Ziua Logo
  Nr. 4359 de vineri, 10 octombrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Hotia care este
-- Vanghelie considera ca Legea Voiculescu a "indreptat nedreptatea"
De la "proprietatea este un moft" a lui Ion Iliescu, pese�distii au avansat, emitand teoria necesitatii "natio�nalizarii impotriva mafiotilor". Purtatorul de mesaj este chiar presedintele PSD Bucuresti Marian Vanghelie, care a sustinut ieri ca penelistii si pedelistii au votat impotriva chiriasilor pentru a imbogati o suta de oameni. El a declarat ca "legea Voiculescu", adoptata miercuri in Parlament, rezolva si problema chiriasilor si a proprietarilor. Vanghelie a aruncat totusi anatema asupra intregii clase politice pentru ca nu a reusit sa rezolve aceasta problema la timp.
Liderul pesedistilor bucuresteni a iesit la bataie alaturi de chiriasi pentru a infiera proletar dreptul de proprietate. "Din datele pe care le am eu 70% din restituiri au revenit mafiotilor pe baza drepturilor litigioase. Noua lege este atat in favoarea chiriasilor, dar si a proprietarilor. Chiar daca s-a vorbit despre o nationalizare, este o nationalizare impotriva mafiotilor", a explicat Vanghelie. El a adaugat ca este sigur ca seful statului va promulga legea, deoarece nu crede ca acesta este implicat in cercurile de interese care doresc sa puna mana pe anumite imobile. "Nu cred ca Traian Basescu uita perioada cand era primar si ma suna noaptea pentru a rezolva problemele unor chiriasi. Voi merge alaturi de chiriasi la Palatul Cotroceni pentru a-i cere presedintelui sa promulge legea", a mentionat social-democratul. El a gasit si solutia fondurilor necesare despagubirilor pro�prietarilor. "Daca de la oamenii acestia statul a incasat circa un miliard de dolari, nu tot el este dator sa dea banii inapoi? Liberalii au facut Fondul Proprietatea si dau actiuni la oameni in loc sa le dea banii. Oamenii nu au nevoie de actiuni, dar ei fac manevre", a sustinut Vanghelie.
"Proprietatea e un moft"
Social-democratul a avut totusi puterea sa recunoasca faptul ca intreaga clasa politica este vinovata pentru situatie, deoarece nu a avut puterea sa ia la timp masurile pentru prevenirea unei asemenea situatii. "PSD a gresit ca n-a impus pana acum legea", a conchis seful pesedistilor bucuresteni. Ajutat de specialisti, Vanghelie a spus ca nu vor fi probleme la CEDO cu aceasta lege pentru ca nu contravine normelor europene.
"PSD sustine Legea T<<Voiculescu>>, pentru ca a adus foarte multe amendamente, alaturi de PRM. Este firesc sa indreptam o nedreptate", a precizat Vanghelie, criticand totodata declaratiile premierului Tariceanu referitoare la acest subiect. Potrivit lui Vanghelie, votul dat de deputati a fost unul in favoarea chiriasilor, iar aprecierile negative ale premierului Tariceanu referitoare la acest subiect i-au creat senzatia ca Romania este "o republica bananiera". "Proprietatea privata este ocrotita in mod egal de lege, indiferent de titular", a pus cu maiestrie PSD in Constitutia din 1991. De altfel, presedintele de onoare al PSD Ion Iliescu s-a opus de-a lungul timpului restituirii proprietatilor, iar in al doilea mandat ca presedinte a dat verdictul: "proprietatea este un moft". Dupa ce initial in calitate de sef al statului recomandase judecatorilor sa aiba grija cu dosarele de restituire, ulterior a avut grija ca nici o lege in favoarea proprietarilor sa nu treaca prin Parlament. Pozitia sa a ramas neschimbata si la dezbaterile privind Constitutia din 2003, sustinand ca nu vede o mare diferenta intre garantarea si ocrotirea proprietatii.
Cristian ANDREI 
 Afisari: 562  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 4 Afiseaza toate comentariile  
Vai de mama ei de tara!   de stan patitu
Guvernantilor, indiferent de culoare!   de Pribeagul
Vanghelion   de Mona G.
Bideu   de NO
A r h i v a
  Nati Meir invrajbeste PRM    2 comentarii
  Gigi blogger pentru o zi    
  Raport AEP: Fraude si nereguli la alegerile locale    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Papusarii Marii Crize (6444 afisari)
 Surogatul de dreptate (1958 afisari)
 FMI: Recesiunea se prelungeste si in 2009 (1697 afisari)
 Adomnitei - vila de piatra! (1588 afisari)
 Ucraina se scufunda (1357 afisari)
 Fiica lui Stalin: Eu uram Rusia sovietica (2561 afisari)
 Lugoj: Eleva batuta in plina strada de patru fete (1973 afisari)
 Marko Bela: Copiii romani trebuie sa invete ungureste (1384 afisari)
 Sarkozy, implicat intr-un nou scandal amoros (1207 afisari)
 O femela de rechin a ramas gestanta fara sa fi intrat in contact cu vreun mascul (1154 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00984 sec.