Ziua Logo
  Nr. 4372 de sambata, 25 octombrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
David face ordine la CS Dinamo
-- Ministrul MIRA i-a solicitat sefului gruparii din Stefan cel Mare, Marcel Popescu, sa prezinte, impreuna cu Elisabeta Lipa, un proiect de reorganizare a clubului
De mai bine de un an, prin birourile MIRA si ale CS Dinamo se vorbeste despre o iminenta schimbare a comandantului gruparii ros-albe, chestorul Marcel Popescu (foto), fiind vehiculate mai multe nume, printre care cele ale chestorului Cornel Dinu, colonelului Petre Buduru, dar si al multiplei campioane olimpice
de canotaj, chestorul Elisabeta Lipa.
Numai ca schimbarea lui Popescu nu se poate face decat in conditiile legii, iar actualul manager al clubului are de partea sa performantele unui club care detine de opt ani suprematia in sportul romanesc, dar si legislatia referitoare la statutul sau profesional.
Pe de alta parte, conform MIRA, concluziile ultimului control efectuat anul trecut la CS Dinamo au scos in evidenta doar cateva deficiente organizatorice, fiind realizat si un plan de remediere a acestora. In acest context, acutizat de disputa mediatica referitoare la sefia CS Dinamo, ministrul MIRA, Cristian David, i-a solicitat lui Popescu, joi seara, sa-i prezinte in cateva zile un proiect de reorganizare a clubului, la discutiile de la sediul MIRA fiind prezenta si fosta mare canotoare.
"Urmare a concluziilor desprinse din raportul de control intocmit de catre Corpul de Control al MIRA, ministrul Cristian David a dispus reorganizarea Clubului Sportiv Dinamo", se arata intr-un comunicat remis de MIRA, ieri dimineata, dupa ce, joi seara, ministrul MIRA, Cristian David, a discutat mai multe ore in biroul sau cu secretarul general-adjunct al MIRA, Cristian Roman, cu actualul sef al CS Dinamo, chestorul Marcel Popescu, si cu fosta mare canotoare, chestorul Elisabeta Lipa. Deranjat de scenariile mediatice referitoare la sefia CS Dinamo, ministrul Cristian David a pus piciorul in prag si le-a cerut lui Popescu si Lipa sa incheie disputa din presa si sa realizeze un proiect comun de reorganizare a clubului, in strategie urmand sa tina cont de infiintarea unui Consiliu Director, dar si a unor departamente si servicii care sa rezolve problemele sportive, metodice, logistice, administrative, si sa gaseasca solutii de modernizare si de eficientizare a parcului sportiv. Potrivit aceluiasi comunicat de presa, remedierea deficientelor constatate cu ocazia ultimului control urmeaza sa intre in atributiile noii structuri de conducere a clubului din "Groapa", fiind deja realizat si un plan pentru intrarea in normalitate. Pe de alta parte, purtatorul de cuvant al MIRA, Marius Tache, a elucidat si dilema datoriilor pe care le are de recuperat CS Dinamo de la FC Dinamo. "Acel prejudiciu nu poate fi retinut in culpa lui Popescu atata vreme cat era vorba de o datorie pe care clubul de fotbal o are la clubul sportiv, iar pentru acea datorie a fost inceput in instanta un proces de recuperare a sumei. Deficientele constatate sunt la nivel organizatoric", a spus Tache, adaugand ca, dupa ce noua forma de organizare va fi aprobata de ministrul David, se va stabili apoi si conducerea CS Dinamo. "Va fi o noua echipa de conducere, care poate include si pe actualul presedinte si alte persoane.
Vorbim de o noua organizare, de noi idei si viziuni asupra modului in care va arata structura acestui club, iar in functie de aceasta proiectie noua se va stabili si o alta echipa de conducere. Popescu ar putea ramane pe functia de presedinte, dar va avea alaturi mai multi adjuncti, un consiliu de conducere", a mai spus Tache. Ieri, multipla campioana olimpica a declarat ca asteapta sa vada noua organigrama a CS Dinamo. "Intr-adevar a fost o intalnire, insa nu mi-a spus nimeni <<Doamna Lipa, de maine esti presedinte la CS Dinamo!>>. De un an se tot vorbeste de faptul ca voi fi presedinte la CS Dinamo, dar nu s-a intamplat absolut nimic. In doua-trei zile va iesi noua organigrama si atunci vom vedea ce va fi", a spus Lipa, dupa care a discutat cu Popescu pe tema proiectului de reorganizare a clubului.
Tiberiu RIST 
 Afisari: 416  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Dorinel a spus Da    3 comentarii
  Tweety zboara de pe stadioane    2 comentarii
  Stiri pe scurt    
  CUPA UEFA - FAZA GRUPELOR - ETAPA 1    
  Rapid fara bani    
  "Cainii" cauta actionari    
  LIGA I - ETAPA A 12-A    
 Top afisari / comentarii 
 Profetie pentru o Romanie moderna (2220 afisari)
 Armata Rusa incapabila (2067 afisari)
 Trimis dupa creta (1979 afisari)
 Cimitir nazist in jungla amazoniana (1687 afisari)
 Cominternul impotriva Romaniei (1190 afisari)
 Controversatul moment in care Bute a scapat de KO a fost elucidat de arbitrul meciului (2637 afisari)
 Prea multa dragoste ucide: Modelul britanic Katie Evans s-a sinucis, devastata de divort!  (2395 afisari)
 Minune a naturii: E pasare sau scoarta de copac? (2053 afisari)
 Nimfomanele crestine ne indeamna sa tinem focul aprins doar in patul conjugal (1840 afisari)
 Avion submersibil pentru Pentagon (1481 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00963 sec.