Ziua Logo
  Nr. 4359 de vineri, 10 octombrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Lennon si Jagger nu si-au dorit sa fie idoli
-- Mick Jagger, John Lennon si alti artisti faimosi erau mai degraba preocupati de bani in perioada anilor '60, decat de postura lor de idoli ai generatiei tinere, potivit unui istoric al Universitatii Cambridge.
"Cu totii au dorit sa vanda albume si nu au fost interesati de impactul pe care l-au avut ca lideri rebeli ai generatiei tinere", sustine doctorul David Fowler in noua sa carte despre cultura adolescentilor, intitulata "Youth Culture in Modern Britain".
"Perioada anilor '60 este considerta a fi leaganul culturii tinerilor, moment in care aceasta a si explodat; totusi, nu este exclus ca tocmai acestia sa fi fost anii in care curentul a inceput sa dispara. Oamenii tind sa scape din vedere o realitate evidenta - consumerismul, dincolo de cheltuirea banilor, reprezinta un mod de viata. Grupurile vocale, printre care si Beatles, nu erau altceva decat muzicanti interesati de imbogatire. Au reprezentat interesele tinerilor in aceeasi masura in care au facut-o The Spice Girls in 1990", crede Fowler. Majoritatea tinerilor intre 18 si 25 de ani nu au avut acces la cultura anilor '60, infatisata in filmele erei, care a fost rezervata mai degraba unei elitei formate din staruri rock si actori de cinema. Potrivit lui Fowler, culmile gloriei au fost atinse de generatiile tinere in anii dintre razboaie. Cercetarea sa pentru cartea "Youth Culture in Modern Britain" s-a concentrat pe Rolf Gardner, un student al St John's College din Cambridge, din 1921 pana in 1924.
El a luptat in favoare a culturii tinerilor, adoptand calea "intoar�cerii la natura", valori total diferite fata de cele ale generatiei parintilor sai.
"In 1939, retele de tineri cu aceleasi pareri se rasfirasera deja peste granitele tarii, dar o stare de <<amnezie colectiva>> a acelor ani a insemnat uitarea miscarilor originale ale acestora", a declarat Fowler, "iar anii '60 au fost gresit considerati inceputul culturii tinerilor".
Ruxandra RADUS 
 Afisari: 188  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Executiile continua la Bagdad    1 comentariu
  Republicana Sarah Palin, verisoara Printesei Diana    4 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Papusarii Marii Crize (6444 afisari)
 Surogatul de dreptate (1958 afisari)
 FMI: Recesiunea se prelungeste si in 2009 (1697 afisari)
 Adomnitei - vila de piatra! (1588 afisari)
 Ucraina se scufunda (1357 afisari)
 Fiica lui Stalin: Eu uram Rusia sovietica (2561 afisari)
 Lugoj: Eleva batuta in plina strada de patru fete (1973 afisari)
 Marko Bela: Copiii romani trebuie sa invete ungureste (1384 afisari)
 Sarkozy, implicat intr-un nou scandal amoros (1207 afisari)
 O femela de rechin a ramas gestanta fara sa fi intrat in contact cu vreun mascul (1154 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00815 sec.