Ziua Logo
  Nr. 4368 de marti, 21 octombrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Mediere pentru malpraxis
Intr-un proiect de lege lansat ieri spre dezbatere publica, Ministerul Sanatatii aduce o serie de modificari in ceea ce priveste malpraxisul.
Conform proiectului, lista expertilor pentru efectuarea unui raport asupra cazului de mal�praxis trebuie sa existe de la nivel judetean la nivel national. Prin aceasta se evita cazurile de incompatibilitate si se da posibilitatea analizarii cazurilor complexe de malpraxis de catre mai multi experti din aceesi specialitate. Pentru ca solutionarea cauzelor de malpraxis impune efectuarea unor expertize, care, acum, se platesc de catre pacient, iar costul ridicat al expertizelor putea duce la intarzierea procedurii de solutionare a cauzelor, in viitor, aceste expertize se vor plati anticipat de catre societatea de asigurari. Prin proiectul de act normativ se introduce obligatia de asigurare pentru garantarea raspunderii civile a furnizorilor de produse si servicii medicale, sanitare sau farmaceutice. Avand in vedere tendinta europeana de solutionare a cazurilor de malpraxis prin mediere, prin prezentul proiect de act normativ se introduc prevederi pentru facilitarea procedurilor adminis�trative si reducerea la minimum a proce�durilor juridice. Astfel, asiguratorul este obligat ca intr-un anumit termen sa faca o propunere pentru despagubirea victimei. Daca victima prejudiciului si personalul medical, furnizorii de produse si servicii medicale, sanitare sau farmaceutice ajung la o intelegere, vor incheia un contract de tranzactie.
Carmen POPESCU 
 Afisari: 147  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Anton a venit ca sa plece    5 comentarii
  Piedone cu turnuri "pe suflet"    5 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Ritualuri barbare la Cambridge (3966 afisari)
 Creierul lui Obama (2161 afisari)
 Roma anti-Romania (2147 afisari)
 Strategie nationala pentru cadavrul Romaniei (2059 afisari)
 Nu speriati clientii (1547 afisari)
 O mama a reusit sa scape de doi agresori dupa ce i-a muscat de organele genitale, dar al treilea a violat-o de fata cu copilul de sapte ani (4302 afisari)
 "Farfurii zburatoare" filmate in Turcia (VIDEO) (3619 afisari)
 Presedintele unui fond de investitii din SUA se retrage dupa ce a castigat zeci de milioane de dolari din criza creditelor: Salutare, fraierilor. Va multumesc ca m-ati imbogatit idiotilor. God Bless America! (2886 afisari)
 Astrolog rus: UE si NATO nu vor mai exista in forma actuala in 2020 (2145 afisari)
 Anaconda 3 sau cum a vanat David Hasselhoff cel mai de temut sarpe din lume in padurile de la marginea Bucurestilor (2049 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00740 sec.