Ziua Logo
  Nr. 4364 de joi, 16 octombrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
Nomazii barocului
De la orele 19.30, in aceasta seara, la Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR), Ansamblul francez "XVIII-21, le baroque nomade" va prezenta spectacolul "Codex Caioni", sustinut in cadrul celei de-a doua Stagiuni de muzica veche. Lucrarea Codex Caioni poarta numele unui organist franciscan care, timp de 30 de ani, a transcris toate melodiile si dansurile care puteau fi auzite in Transilvania secolului al XVII-lea, dar si propriile compozitii. Jean-Christophe Frisch, impreuna cu ansamblul sau "XVIII-21...", alaturi de muzicieni si dansatori romani le propun publicului o descoperire pasionanta, cu o scenografie originala (Olivier Balazuc) si o noua infatisare a spectacolului creat in toamna trecuta la Bucuresti si reprezentat la numeroase festivaluri in Franta. (L.D.)
Zilele si starea prozei
Azi si maine, la Cluj-Napoca, se va derula cea de-a doua editie a Zilelor prozei, prilej cu care va fi lansat volumul coordonat de Irina Petras, "Starea prozei" - proza romaneasca postdecembrista descrisa din cele mai variate puncte de vedere de catre scriitori si critici din toata tara si din toate generatiile. Dupa-amiaza, de la orele 17.00, Mircea Muthu si Ion Bogdan Lefter vor modera masa rotunda pe tema de mai sus, iar maine, incepand cu orele 10.00, vor avea loc lecturi publice si lansari de carte. (L.D.)
Un (alt) caz clinic
In calitate de "regizor invitat" la Teatrul National din Cluj, Claudiu Goga pre�zinta, azi de la orele 19.00, premiera "Un caz clinic" de Dino Buzzati cu o sceno�grafie realizata de Cristian Rusu. Conceput in regim studio, "Un caz clinic" este dramatizarea propriei poves�tiri, "Sapte etaje", sugerata autorului de catre Giorgio Strehler, care a montat spectacolul la Piccolo Teatro din Milano in 1953. Subiec�tul: un mare afacerist ajunge sa faca un control clinic de rutina care se transforma intr-un hatis de intamplari din care nu va mai putea iesi. Ceea ce e tulburator in aceasta istorie este ca totul se petrece intr-o normalitate deplina. (L.D.)
Premiera la Opereta
,,Voievodul Tiganilor'', in regia directorului Teatrului National de Opereta ,,Ion Dacian'', Razvan Dinca, este prima premiera a stagiunii 2008-2009 a institutiei de spectacole, precizeaza Mediafax. Avanpremierele spectacolului vor avea loc pe 30 si 31 octombrie. O alta premiera a Teatrului de Opereta, musicalul ,,Romeo si Julieta'', umeaza sa fie prezentata pe 23 ianuarie 2009. (A.V.)
A r h i v a
  Schimb valutar    
  Caramitru regizor de Opera    1 comentariu
  Mme Carol, Lucian Blaga si Amos Oz    1 comentariu
  Ce citeau romanii acum 68 de ani?    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Repetentul Tariceanu Calin (4218 afisari)
 Pensii nesimtite pentru oameni speciali (3528 afisari)
 Mata Hari din Coreea (2496 afisari)
 Erste si Felix the Rat - beneficiarii Fondului Proprietatea (1890 afisari)
 Ager Leasing sau afaceri agere cu statul (1616 afisari)
 O fotbalista din Germania s-a facut actrita porno ca sa nu moara de foame! (5462 afisari)
 Imagini socante din timpul unui accident de parapanta, in care a murit un medic roman (4418 afisari)
 Britney Spears si-a luat geanta de fite, dar a uitat sa se epileze! (FOTO) (2111 afisari)
 Timisoara: A alergat gol pusca prin oras cerand sa vorbeasca cu Traian Basescu (FOTO) (1638 afisari)
 Musulmanii propun o alternativa la capitalism: Sistemul financiar bazat pe sharia (1593 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01741 sec.