Ziua Logo
  Nr. 4373 de luni, 27 octombrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Sportul s-a intors la sate
-- Festivalul sportiv satescu pentru copii, organizat Giurgiu, ar trebui sa faca pui si in alte parti ale tarii
Intr-o perioada in care marea preformanta romanesca alearga cu limba scoasa dupa noi talente, sportul scolar fiind in moarte clinica, clubul privat Atletic din Giurgiu, presedinte Liviu Rosca, a organizat sambata, in Draganescu - Mihailesti, a doua editie a Festivalului sportiv satesc pentru copii.
Cunoscut fiind ca mediul rural a dat de-a lungul vremii o gramada de campioni. Iar spiritul de intrecere, atat de specific copilariei, a disparut aproape cu totul din cauza nepasarii dascalilor, dar si a comoditatii sau iresponsabilitatii unor parinti care stau mult mai linistiti cand isi stiu copilul, cuminte, in fata computerului.
Mai bine de 200 de copii, elevi ai claselor V-VIII, din Mihailesti, Buturugeni, Ghimpati, dar si din municipiul Giurgiu (scolile 2,4 si 5) s-au distrat de mama focului, luandu-se la intrecere la tranta, franghie sau fuga (proba denumita pompos cros). Si asta, cu toate ca afara era destul de rece, baltile si noroiul amintind de ploaia din ajun. Dar ce-a mai contat pentru micuti cand joaca a fost la ea acasa si ceaiul cald a curs garla? Ulterior, o masa sanatoasa pentru fiecare, preparata pe gratarele "a la botul calului", i-a ademenit din cortul intins ca la nunta. Iar din boxe au izbucnit vocile fara egal ale Mariei Tanase, Ilenei Sararoiu sau Gica Petrescu! Bucurie mare, ce sa zic, mai ales ca premiile au fost consistente, iar invitatii cu nume rasunatoare: Paula Ivan, campioana olimpica la atletism, la Seul, Vasile Andrei, lider la JO de la Los Angeles (actualul secretar general al FR Lupte), secondat de vicecampionul olimpic Nicu Ginga. Au fost, de fapt cele mai bine reprezentate federatii, parteneri ai evenimentului, de la atletism sosind si Ion Buliga, secretarul general al FRA si Monica Iagar (fosta campioana europeana), insotita de partenerul ei de viata, cunoscutul comentator sportiv, Cosmin Cernat. Si sustinerea locala a fost pe masura, atat prin sponsorul principal, Avicola Mihailesti, dar si datorita factorilor cu raspundere ai sportului din Giurgiu, de la DSJ sau Federatia Sportul Pentru Toti.
Cu obrajii rosii, plesnind de sanatate, copiii din zona au chiuit de veselie, s-au incurajat tipand din toti bojocii si au demonstrat ca, daca au la dispozitie un loc cat de cat amenajat, se pun pe intrecere pana ninge! Adica se poate, fie vremea cat de rea, sa te joci. De cealalta parte, ochii profesorilor au tintit cativa baietei pentru lupte sau fotbal, ce sa mai pomenesc despre mai multe sperante ale atletismului de anduranta. La cros (clasele V-VI), au castigat Mirela Dinu (Mihailesti) si Cosmin Dinu (Buturugeni), (clasele VII-VIII), Lavinia Truta (Adunatii Copaceni) si Ionut Bilan (Mihailesti), la tranta s-au evidentiat Gheorghe Camila, Alin Arcan, Craiciu Mihai din Giurgiu, pentru ca la franghie sa "traga" cel mai bine elevii scolii din Mihailesti. Ce bine ar fi daca exemplul cu pricina ar da de gandit si altor profesori din Romania!
 Afisari: 147  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Campion in genunchi    4 comentarii
  Mutu vrea razbunare    1 comentariu
  Liga a II-a - etapa a 11-a    
  Moti a debutat la Siena    
  Stiri pe scurt    
  Otelul pastreaza Dinamo lider    
  Dorinel, secundul lui Gigi    
  Sfaturile lui Piti    
  LIGA I - ETAPA A 12-A    
  Transplant pentru Guset    
 Top afisari / comentarii 
 Armata de violatori a lui Stalin (4990 afisari)
 Cum putem "amenda" radarul (3709 afisari)
 Lovit la referendum (2319 afisari)
 Bono -orgie la Saint Tropez (1851 afisari)
 Garda Maghiara strange randurile (1724 afisari)
 A suferit 100 de operatii estetice pentru a arata ca papusa Barbie (7999 afisari)
 Violata de 40 de barbati, o calugarita acuza politia ca incearca sa-i acopere pe vinovati (3662 afisari)
 Ucraina: Rutenii din Transcarpatia vor autonomia, pana la 1 decembrie, sau proclamarea republicii independente Rusia Subcarpatica (2538 afisari)
 E oficial: Creatoarea de moda Romanita Iovan divorteaza! (2514 afisari)
 Omul leopard iese din pestera si se muta la bloc (2306 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01032 sec.