Ziua Logo
  Nr. 4369 de miercuri, 22 octombrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Senatorul Marius Bideu din partidul lui Felix neaga faptul ca ar fi controlat la avere
Marinescu puricat de ANI
Foto: AGERPRES
Averea senatorului conservator Marius Marinescu este verificata de inspectorii Agentiei Nationale de Integritate (ANI), au declarat ieri surse din institutie citate de Mediafax. Acestea au precizat ca este vorba de o verificare a surselor
de provenienta a averii lui Marinescu, nespecificate in declaratia sa. Reprezentantii ANI au confirmat ca este vorba de senatorul lui Dan Voiculescu.
Conform ultimei sale declaratii de avere, ce dateaza din 2 mai 2008, senatorul Marinescu are, in cele trei conturi curente si doua depozite bancare, toate deschise in 2001, peste 720.000 de dolari. In plus, Marinescu mai detine un teren pe strada Helesteului cu valoarea de impozitare de 162.000 de dolari, doua masini de lux - un autoturism Mercedes si unul Audi - dar si bijuterii si opere de arta in valoare de alte cateva sute de mii de dolari. La capitolul "Venituri", Marinescu a trecut indemnizatia de senator ca unic venit realizat. Acesta a fost, in 2007, conform declaratiei sale de avere, de aproape 50.000 de lei. Nici declaratia de interese a senatorului nu lamureste provenienta averii sale, singura mentiune facuta pe formular fiind aceea ca detine functia de vicepresedinte al Partidului Conservator.
Marius Marinescu a devenit membru al Senatului in urma alegerilor din 2004, initial ca membru al Partidului Democrat, in care s-a inscris, conform CV-ului sau, in 2001. Conducerea PD a decis in septembrie 2007 sa il excluda din partid pentru "grave prejudicii de imagine aduse partidului". La aflarea vestii, Marinescu declara intr-un comunicat de presa: "Poate ca este mai putin grav sa ai 4 dosare de coruptie trimise in judecata, cum este cazul lui Ionel Mantog (Gorj), <<campion>> la acest capitol, decat sa nu ai niciun dosar si sa nu-ti taca gura. Acest Mantog, mare sef de filiala judeteana PD, corespunde perfect profilului de <<militant>> PD, cu sanse de a deveni membru al Biroului Permanent National".
Una dintre initiativele legislative ale lui Marinescu, pe vremea cand era senator in grupul PD, era aceea de extindere a declaratiilor de interese ale demnitarilor pana la rudele de gradul III. El explica atunci ca este necesara introducerea acestei reglementari, avand in vedere cazul presedintelui Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, care a mostenit aproximativ un milion de euro de la o matusa care, la varsta de 91 de ani, facea afaceri imobiliare. Marinescu mai propunea, de asemenea, infiintarea unei Autoritati Nationale pentru Integritate, care sa verifice declaratiile de avere ale dem´┐Żnitarilor. In septembrie 2007, senatorul Marinescu a fost exclus din PD, el inscriindu-se la scurt timp in partidul lui Dan Voiculescu.
Confuzie
"Este o minciuna, o confuzie. Am vorbit la ANI cu inspectorul Soroceanu si mi-a confirmat ca e o confuzie. Este vorba despre Marius Catalin Marinescu, un membru PD, care a donat la un moment dat partidului 130 de milioane de lei vechi, lucru care a aparut in Monitorul Oficial in luna aprilie 2008. Nu sunt eu, e o confuzie. Eu sunt doar Marius Marinescu, nu Marius Catalin Marinescu. Si nu mai sunt membru PD", sustine Marius Marinescu.
Anca HRIBAN 
 Afisari: 569  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Asa pateste cine se pune cu mafia retrocedarilor si cu mafia din primarie.   de Socrate
A r h i v a
  Dati-ne votul    3 comentarii
  Ambasadori nestiutori de limba germana    3 comentarii
  Statutul minoritatilor - la anul    5 comentarii
  Stiri pe scurt    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Pretul succesului duce la esec (3333 afisari)
 Pamela mutilata de operatii estetice (3223 afisari)
 Copos slefuieste teapa (2579 afisari)
 Merkel pipaita de Sarkozy (2198 afisari)
 Exercitiu iranian de atacare a Israelului (2111 afisari)
 Will Smith face sex cu barbati carora le plateste serviciile la casieria unei case de toleranta  (2883 afisari)
 Hagi, un nou antrenor al Stelei (2393 afisari)
 McCain, pe patul de spital (Video) (2035 afisari)
 Paruiala in toata regula intre sase liceence din Vrancea (VIDEO) (2003 afisari)
 Tupeu de MOCKBA: Romania, invitata sa reconstruiasca regiunile georgiene Apkhazeti si Oseti'i (1972 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01767 sec.