Ziua Logo
  Nr. 4368 de marti, 21 octombrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Roma anti-Romania
Cazul Mailat, care, in toamna anului trecut, a zguduit Italia, a fost produsul unui acord intre Partidul Democrat din peninsula, condus de primarul Romei, Walter Veltroni (foto), si serviciile secrete, cu scopul discreditarii Bucurestilor. Aceasta dezvaluire socanta ii apartine sociologului italian Marzio Barbagli, fiind inclusa intr-un articol aparut pe site-ul "Tu inviato".
Dupa uciderea, la 20 octombrie 2007, la Roma, a Giovannei Reggiani, o mare parte din nomenclatura Partidului Democrat, condusa de Veltroni, nu a avut niciun scrupul in a afirma ca Romania, nou intrata in Uniunea Europeana, este principala, daca nu chiar unica responsabila pentru intensificarea sentimentului de nesiguranta al italienilor, sustine Barbagli. Iar cei care au avut de profitat de pe urma acestei actiuni au fost imigrantii albanezi. Chiar dupa asasinatul din Tor di Quinto "un val de panica morala" s-a dezlantuit impotriva romanilor. Ministrul de Interne Amato, de la acea vreme, a anticipat chiar adoptarea legii cu privire la asa-zisul "pachet al sigurantei publice", iar atat politicienii de stanga, cat si cei de dreapta au aratat cu degetul spre Romania", afirma sociologul italian, considerand ca a fost o eroare colectiva. Potrivit lui Barbagli, "in realitate, incidenta romanilor printre autorii celor mai grave delicte produse in tara noastra nu este atat de dramatica precum fortele de dreapta si de stanga vor sa ne faca sa credem". Autorul articolului mai afirma ca, "dupa 30 octombrie 2007, procentul romanilor asasini din tara noastra nu a crescut si nici nu s-a diminuat", lucru care nu se poate spune despre comunitatea de albanezi din Italia. "Albanezii, intr-un mod foarte necinstit, au profitat de climatul de teama ce s-a raspandit in jurul comunitatii de romani, iar toate crimele lor au fost trecute sub tacere", scrie sociologul, un apropiat al fostului premier de centru stanga, Romano Prodi. "Mi-am dat seama ca delictele de strada nu erau o caracteristica a romanilor. Dimpotriva, albanezii si slavii, in general, erau, poate, mai periculosi. Dar cei din conducerea stangii, care erau atunci la putere cu Guvernul Prodi, m-au rugat sa tac", adauga sociologul italian. A fost vorba de "un plan real pentru discreditarea Bucurestiului, sustinut de stanga lui Veltroni si de unele sectoare ale serviciilor secrete, credincioase acestuia, care a creat Guvernului roman si presedintelui acestei tari convingerea ca Italia este o tara complet rasista (...)", este concluzia lui Barbagli, ale carui lucrari se axeaza pe tema criminalitatii in randul imigrantilor din peninsula.
Luciana POP 
 Afisari: 2147  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 12 Afiseaza toate comentariile  
Profitati de ocazie   de Giurgiu Crisan
CRIZA MORALA si CONSTIINTA SOCIALA vor SPATIUL LOR...Miserere, Domine!   de LucaRO
Stanga lui Veltroni este total diferita de stanga comunisto-iliista din Romania.   de rosu ovidiu
GOD BLESS AMERICA!.----   de Rhodos
Recunoaste cineva   de Solitude
,procentul romanilor asasini nici nu a crescut,nici nu a scazut,nu incalzeste pe romani asta,   de silviana
Italienii din Canada    de FB
anti Romania   de Viorica Ianc
Asta este rolul vostru in EU   de Aandras
Intre timp SIE...   de Eufrosin
Sigur ca da... Albanezii sint de vina!   de JohnGreen1
Te cred si eu!!!!   de Olga Khan
A r h i v a
  Nu speriati clientii    7 comentarii
  Iliescu invins de Geoana    9 comentarii
  Motiune PD-L: "Ei cu ei, noi cu noi"    12 comentarii
  Liberalii ii testeaza pe democrat-liberali    10 comentarii
  Tariceanu taie sampania    7 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Ritualuri barbare la Cambridge (3966 afisari)
 Creierul lui Obama (2161 afisari)
 Roma anti-Romania (2147 afisari)
 Strategie nationala pentru cadavrul Romaniei (2059 afisari)
 Nu speriati clientii (1547 afisari)
 O mama a reusit sa scape de doi agresori dupa ce i-a muscat de organele genitale, dar al treilea a violat-o de fata cu copilul de sapte ani (4302 afisari)
 "Farfurii zburatoare" filmate in Turcia (VIDEO) (3619 afisari)
 Presedintele unui fond de investitii din SUA se retrage dupa ce a castigat zeci de milioane de dolari din criza creditelor: Salutare, fraierilor. Va multumesc ca m-ati imbogatit idiotilor. God Bless America! (2886 afisari)
 Astrolog rus: UE si NATO nu vor mai exista in forma actuala in 2020 (2145 afisari)
 Anaconda 3 sau cum a vanat David Hasselhoff cel mai de temut sarpe din lume in padurile de la marginea Bucurestilor (2049 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01054 sec.