Ziua Logo
  Nr. 4359 de vineri, 10 octombrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Stiri pe scurt
Mineri in greva
Conducerea Societatii Nationale a Lignitului Oltenia (SNLO) Targu-Jiu a anuntat, ieri, disponibilitatea de a purta un dialog deschis cu sindicatele miniere, initiatoarele grevei de avertisment programata pentru dimineata aceasta, transmite Agerpres. Sindicatele conduse de Marin Condescu au justificat ca greva de avertisment de doua ore este impusa de situatia economica cu care se confrunta SNLO din cauza blocajului financiar si de nerespectarea prevederilor protocolului incheiat la 15 iulie 2007 cu Ministerul Economiei si Finantelor. (C.P.)
ING creste plafonul
ING Bank Romania a crescut plafonul de garantare a depozitelor, de la 38.000 de euro la 100.000 de euro, ca urmare a deciziei adoptate de Banca Centrala a Olandei. ING Bank Romania are statut de sucursala a ING Group, iar activitatea sa se supune reglementarilor Bancii Centrale a Olandei, astfel ca pentru toate depozitele atrase de sucursala din Romania se aplica noul nivel de garantare, se arata intr-un comunicat al bancii. (G.B.)
Concurenta la pilule
Actiunea comuna a distribuitorilor de medicamente de a sista pe termen nedeterminat livrarile de medicamente, manifestata pe fondul refuzului Ministerului Sanatatii de a ajusta trimestrial pretul medicamentelor in functie de evolutia cursului de schimb, trebuie sa respecte principiile legislatiei de protectie a concurentei. "Orice blocaj pe o piata risca sa creeze un dezechilibru intre cerere si oferta si, pe termen lung, acest lucru ar putea avea repercusiuni negative si din punct de vedere concurential (...)", a declarat presedintele Consiliului Concurentei, Gheorghe Oprescu. (I.S.)
FMI ne vede sus
Fondul Monetar International (FMI) a revizuit in urcare estimarile privind cresterea Produsului Intern Brut (PIB) a Romaniei pentru 2008, de la nivelul de 5,4% anticipat in aprilie la 8,6%, potrivit Mediafax. Pentru anul viitor se asteapta la un avans economic de 4,8%, usor peste prognoza anterioara, de 4,7%. FMI a modificat si asteptarile privind inflatia, la 8,2% pentru 2008, de la 7% in aprilie, si la 6,6% in 2009, comparativ cu estimarea anterioara de 5,1%. (F.B.)
Voestalpine se amnana
Producatorul austriac de otel Voestalpine ar putea amana, pe fondul crizei financiare internationale, luarea unei decizii privind investitia, estimata la cinci miliarde de euro, intr-un un nou combinat siderugic, pentru care Romania concureaza cu Bulgaria, Turcia si Ucraina, informeaza Mediafax. Compania va decide daca si unde va derula proiectul. (I.S.)
A r h i v a
  Incaierare pe CEN    
  Fransiza alunga clientii    
  Mahmureala la Bursa    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Papusarii Marii Crize (6444 afisari)
 Surogatul de dreptate (1958 afisari)
 FMI: Recesiunea se prelungeste si in 2009 (1697 afisari)
 Adomnitei - vila de piatra! (1588 afisari)
 Ucraina se scufunda (1357 afisari)
 Fiica lui Stalin: Eu uram Rusia sovietica (2561 afisari)
 Lugoj: Eleva batuta in plina strada de patru fete (1973 afisari)
 Marko Bela: Copiii romani trebuie sa invete ungureste (1384 afisari)
 Sarkozy, implicat intr-un nou scandal amoros (1207 afisari)
 O femela de rechin a ramas gestanta fara sa fi intrat in contact cu vreun mascul (1154 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00816 sec.