Ziua Logo
  Nr. 4357 de miercuri, 8 octombrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Hotie la contorul de gaz
Un specialist a realizat, in direct, in emisiunea "Nasul" de la B1 TV, un experiment care a demonstrat ca un contor de gaze nu face corectia volumului de gaze in functie de temperatura gazelor care trec prin el, ci in functie de temperatura mediului in care este fixat, transmite Hotnews.
Contorul a fost fixat intr-un mediu rece si apoi s-a dat drumul la aragaz pentru a se incalzi 10 litri de apa. Gazul avea la iesirea din butelie 6 grade Celsius. In mod normal, chiar si pe timp de iarna, gazul nu iese din pamant cu o temperatura mai mica de 3 grade Celsius. Dupa ce s-a incalzit apa, contorul afisa tot temperatura de 6 g Celsius, desi gazele, la iesirea din contor, aveau temperatura de 19,4 grade Celsius. Ele au pierdut fata de temperatura la care au intrat in contorul rece 4 grade maxim. Pe masura ce apa fierbea, diferentele de temperatura au crescut si mai mult.
Prin urmare, contorul nu face corectia volumului de gaze in functie de temperatura gazului care trece prin el, ci in functie de temperatura mediului in care este fixat.
Inginerul care a realizat experimentul sustine ca directorul de la Metrologie a stiut de aceste probleme si ca ar fi trebuit sa retraga imediat contoarele, deoarece problema este una foarte clara si furtul evident.
O alta modalitate de furt a reprezentat-o, timp de 8 ani, coeficientul care stabilea apa din gaz. S-a inventat un astfel de coeficient, iar, conform acestuia, in gazele romanesti era de 30 de ori mai multa apa decat in gazele straine. Aceasta in conditiile in care gazul din Transilvania este unul foarte bun.
Prin urmare, la 100.000 de metri cubi de gaz livrati teoretic de Romgaz, se livrau in realitate 94.000 mc. In decursul a 8 ani de zile, 1999-2007, cat s-a folosit acest coeficient, s-au furat, prin acest sistem organizat, 5 miliarde de mc, care reprezinta 7,5 miliarde de lei, conform Hotnews. (F.B.)
 Afisari: 1800  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Alo, guvernul ?   de Eufrosin
A r h i v a
  Agricultura BCR    
 Top afisari / comentarii 
 Felix opere incomplete (2262 afisari)
 Evolutia umana, la capat de drum (1950 afisari)
 Painea lui Tariceanu (1936 afisari)
 Hotie la contorul de gaz (1800 afisari)
 Care pe care (1481 afisari)
 Caderea titanilor  (4929 afisari)
 Salvati-l pe Catalin! (3306 afisari)
 Ghici cine este vedeta care tine mortis sa ne arate ca este "o viagra umana"? (3114 afisari)
 Ele sunt cei mai frumosi "barbati" din lume! (VIDEO) (2726 afisari)
 Dezinformare in presa rusa: Majoritatea fortelor politice din Romania opteaza pentru o apropiere de Rusia (2499 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01567 sec.