Ziua Logo
  Nr. 4373 de luni, 27 octombrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
cauza noastrA
Razboiul rece romano-roman
Un individ de conditia lui Gigi Becali striga, daca vreau, eu il anagajez si pe Basescu. Delir paranoid. Golanie aplaudata intr-un sat fara caini. Tara care-i primeste strigarea se numeste Romania. O tara cu valorile de-a-ndoaselea. Cu modelele detracate. Statisticile mondiale de profil ne repartizeaza intr-o lume de cosmar. Moravuri in degradare, coruptie, decadenta. O dublare a lefurilor educatorilor natiei ar avea rangul de revolutie sociala. S-ar trasa prima brazda a unei alte ierarhii sociale. Caci n-ar fi vorba de leafa domnului profesor Titi. Ci de impunerea rolului profesorului ca antemergator. Ca model. Singurul in masura sa scoata la mal generatiile viitoare. Ar fi atat in folosul odraslei medicului, cat si a functionarului public, a mecanicului de locomotiva, cat si a taranului din Baragan. Utopie posibila?
Liderii de sindicat ameninta cu miscari de strada. Cer sa se dea la toata lumea ce li se promite dascalilor. Stiu ca nu se poate. Stiu mai mult, ca asta ar insemna falimentarea economiei. Dar cer si ameninta. Instiga, produc confuzie, destabilizeaza. Momesc oameni de buna credinta. Unii impotriva altora. Ca sa pescuiasca in ape tulburi manipulatorii. Credinta nu i-a imboldit sa solidarizeze toate celulele sindicale in sprijinul colegilor din invatamant. Sa fie capii inceputului de reasezare treptata si constanta a valorilor tarii. In noianul nevoilor, privite pe o suta de ani, fiecare profesie isi are valoarea distincta. Rostul social specific. Razboiul lor imbraca haina politica in forma ei nociva. De dezbinare nationala. De provocare si ura. Masina de zgomote. Petarde fumigene. Secretii glandulare.
Primul ministru a incalecat pe o matura si s-a autoproclamat vrajitorul salvator al romanilor impotriva romanilor. Ameninta, 2000 de euro anual impozit suplimentar. Santajeaza prin ricoseu, Romania se va prabusi daca.... Instiga subteran, au si ceilalti dreptul... Se da mare, caragialean: nu voi permite niciodata ca tara mea... etc. In razboiul rece romano-roman, declansat de ambitia sa de marire tarzie, speculeaza electoral impulsul dezonorant "sa moara si capra vecinului". Moliceanu se revrea Tariceanu. Fara a se gandi la pret. Fara a-i pasa de consecintele dramatice ale gestului sau megalomanic. Roman contra roman.
In marea si dezgustatoarea miscare au fost atrase scursurile urcate la suprafata apelor tranzitiei, asa-zisii lideruti, lidarei sindicali, dar si inocenti. Incredintati ca s-a redeschis balul cresterilor salariale. Un posibil moment istoric, de a pune piatra de temelie unei constiinte nationale noi este, iata, ratat. Murdarit.
Nicolae Cristache - cristas@clicknet.ro 
 Afisari: 767  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 4 Afiseaza toate comentariile  
becali e unul din cei 2 clovni ai sistemului neocomunist,infractor politicoeconomic,   de silviana
Chiar credeti ca   de Mariteea
Domnule Cristache   de SpargeLL
Da,dar vezi ca el a specificat "daca vreau".   de vida clara
A r h i v a
  Pretul medicamentelor va fi legat de euro    2 comentarii
  Ajutor intarziat    
  Inventarul indemnizatiilor    
  Noi reglementari    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Armata de violatori a lui Stalin (4990 afisari)
 Cum putem "amenda" radarul (3709 afisari)
 Lovit la referendum (2319 afisari)
 Bono -orgie la Saint Tropez (1851 afisari)
 Garda Maghiara strange randurile (1724 afisari)
 A suferit 100 de operatii estetice pentru a arata ca papusa Barbie (7999 afisari)
 Violata de 40 de barbati, o calugarita acuza politia ca incearca sa-i acopere pe vinovati (3662 afisari)
 Ucraina: Rutenii din Transcarpatia vor autonomia, pana la 1 decembrie, sau proclamarea republicii independente Rusia Subcarpatica (2538 afisari)
 E oficial: Creatoarea de moda Romanita Iovan divorteaza! (2514 afisari)
 Omul leopard iese din pestera si se muta la bloc (2306 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.03646 sec.