiste cu care puteti contracara esecurile inerente. Un RMN al societatii in care uneori doar supravietuim arata limpede cat de multe si deloc simple lucruri se intampla in viata noastra la aceasta varsta. Poate n-am ajuns inca unde am fi vrut in cariera, poate am ratat o casnicie, poate suntem inca singuri, dezamagiti de noi insine sau de cei din jur, poate n-avem prieteni, poate multumirea de sine sau nemultumirea de sine ne-au facut deservicii pe care le-am subestimat, poate n-am reusit sa impacam etern ireconciliabilele varza si capra sau n-am ales corect intre ele. Indiferent de cat de prost am iesi in ochii nostri la o astfel de analiza, e bine de stiut ca niciodata nu e prea tarziu pentru schimbari generatoare de schimbari. In�cremenirea intr-un proiect in care suntem nefericiti inseamna moartea sufletului si dezariparea spiritului. Asa ca, de sunteti incercati de deruta si de temerea ca, odata cu trecerea pragului de 40 de ani, s-au sfarsit bucuriile ori provocarile, procedati de urgenta la remedii verificate. In paralel cu restaurarea increderii din interior spre exterior, nu neglijati efectul ei daca este aplicata si in sens invers. Asadar, doamnelor, petreceti cu folos zabava la cosmeticiana sau coafor, macar o data la doua luni, strecurati saptamanal in program o ora-doua de exercitii la sala, umblati ingrijit imbracate, scotand in evidenta avantajele anatomice sau creati inteligent iluzia ca exista - "nimeni nu e perfect", nu renuntati la micile trucuri care va subliniaza ochii sau buzele atunci cand iesiti in lume, chiar si pana la piata. Schimbati tunsoarea, locul de munca, barbatul, orasul, tara, orice aveti convingerea ca va va aduce inapoi pierduta "joie de vivre". Pentru dum�neavoastra domnilor, ale caror temeri au oarecum alta natura, daca aveti dubii in legatura cu vreo pisica (ah, si casnica si conjugala ar produce o nepermisa cacofonie!) pe care nu o puteti rupe inca in doua, n-o mai lungiti. Jocul dublu dauneaza grav sanatatii! Altfel, sfaturile de mai sus sunt valabile, cu adaptarile de rigoare.
Mihaela CARLAN - mihaela.carlan@ziua.ro 
 Afisari: 422  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Oare ce varsta are Mihaela???   de Olga Khan
A r h i v a
  Tratamentul cosmetic la 40 de ani    
  Ce inseamna...    1 comentariu
  S-a petrecut    
 Top afisari / comentarii 
 Romania sub asediu (5190 afisari)
 Fiintele supranaturale si craniile lor (2551 afisari)
 Cravasa lui Basescu (2189 afisari)
 Noiembrie negru (1908 afisari)
 PSD in propria capcana (1872 afisari)
 Strasbourg : Dezmat si prostituate pentru parlamentarii europeni (3859 afisari)
 In atentia barbatilor Columbeni: Nevasta tanara cu soferi se... intretine! (3628 afisari)
 Inima lui Brad Pitt bate pentru Diane Kruger, cea care l-a vrajit in timpul filmarilor la Troia (3344 afisari)
 A inteles ca de Halloween trebuie sa te dezbraci! (2966 afisari)
 Textila albastra cu semiluna a fluturat degeaba in Harghita: Referendumul pentru autonomie a "picat" la Sfantu Gheorghe (2490 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00863 sec.